Η Βίκυ Χατζηβασιλείου μίλησε σε συνέντευξη που έδωσε για την απώλεια του πατέρα της. Η παρουσιάστρια εξομολογήθηκε ότι τα πρώτα χρόνια, που ακολούθησαν μετά τον θάνατό του, ήταν σαν να καίγεται η ψυχή της και εξήγησε ότι η δουλειά λειτούργησε για εκείνη ως θεραπεία. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης στο περιοδικό «Λοιπόν», η Βίκυ Χατζηβασιλείου τόνισε ότι δεν είπε ποτέ τη φράση «γιατί σε εμένα», όταν βρέθηκε μπροστά σε δυσκολίες, αφού θεωρεί τη συγκεκριμένη στάση λάθος.
Σε ερώτηση για το αν το πέρασμα του χρόνου τη βοήθησε να αντιμετωπίσει την απώλεια του πατέρα της, η παρουσιάστρια απάντησε θετικά, τονίζοντας ωστόσο πως τα πρώτα χρόνια ένιωθε να καίγεται η ψυχή της. Όπως ανέφερε: «Τα πρώτα χρόνια μετά τον χαμό του πατέρα μου ήταν σαν να καίγεται η ψυχή μου, το μέσα μου, τα εσωτερικά μου όργανα. Εδώ οι ηθοποιοί χάνουν τον πατέρα ή τη μάνα τους και ανεβαίνουν στο σανίδι και εργάζονται. Και αυτό ίσως είναι η θεραπεία τους. Και εμένα η δουλειά ήταν η θεραπεία μου. Ο Ιπποκράτης είπε πως, όταν έχεις μια ασθένεια, δεν πρέπει συνεχώς να μιλάς γι’ αυτή και να το συζητάς με τους φίλους σου, γιατί είναι σαν να μεγεθύνεις τη νόσο. Όλος ο πόνος με τον χρόνο μαλακώνει, είναι γιατρός».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Βίκυ Χατζηβασιλείου ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ποτέ τη φράση «γιατί σε εμένα», ερχόμενη αντιμέτωπη με δυσκολίες. Εξήγησε επίσης ότι δεν πρέπει να συσσωρεύει κάποιος συναισθηματική τοξίνη μέσα του, για να προστατεύσει τον εαυτό του. Πιο αναλυτικά, είπε: «Είναι λάθος το ''γιατί σε μένα''. Ποτέ δεν πρέπει να το λέμε αυτό. Σίγουρα έχω περάσει πάρα πολλές δύσκολες στιγμές και με θέματα υγείας δικών μου ανθρώπων, αλλά για κάποιον λόγο έρχονται και γίνονται όλα. Τις περισσότερες φορές τα προκαλούμε και εμείς οι ίδιοι. Όταν συσσωρεύουμε συναισθηματική τοξίνη από ανθρώπους τοξικούς με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή, αυτό συνήθως μεταφράζεται σε ατυχήματα, δυστυχήματα, αρρώστιες. Έτσι όπως έρχεται η ενέργεια αυτή κάπου εκτονώνεται, γι’ αυτό μακριά από τοξικούς ανθρώπους».
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι