Love Actually: 14 πράγματα που πιθανώς δεν γνωρίζατε για την απόλυτη χριστουγεννιάτικη ταινία

Love Actually: 14 πράγματα που πιθανώς δεν γνωρίζατε για την απόλυτη χριστουγεννιάτικη ταινία

Από την απέχθεια του Χιου Γκραντ για το χορευτικό νούμερο μέχρι την εμβληματική σκηνή με τις ταμπέλες που παραλίγο να μην συμβεί

love_actually__2_
20 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το «Love Actually» εξακολουθεί να κρατά τη θέση του ως ένα από τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα έργα. Ένα απαράμιλλο καστ, καταπληκτικές ιστορίες, άψογο μείγμα ρομάντζου, κωμωδίας και δράματος, και πάνω απ' όλα ασύγκριτης συναισθηματικής έντασης σκηνές, που καθιέρωθηκαν στην ποπ κουλτούρα και αγαπήθηκαν από τους κινηματογραφόφιλους κάθε ηλικίας. Σε σκηνοθεσία του Ρίτσαρντ Κέρτις (στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο - σεναριογράφος των «Four Weddings and a Funeral» και «Notting Hill») το πλέον εορταστικό κλασικό φιλμ συνεχίζει να αιχμαλωτίζει τη γοητεία του κοινού παγκοσμίως κατά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο, λόγω της αυθεντικότητας, της ειλικρίνειας και της ανθρωπιάς του.

Μπορεί οι περισσότεροι να το έχουν δει δεκάδες φορές, ωστόσο υπάρχουν μερικές ιστορίες πίσω από το «Love Actually» που πιθανόν να μην γνωρίζουν.

1. Η Κίρα Νάιτλι φόρεσε αυτό το μεγάλο καπέλο για να καλύψει ένα σπυράκι
«Είχα ένα τεράστιο σπυράκι στη μέση του μετώπου μου», θυμήθηκε η Νάιτλι στο BBC Radio 1 το 2018. «Αυτό είναι το πρόβλημα με το να είσαι 17 ετών και να παίζεις σε ταινίες! Ήταν τεράστιο, οπότε δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να βρω ένα καπέλο για να το καλύψω, επειδή δεν υπήρχε φωτισμός ή μακιγιάζ που θα το κάλυπτε».
keira_knitley
Κλείσιμο

2. Η Ολίβια Όλσον, που υποδύθηκε την εξαιρετικά ταλαντούχα Τζοάνα, δέχτηκε προτάσεις από δισκογραφικές εταιρείες μετά την ταινία
«Φαινόταν κάπως ηλίθιο και πιεστικό», δήλωσε η Όλσον στο πλέον καταργημένο blog «Family That Geeks» το 2016, σύμφωνα με το περιοδικό «Self». «Κοιτάζοντας τα πράγματα σφαιρικά, θα μπορούσα να ήμουν ένα παιδί-σταρ και να είχα καταρρεύσει εντελώς στην ηλικία που είμαι τώρα, και πιθανότατα δεν θα είχα τις ευκαιρίες που έχω τώρα. Θα μπορούσα να ήμουν ήδη μια ξεπεσμένη μέχρι σήμερα, αντί να προσπαθώ ακόμα να χτίσω την καριέρα μου. Οπότε, δεν μετανιώνω που δεν εξελίχθηκε με αυτόν τον τρόπο».
Love Actually - All I Want For Christmas Is You [HD]

3. Ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Κέρτις ήθελε ένα καστ από γνωστούς αλλά και ανερχόμενους ηθοποιούς
Πολλοί από τους άγνωστους - τότε - ηθοποιούς γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και έγινε μετέπειτα αστέρες, όπως η Τζάνουαρι Τζόουνς που έπαιξε στο «Mad Men», ο Τσιούετελ Έτζιοφορ που ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για το «12 Years a Slave» και ο Άντριου Λίνκολν που υποδύθηκε τον πρωταγωνιστή για 8 σεζόν του «Walking Dead».

Όσο για την Νάιτλι, ο Κέρτις δήλωσε στο «Daily Beast» το 2013: «Με την Κίρα, ήταν μόλις η δεύτερη ταινία της, και θυμάμαι να της μιλάω την ώρα που γυρίζαμε και να τη ρωτάω τι θα κάνει μετά, και μου είπε: "Ω, θα είναι απαίσιο, και μάλλον έκανα ένα απαίσιο λάθος, αλλά θα κάνω αυτή την ταινία με πειρατές, αλλά τουλάχιστον θα είναι μερικοί διασκεδαστικοί μήνες στον ήλιο"».

Αυτή η «πειρατική ταινία», φυσικά, ήταν οι «Πειρατές της Καραϊβικής: Η κατάρα του μαύρου μαργαριταριού» του 2003, η οποία αποτέλεσε την τέταρτη πιο κερδοφόρα ταινία της χρονιάς και αποτέλεσε την αρχή ενός από τα πιο πετυχήμενα franchices στον κινηματογράφο.

4. Η εμβληματική σκηνή «Για μένα είσαι τέλεια» παραλίγο να μην συμβεί
Μιλώντας στο «Elle» τον Νοέμβριο του 2013, ο Κέρτις αποκάλυψε ότι επεξεργάστηκε πέντε ιδέες και τις έλεγξε με γυναίκες στο γραφείο του: «Τους είπα: "Υπάρχει αυτός ο τύπος, που δεν σου έχει πει ποτέ ότι σε αγαπάει. Ποιες από αυτές τις ιδέες είναι ρομαντικές, και ποιες είναι απωθητικές;" [Είχα ιδέες όπως] να γεμίσω την αυλή έξω από το σπίτι της με τριαντάφυλλα, και είπαν "ιου, ιου, ιου" για τις τέσσερις πρώτες. Μετά είχα την ιδέα με τις πινακίδες του Μποντ Ντίλαν. Η σκηνή τελικά επιλέχθηκε με ομαδική έρευνα».
Love Actually - To me you are perfect

5. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να εκφωνούν ατάκες του Μπίλι Μακ στον Μπιλ Νάι
«Η αγαπημένη μου ατάκα - αυτή που θα γράψουν στην ταφόπλακα μου και αυτή που τα παιδιά ακόμα μου φωνάζουν, είναι: "Γεια σας, παιδιά! Μην αγοράζετε ναρκωτικά - γίνετε ροκ σταρ και θα σας τα δίνουν δωρεάν"», δήλωσε ο Νάι στον «Guardian» τον Δεκέμβριο του 2013.

6. Ο Μπίλι Νάι δεν γνώριζε ότι έκανε οντισιόν για το «Love Actually»
«Έκανα μια πρόβα ανάγνωσης του σεναρίου ως χάρη στη σπουδαία διευθύντρια κάστινγκ, Μέρι Σέλγουεϊ, η οποία προσπαθούσε να με βάλει σε μια ταινία εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε ο Nάι στο «Daily Beast» το 2013. «Νόμιζα ότι ήταν απλώς για να τη βοηθήσω να ακούσει δυνατά το σενάριο και προς έκπληξή μου μού δόθηκε η δουλειά».
billy_mack

7. Η Λόρα Λίνεϊ και ο Ροντρίγκο Σαντόρο περνούσαν δύσκολους χωρισμούς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων
Μια από τις πιο θλιβερές στιγμές της ταινίας είναι το ανοιχτό τέλος της πλοκής με τους χαρακτήρες της Σάρα (Λόρα Λίνεϊ) και του Καρλ (Ροντρίγκο Σαντόρο). Εκτός κάμερας, ωστόσο, οι πρωταγωνιστές είχαν κάτι κοινό.

«Ήταν τόσο γλυκό γιατί ήμασταν και οι δύο πολύ συντετριμμένοι όταν κάναμε αυτή την ταινία. Εκείνος είχε μόλις τον είχαν χωρίσει, [και] εμένα μόλις με είχαν χωρίσει. Θυμάμαι τη μέρα που θα γυρίζαμε [τη σκηνή του φιλιού μας] και [ήμασταν] και οι δύο απλά πεσμένοι στο φορτηγάκι», δήλωσε η Λίνεϊ στο «Graham Norton Show» το 2019. «Έλεγε "Λόρα, η καρδιά μου είναι ραγισμένη" και εγώ έλεγα "Το ίδιο και η δική μου". Γύρισα προς το μέρος του και του είπα: "Λοιπόν, όλη μέρα θα κάνουμε ο ένας τον άλλον να νιώθει καλύτερα". Νομίζω ότι υπάρχει μια γλυκύτητα στη σκηνή εξαιτίας αυτού. Ήμασταν και οι δύο πολύ λυπημένοι».

8. Ο Χιου Γκραντ δεν ήταν λάτρης εκείνης της σκηνής χορού
Ο Κέρτις θυμήθηκε αυτή την εμπειρία κατά τη διάρκεια του «The Laughter & Secrets of Love Actually: 20 Years Later», του μονόωρου αφιερώματος επανένωσης του ABC News με την Νταϊάν Σόιερ για τον εορτασμό της 20ής επετείου της ταινίας.

«Έλεγε συνέχεια όχι», εξήγησε. «Νομίζω ότι ήλπιζε ότι θα αρρωστήσω ή κάτι τέτοιο και θα λέγαμε: "Ω, τι κρίμα, θα πρέπει να χάσουμε αυτή τη σκηνή χορού"».

«Το είδα στο σενάριο και σκέφτηκα, "Λοιπόν, δεν θα μου άρεσε να το κάνω αυτό"», πρόσθεσε ο Γκραντ. «Δεν μου άρεσε καθόλου να κάνω τον χορό, πόσο μάλλον να τον προβάρω... Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι - και συμφωνώ μαζί τους - που πιστεύουν ότι είναι η πιο βασανιστική σκηνή που έχει μεταφερθεί ποτέ σε φιλμ. Αλλά υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που τους αρέσει. Αλλά θα πάρω αυτό το εύσημο... ήταν δική μου ιδέα να με πιάσει εκείνη η γραμματέας. Ιδιοφυές».
Love Actually - Hugh Grant dancing

9. Ο Άντριου Λίνκολν αστειεύτηκε ότι ο χαρακτήρας του είναι κάτι σαν καταδιώκτης
Ο ηθοποιός δήλωσε στο «Wrap» τον Φεβρουάριο του 2016: «Αυτή ήταν η ερώτησή μου στον Κέρτις: "Δεν νομίζεις ότι είμαστε στα όρια του εγκληματικού με αυτό". Και είπε, "Όχι, όχι. Όχι με εσένα να τον παίζεις, αγάπη μου. Θα είσαι εντάξει».

10. Οι χαρακτήρες της Νάιτλι και του Μπρόντι-Σάνγκστερ ήταν τρομακτικά κοντά σε ηλικία στην πραγματική ζωή
Ένα viral tweet του 2019 επεσήμανε ότι η Νάιτλι (που υποδύθηκε μια παντρεμένη γυναίκα) ήταν 18 ετών κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ενώ ο Μπρόντι-Σάνγκστερ (που υποδύθηκε ένα μικρό παιδί) ήταν 13 ετών, γεγονός που τους καθιστά πολύ πιο κοντά από ό,τι φαίνεται ηλικιακά στους θεατές.

«Ετήσια υπενθύμιση ότι υπάρχει μόνο μια [πενταετής] διαφορά ηλικίας μεταξύ του Τόμας Μπρόντι-Σάνγκστερ και της Κίρα Ναίτλι στην ταινία "Love Actually"», έγραφε το tweet, παρουσιάζοντας δίπλα-δίπλα φωτογραφίες των δύο ηθοποιών στην ταινία.
7N4YGW93gpkgt1o5xrhdaCOfouA

11. Ο Μπίλι Μπομπ Θόρτον αντιμετώπισε μια απροσδόκητη φοβία στα γυρίσματα
«Ο Μπίλι Μπομπ Θόρτον είναι ένας περίεργος άνθρωπος με περίεργες φοβίες», σχολίασε ο Κέρτις στο Elle το 2013. «[Μας είπε] "Η πιο παράξενη φοβία που έχω είναι ότι με ενοχλούν οι φωτογραφίες του Μπέντζαμιν Ντισραέλι. Συγκεκριμένα οι τρίχες του προσώπου του". Ήταν πραγματικά ατυχές γι' αυτόν το γεγονός ότι αυτή θα ήταν η μοναδική φορά στη ζωή του που θα υπήρχε μια φωτογραφία του Ντισραέλι στις σκάλες μιας μεγάλης ταινίας που θα έκανε [στο σπίτι του πρωθυπουργού]. Έπρεπε απλώς να τον συνοδεύσουμε δίπλα από τη φωτογραφία. [Είπε] "Απλώς θα γυρίσω αλλού εκείνη τη στιγμή και θα είμαι μια χαρά"».

12. Η κούρσα του Σαμ στο αεροδρόμιο ήταν ακόμα πιο επική
«Στο αρχικό μοντάζ ο Σαμ έκανε εκπληκτικό [parkour] σε όλο το αεροδρόμιο όταν έτρεχε να βρει τη φίλη του», αποκάλυψε η παρουσιάστρια Έμμα Φρόιντ στο Twitter. Η σκηνή υπάρχει διαθέσιμη στα delete-scenes του DVD.
Sam Runs After Joanna | Airport Scene | Love Actually | Screen Bites

13. Αν και πολλοί χαρακτήρες δεν μοιράστηκαν ποτέ χρόνο στην οθόνη, οι περισσότεροι ηθοποιοί βρέθηκαν μαζί στο πλατό για να γυρίσουν τη σκηνή του αεροδρομίου

«Θυμάμαι ότι η Ντεζί [Ρίτσαρντς] και εγώ κάναμε μαζί τις πρόβες της γκαρνταρόμπας και περπατούσαμε τριγύρω και λέγαμε "Τι κάνουμε;"». Η Σάνον Ελίζαμπεθ, η οποία υποδύθηκε την Αμερικανίδα Χάριετ, δήλωσε στο Entertainment Weekly το 2013. «Ήμασταν και οι δύο κάπως εντυπωσιασμένες που ήμασταν εκεί μαζί με όλους. Αυτοί οι ηθοποιοί, ήταν καταπληκτικοί».

14. Τέλος, το 2017 κυκλοφόρησε ένα σίκουελ, με τη μορφή μιας ταινίας μικρού μήκους
Με τίτλο «Red Nose Day Actually», η ταινία μικρού μήκους ήταν για την υποστήριξη του ετήσιου εράνου Red Nose Day της Comic Relief. Η πλειονότητα του βασικού καστ επέστρεψε για τη συνέχεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης