Η απίστευτη κομπίνα με τον fake... Τομ Χανκς που έμπλεξε τη μισή Αθήνα

Η απίστευτη κομπίνα με τον fake... Τομ Χανκς που έμπλεξε τη μισή Αθήνα

Ετοίμαζαν εκδήλωση με μεγάλες χορηγίες για να τιμήσουν τον διάσημο ηθοποιό εν αγνοία του  - Πώς στήθηκε η απάτη - Η παραπλάνηση της Αντας Ηλιοπούλου

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
hanks_arthro
Ευπιστία ή ενθουσιώδης υπεραισιοδοξία; Οπως και να έχει, μάλλον αφέλεια σε σχέση με την απίστευτη κομπίνα που έστησαν επιτήδειοι στο όνομα του διάσημου ηθοποιού Τομ Χανκς. Ηδη νέα στοιχεία έρχονται στο φως. O ένας εκ των τεσσάρων τραπεζικών λογαριασμών που έστειλε αυτοπροσώπως ο φερόμενος ως Τομ Χανκς ώστε να έρθει ο τελευταίος στην Ελλάδα φαίνεται να αντιστοιχεί σε αραβικό όνομα.

Παρουσιάζεται ως Τομ Χανκς. Ξεκινά να μιλάει σε βιντεοκλήση με την PR manager και πρέσβειρα του νεοσύστατου Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στον τομέα της μόδας Αντα Ηλιοπούλου για τις τελευταίες λεπτομέρειες της εμφάνισής του την Κυριακή 7 Οκτωβρίου σε αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Ζητάει 60.000 δολάρια αμοιβή, 20.000 δολάρια προκαταβολή, φιλοξενία για επτά ημέρες σε σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου και τέσσερις αστυνομικούς να τον φυλάνε επί 24ώρου βάσεως γιατί «φοβάμαι μη με σκοτώσουν»!

Παρ’ όλα αυτά, η συνομιλήτριά του δείχνει να μην αμφιβάλλει ούτε λεπτό για το πρόσωπο που εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού της τηλεφώνου. Θεωρεί ότι πρόκειται όντως για τον γνωστό Τομ Χανκς. Μέσα στον ενθουσιασμό της, καθώς πιστεύει ότι συνομιλεί ζωντανά με τον φιλέλληνα αστέρα του Χόλιγουντ, πιάνει το στιλό και σημειώνει με προσοχή ένα προς ένα τα αιτήματά του εν αγνοία της κάλπικου ηθοποιού.

Εκείνος, με τον αέρα κινηματογραφικού αστέρα και καθώς βλέπει ότι γίνεται ολοένα πιο πιστευτός στη συνομιλήτριά του, δεν διστάζει να της ζητήσει ραντεβού με τους πιο γνωστούς Ελληνες μεγαλοεπιχειρηματίες. Τους χρειάζεται, της λέει, για να τον στηρίξουν οικονομικά στο ίδρυμα που θέλει να στήσει μέσω της Tom Hanks Management. Βασικός, δήθεν, σκοπός του η παροχή οικονομικής βοήθειας στους πληγέντες από την καταστροφική φωτιά στο Μάτι. Της δηλώνει ακόμη συντετριμμένος απ’ όσα έμαθε και είδε από την τηλεόραση. Εκείνη πείθεται για τις αγνές προθέσεις του και ενεργοποιεί τις επαφές της. Καταφέρνει μάλιστα να του κλείσει ραντεβού με τη σύζυγο κορυφαίου επιχειρηματία της χώρας. Την ίδια σχεδόν στιγμή καταθέτει 20.000 ευρώ στους τέσσερις λογαριασμούς που της υποδεικνύει ο «Τομ Χανκς» ή τέλος πάντων το... ολόγραμμά του. Η ομοιότητά τους, όπως λέει η κυρία Ηλιοπούλου, είναι κάτι περισσότερο από εμφανής. Πόσο μάλλον η υποκριτική δεινότητα του fake Tom. Και μετά ήρθε το σοκ.

Η ανάρτηση του αληθινού Τομ Χανκς και της συζύγου του Ρίτα Γουίλσον στο Twitter είναι σαφής, ρητή και αποφασιστική. Διαψεύδουν κατηγορηματικά την εμφάνισή τους στην υποτιθέμενη εκδήλωση, τονίζοντας ότι ουδέποτε ήρθαν σε επαφή με τους Ελληνες διοργανωτές και πως δεν εκπροσωπούνται από την Tom Hanks Management ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος φορέας. Προσθέτουν μάλλον ενοχλημένοι ότι ο ίδιος o Τομ Χανκς δεν έχει υπογράψει κανένα συμβόλαιο για να παραβρεθεί σε οποιαδήποτε εκδήλωση στην Ελλάδα. Ενημερώνει μάλιστα, ως έντιμος άνθρωπος, με σειρά αναρτήσεων τους φίλους του στην Ελλάδα ότι πρόκειται για ψευδή δημοσιεύματα. «Κάποιος ισχυρίζεται ότι θα εμφανιστώ σε εκδήλωση στην Αθήνα, κάτι που δεν είναι, ούτε υπήρξε ποτέ αλήθεια. Εισιτήρια πωλούνται με την υπόσχεση της παρουσίας μου», γράφει χαρακτηριστικά και καταλήγει: «Προσέξτε να μη σας εξαπατήσουν». Η απόλυτη καταγγελία της πλαστογραφίας και της απάτης πέφτει σαν βόμβα σε διάφορους κοσμικούς κύκλους. Βλέπετε, τη στιγμή που κορυφαίες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου και του θεάματος στέκονταν μπροστά από την γκαρνταρόμπα τους προβληματισμένοι για το τι θα επιλέξουν να φορέσουν στη μεγάλη εκδήλωση στο Ιδρυμα Νιάρχος με κεντρικό ομιλητή τον Τομ Χανκς, εκείνος έβγαινε στο Twitter δηλώνοντας ότι έπεσαν θύματα διαδικτυακής αγυρτείας από μαϊμού-περσόνα που σφετερίζεται το όνομά του. Είχε ήδη δει το φως της δημοσιότητας πρόσκληση που ανέφερε ότι ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός θα παραλάμβανε το βραβείο αριστείας «Αριάδνη» για το έργο ζωής, τη φιλελληνική του δράση και την ταινία «Mamma Mia!» -όπου είναι παραγωγός-, και η οποία προω­θεί την Ελλάδα ως ιδανικό τουριστικό προορισμό. Ως ημερομηνία της ανύπαρκτης βράβευσης είχε οριστεί η Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο κτίριο της όπερας στο ΚΠΙΣΝ (επίπεδο 5Α). Κάτι που το Ιδρυμα διαψεύδει κατηγορηματικά ως κατασκευασμένη είδηση τονίζοντας ότι ουδέποτε εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα με την ψεύτικη ανακοίνωση σε διάφορες ντόπιες ιστοσελίδες κυκλοφορούσε η πληροφορία περί δήθεν δωρεάς 1 εκατ. ευρώ που, υποτίθεται, πρόσφερε το ζεύγος Χανκς - Γουίλσον για αρχαιολογικές ανασκαφές στο Δεσποτικό, ένα ακατοίκητο νησάκι απέναντι από την Αντίπαρο.


hliopoulou
H PR manager και πρέσβειρα του νεοσύστατου Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στον τομέα της μόδας Αντα Ηλιοπούλου και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Πέτρος Καψάσκης, ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες στην κυρία Ηλιοπούλου διότι δεν έκανε σε βάθος έλεγχο για την ταυτότητα του ηθοποιού

Τι είχε συμβεί;

Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ήδη διερευνά την υπόθεση έπειτα από καταγγελία της κυρίας Ηλιοπούλου. Παράλληλα έχει ζητήσει από τις εμπλεκόμενες πλευρές, δηλαδή τόσο από την ίδια όσο και από τους ανθρώπους του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας που θα έφερναν, υποτίθεται, τον ηθοποιό στην Ελλάδα, να μη δημοσιοποιήσουν την αλληλογραφία με τον φερόμενο ως Τομ Χανκς. Τους έχει επισημανθεί, όμως, να μη διακόψουν την επικοινωνία μαζί του προκειμένου να κερδίσουν χρόνο στην προσπάθεια να εντοπιστούν τα ίχνη του.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει ένας ελληνικός τραπεζικός λογαριασμός στην Alpha Bank. Αυτός δείχνει να ανήκει σε πρόσωπο με το αραβικό όνομα «Μοχάμεντ» και εστάλη στην κυρία Ηλιοπούλου μαζί με τρεις ακόμη λογαριασμούς ξένων τραπεζών για την κατάθεση της προκαταβολής που θα επισφράγιζε τον ερχομό του διάσημου ηθοποιού στη χώρα μας.

Κλείσιμο
Εν τω μεταξύ, η PR manager ισχυρίζεται ότι έστειλε στους τέσσερις λογαριασμούς συνολικά 20.000 ευρώ. Τα χρήματα ανήκουν στην ίδια και σε συγγενικά της πρόσωπα και όχι σε χορηγούς της εκδήλωσης που επρόκειτο να δώσουν με τη σειρά τους διάφορα χρηματικά ποσά, όπως τουλάχιστον αναφέρουν η κυρία Ηλιοπούλου και οι άνθρωποι του Ινστιτούτου.



tweet
Με τη λέξη «untrue», δηλαδή ψευδές, να καλύπτει την πρόσκληση για τη δήθεν ομιλία του απαντά με ανάρτησή του στο Twitter ο διάσημος ηθοποιός


Η γνωριμία με τον «Τομ Χανκς» μέσω Facebook

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, Πέτρος Καψάσκης, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» επέρριψε ευθύνες στην κυρία Ηλιοπούλου, στην οποία τόσο ο ίδιος όσο και άλλα μέλη του Ινστιτούτου είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για το πρόσωπο που της είχε παρουσιαστεί ως Τομ Χανκς. «Της είχαμε πει από την αρχή ότι δύο επιχειρηματίες εκ μέρους του Ινστιτούτου είχαν στραφεί με καχυποψία κατά της επικοινωνίας που είχε με τον φερόμενο ως Τομ Χανκς. Ιδίως όταν είδαν το διαβατήριο που της είχε στείλει ο “ηθοποιός”, δεδομένου ότι η υπογραφή που έφερε το έγγραφο δεν φαινόταν να είναι η κανονική του και έμοιαζε με υδατογράφημα», λέει ο κ. Καψάσκης για να προσθέσει: «Οταν λοιπόν επικοινωνήσαμε με την κυρία Ηλιοπούλου για να εκφράσουμε τις αμφιβολίες μας, εκείνη επέμενε να προχωρήσουν οι επαφές, ισχυριζόμενη ότι πράγματι ήταν ο ηθοποιός αυτός που είδε στη βιντεοκλήση».

Η PR manager δεν γνώριζε προσωπικά τον Τομ Χανκς, ούτε μεσολάβησε κάποιος τρίτος που τον ξέρει για να τους φέρει σε επαφή. Δέχθηκε από ένα αίτημα φιλίας που της είχε στείλει κάποιος με τη φωτογραφία του ηθοποιού και εκείνη νόμιζε πως πρόκειται για τον αληθινό οσκαρικό ηθοποιό. Αυτό το περιστατικό, σύμφωνα με τον κ. Καψάσκη, συνέβη τον περασμένο Αύγουστο. Δύο μήνες νωρίτερα οι δυο τους είχαν συνεργαστεί με επιτυχία για να έρθουν στην Ελλάδα δύο γνωστοί Γάλλοι σχεδιαστές μόδας με σκοπό την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό. Η επιτυχία της εκδήλωσης τους οδήγησε στον σχεδιασμό ενός μεγαλύτερου event και το αίτημα φιλίας από τον δήθεν Τομ Χανκς ήρθε μάλλον την κατάλληλη χρονική στιγμή.

«Οταν σκοπεύεις να επικοινωνήσεις με μια τόσο σπουδαία προσωπικότητα, δεν νομίζω ότι το επιχειρείς από τα social media γιατί ενδεχομένως να υπάρχουν 100 διαφορετικοί λογαριασμοί με το όνομα Τομ Χανκς», συμπληρώνει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου. Μάλιστα ο κ. Καψάσκης μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, προσπαθώντας να μάθει τι μπορεί να είχε συμβεί, επικοινώνησε με τον πρώην προϊστάμενο στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, και του διηγήθηκε την ιστορία. Καθώς του εξιστορούσε με λεπτομέρειες τα δεδομένα των επικοινωνιών της κυρίας Ηλιοπούλου με τον φερόμενο ως Τομ Χανκς, ο έμπειρος αστυνομικός τον διέκοψε λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Θέλετε να σας πάρω τηλέφωνο και να είμαι ο Μπρους Γουίλις;».

Ποια είναι η Αντα Ηλιοπούλου

Η Αντα Α. Ηλιοπούλου, σύμφωνα με το βιογραφικό της το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, έχει τον τίτλο της πρέσβειρας του Ινστιτούτου στον τομέα της μόδας. Σπούδασε ΜΜΕ και Σχέδιο Μόδας και εργάστηκε στα περιοδικά «Elle», «Κλικ» και στις εκδόσεις Καστανιώτη. Σε πολύ νεαρή ηλικία έγινε διευθύντρια τριών περιοδικών και σύμβουλος έκδοσης γνωστών εντύπων, με θητεία και στη διεύθυνση έκδοσης του περιοδικού πόλης «Exodos». Οταν η κρίση χτύπησε την πόρτα στην Ελλάδα, εκείνη έχασε τη δουλειά της στα media. Οπως γράφει η Ελγκα Νταϊφά στο περιοδικό «People», τότε αποφάσισε να μετακομίσει μόνιμα στην Πόλη του Φωτός και να ασχοληθεί με την παιδική και διά βίου αγάπη της, τη μόδα. Στο Παρίσι γνωρίστηκε με τον Πάολο Κοέλιο και μάλλον ενστερνίστηκε την οπτική του ότι όταν θέλεις κάτι όλα συνωμοτούν για να το πετύχεις.

Το καλοκαίρι του 2015, σύμφωνα με το βιογραφικό της, συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας του πλανήτη να γίνουν πρεσβευτές της Ελλάδας. Ετσι, η Chopard, ο Miyake, ο Jitrois, η Escada, η Chantal Thomass, η Schiaparelli, ο couturier Stephane Rolland και πολλοί άλλοι συνέπραξαν μαζί της παραχωρώντας της ρούχα και υλικό υπέρ των σκοπών της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης