Από υπερβολική δόση οπιούχων πέθανε ο Prince

Από υπερβολική δόση οπιούχων πέθανε ο Prince

Οι αρχές ερευνούν έναν γιατρό ο οποίος εξέτασε τον τραγουδιστή δύο εβδομάδες πριν από τον θάνατό του

Από υπερβολική δόση οπιούχων πέθανε ο Prince
Από υπερβολική δόση Fentanyl, ένα ισχυρό οπιούχο αναλγητικό, πέθανε ο Prince όπως γνωστοποίησε την Πέμπτη η ιατροδικαστική υπηρεσία στις ΗΠΑ που διεξήγαγε την νεκροψία νεκροτομή στον τραγουδιστή, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το επικρατέστερο σενάριο για τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου του καλλιτέχνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξετάσεις που έγιναν μετά τον θάνατο του διάσημου τραγουδιστή, έδειξαν πως έφυγε από τη ζωή στις 21 Απριλίου, αφού έλαβε μεγάλη δόση οπιούχων παυσίπονων σκευασμάτων. Και μπορεί να μην είναι ακόμη δεν είναι γνωστό αν κάποιος είχε συνταγογραφήσει τα σκευάσματα αυτά στον  Prince, ωστόσο, οι αρχές ερευνούν έναν γιατρό ο οποίος εξέτασε τον τραγουδιστή δύο εβδομάδες πριν από τον θάνατό του.

Το σενάριο της υπερβολικής δόσης αναλγητικών φαρμάκων είχε αναφερθεί μόλις λίγες ώρες μετά τον θάνατο του, την 21η Απριλίου.

«Ο εκλιπών είχε καταναλώσει από μόνος του fentanyl» επισημαίνεται στην έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας που ανέλαβε τη νεκροψία νεκροτομή και που εδρεύει στη Μινεσότα, όπου η αιτία θανάτου καθορίζεται ως «τοξικότητα από fentanyl», το οποίο ελήφθη από λάθος.

Το fentanyl είναι ένα οπιοειδές σκεύασμα, άκρως εθιστικό, 50- 100 φορές ισχυρότερο από την μορφίνη, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο ελέγχου και πρόληψης των ασθενειών και χρησιμοποιείται στους ασθενείς που αντιμετωπίζουν σφοδρούς πόνους, συχνά μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις.
Κλείσιμο

Τα αίτια που οδήγησαν τον Prince να αρχίσει να παίρνει ισχυρά αναλγητικά δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί, κυκλοφορούν ωστόσο πολλές φήμες.

Ορισμένοι ιστότοποι έγραψαν για μια πολυετή ασθένεια, ενώ η τραγουδίστρια Sheila E., που συνεργάστηκε με τον θρυλικό τραγουδιστή, εξήγησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι η συσσώρευση τόσων επαγγελματικών υποχρεώσεων και συναυλιών του καλλιτέχνη τον είχε καταβάλει σωματικά.

«Πονούσε συνεχώς, ωστόσο ήταν ένας "καλλιτέχνης"» τόνισε η ίδια, υπενθυμίζοντας ότι ο Prince συνήθιζε να πηδάει από ψηλά στη σκηνή και φορούσε συνεχώς ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Σύμφωνα με κάποια άλλα μέσα ενημέρωσης, ο μουσικός υπέφερε από πόνους στο ισχίο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης