Τεράστια τα επίπεδα της ουσίας Fentanyl στον οργανισμό του Prince

prince

Η ουσία αυτή θεωρείται 50 φορές πιο δυνατή από την ηρωίνη - Ο μεγάλος τραγουδιστής βρέθηκε νεκρός στην έπαυλή του τον Απρίλιο του 2016

Ολόκληρος ο πλανήτης σοκαρίστηκε τον Απρίλιο του 2016, όταν βρέθηκε νεκρός ο διάσημος μουσικός, Prince, σε ηλικία μόλις 57 ετών. 

Έξι εβδομάδες μετά τον θάνατο του ιδιαίτερου τραγουδιστή, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για υπερβολική δόση από το συνθετικό οπιοειδές, Fentanyl (φαιντανύλη), το οποίο χρησιμοποιείται ως αναλγητικό κατά τη διάρκεια της αναισθησίας. Η ουσία αυτή θεωρείται 50 φορές πιο δυνατή από την ηρωίνη. Η τοξικολογική έκθεση που έγινε στο σώμα του διεθνούς σούπερ σταρ της μουσικής, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνει τα παραπάνω και αποκαλύπτει πως τα επίπεδα της φαιντανύλης ήταν εξαιρετικά υψηλά, γεγονός που γεννά υποψίες για εγκληματική ενέργεια.

Όπως αποκάλυψε ο Dr Lewis Nelson, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Rutgers στο New Jersey: «H ποσότητα που βρέθηκε στο αίμα του είναι εξαιρετικά υψηλή, ακόμα και για κάποιον που είναι ασθενής με χρόνιους πόνους και του χορηγείται φαιντανύλη». Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως τα στοιχεία αυτά είναι «αρκετά ξεκάθαρο ενοχοποιητικό στοιχείο».Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως στο αίμα το Prince η πυκνότητα της φαιντανύλης έφτανε τα 67,8 μικρογραμμάρια ανά λίτρο. Ακόμα, στο ήπαρ του διάσημου μουσικού αστέρα τα επίπεδα του όπιου έφτανε τα 450 μικρογραμμάρια ανά κιλό, γεγονός που δείχνει υπερβολική δόση ή θανατηφόρα ταξικά επίπεδα.

Οι ειδικοί, που μελέτησαν την τοξικολογική έκθεση, τονίζουν πως τα στοιχεία δείχνουν πως η χορήγηση του ναρκωτικού γινόταν από το στόμα. Υποστηρίζουν ακόμα πως ένα άτομο που λαμβάνει οπιοειδή για καιρό, αναπτύσσουν ανεκτικότητα στην ουσία και χρειάζεται μια δόση ανάλογου μεγέθους με αυτήν που βρέθηκε στον Prince, ώστε να το σκοτώσει.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20708207

Με μητέρα Αφροαμερικανή η δούκισσα του Σάσεξ στηρίζει το κίνημα για την καταπολέμηση του ρατσισμού στα πανεπιστήμια και την προώθηση των μαύρων γυναικών σε ακαδημαϊκές θέσεις

4