Κρίστι Τέρλινγκτον: Δείπνο με το supermodel στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Κρίστι Τέρλινγκτον: Δείπνο με το supermodel στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το «Gala» αποκαλύπτει όσα συνέβησαν τη βραδιά που το θρυλικό μοντέλο των 90s φώτισε σαν πυροτέχνημα την παραλιακή

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
turlington-1
«Σπάνια εμφάνιση και φωτογραφίες της Κρίστι Τέρλιγνκτον και του συζύγου της Εντ Μπερνς, μαζί με τα παιδιά της σε επίσκεψή της στην Ελλάδα», έγραψε η βρετανική «Daily Mail» στον τίτλο και «καρφώθηκε» ως πρώτη είδηση σε περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα της για αρκετές ώρες. Οντως, η Τέρλινγκτον βρέθηκε στη χώρα μας, καλεσμένη στη θαλαμηγό φιλικού της ζευγαριού.

Χέρι-χέρι με τον σύζυγό της Εντουαρντ Μπερνς, τη 18χρονη κόρη τους Γκρέις, που ακολουθεί δυναμικά τα χνάρια της μητέρας της στο μόντελινγκ, και τον 15χρονο γιο τους Φιν απόλαυσαν ένα αξέχαστο δείπνο κάτω από τα αστέρια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
turlington-2
Η ίδια δηλώνει σταθερά ενθουσιασμένη με τα νησιά του Αιγαίου, αφού αυτή είναι η τρίτη επίσκεψή της στη χώρα μας. Το 2017 και το 2018 είχε βρεθεί στην Πάτμο και είχε απολαύσει τις ομορφιές του Νησιού της Αποκάλυψης, παρέα με χωριάτικη σαλάτα και μπίρα, όπως είχαμε δει στα Instagram stories της. Φέτος κατάφερε να κινηθεί ινκόγκνιτο στην Ελλάδα, όμως την τελευταία βραδιά του ταξιδιού της επισκέφτηκε με την οικογένειά της την Αθηναϊκή Ριβιέρα, όλοι καλεσμένοι του Χρύσανθου Πανά, όπου δείπνησαν με τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Πήτερ Γεωργιόπουλο, τη σύζυγό του και επίσης επιτυχημένο μοντέλο των 90s Κάρα Γιανγκ και τον γιο τους Κονσταντίν. Στην παρέα ήταν επίσης η ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου Αλκηστις Πουλοπούλου και ο εφοπλιστής Λεωνίδας Βροντίσης.
turlington-3
Σε show του Valentino (1992)
turlington-4
Κλόντια Σίφερ, Καρλ Λάγκερφελντ, Κρίστι Τέρλιγκτον, Λίντα Εβαντζελίστα (1992)
«Νιώθω σαν να είναι η 4η Ιουλίου!» αναφώνησε ενθουσιασμένη με το φαντασμαγορικό σόου των πυροτεχνημάτων που κράτησε σχεδόν μία ώρα στον ουρανό της Βάρκιζας, τη βραδιά που η Κρίστι Τέρλινγκτον επισκέφτηκε το «Island». Νωρίτερα είχε κολυμπήσει στην ιδιωτική παραλία του δημοφιλούς club-restaurant, περιγράφοντας με χαρά την υπέροχη εμπειρία ως άκρως... νησιώτικη στον Χρύσανθο Πανά. «Δεν γνώριζα πως η Αθήνα έχει τόσες ομορφιές εκτός από τα εμβληματικά αρχαία μνημεία, μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Είστε πολύ τυχεροί που ζείτε εδώ!», αναφώνησε. Το δείπνο περιελάμβανε αυστηρά ελληνικές συνταγές, σύμφωνα με τη δική της επιθυμία.
turlington-5
Με τους ερωτευμένους τότε Σίντι Κρόφορντ και Ρίτσαρντ Γκιρ (1993)
Φέτα με μαύρο σουσάμι και μέλι Κρήτης, χταπόδι με φάβα Σαντορίνης, καλαμάρι σβησμένο με ούζο Μυτιλήνης και λαβράκι με ριζότο λεμονιού ήταν μερικά από τα πιάτα που απόλαυσαν.
turlington-6
Με τον Μίκι Ρουρκ
Κλείσιμο
Ο Χρύσανθος Πανάς σύστησε στους καλεσμένους του την Αθηναϊκή Ριβιέρα και τους μίλησε για τις περαιτέρω δυνατότητές της, αλλά και για το ομώνυμο λεύκωμά του «Athens Riviera», που κυκλοφορεί διεθνώς από τις εκδόσεις Assouline. Με αφορμή το ήδη βραβευμένο από την UNESCO βιβλίο του «Greek Islands» (εκδ. Assouline), δεν θα μπορούσαν να αφήσουν έξω από τη συζήτηση την ασύγκριτη γοητεία του Αιγαίου και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά των νησιών μας, θέματα για τα οποία η Κρίστι Τέρλινγκτον έδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ούτε η μόδα έλειψε από το τραπέζι, φυσικά. Η κοινή αγάπη της Τέρλιγκτον και του Πανά για τον σχεδιαστή Βαλεντίνο είναι μεγάλη, αφού άλλωστε τον γνωρίζουν προσωπικά. «Τον θεωρώ κορυφαίο σχεδιαστή, ίσως είναι ο αγαπημένος μου, αυτός ο οίκος βρίσκεται διαρκώς στην κορυφή», σχολίασε η καλλονή. Αμέσως μετά αποφάσισαν να στείλουν μάλιστα και μια selfie στον σχεδιαστή ποζάροντας στο τραπέζι χαμογελαστοί και ανανέωσαν το ραντεβού τους, ίσως για του χρόνου∙ η Κρίστι επιθυμεί διακαώς να επισκεφτεί και την πόλη της Αθήνας για να θαυμάσει την Ακρόπολη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η καλή εντύπωση που της άφησε αυτή της η επίσκεψη θα ταξιδέψει μαζί της: «Είναι φανταστικά εδώ, πρέπει να το πω σε όλους να επισκεφτούν την Αθήνα!» είπε φεύγοντας.
turlington-7
Με τις Λίντα Εβαντζελίστα, Ναόμι Κάμπελ και Πόλι Μέλεν (1989)
turlington-8
Με την Κέιτ Μος (1990)
Η πρώτη influencer

Ελάχιστα μοντέλα έχουν δημιουργήσει τέτοια επιτυχία ώστε το μικρό τους όνομα να είναι το μόνο που χρειάζεται ως εισαγωγή. Η Κρίστι Τέρλινγκτον είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, αφού πέρασε δεκαετίες ανοίγοντας νέους δρόμους δίπλα στις άλλες «σούπερ» συναδέλφους της, όπως η Ναόμι Κάμπελ και η Σίντι Κρόφορντ. Στην πραγματικότητα είναι τόση η ίντριγκα και το μυστήριο που εξακολουθεί να περιβάλλει τα θρυλικά αυτά κορίτσια του μόντελινγκ που ακόμα και το AppleTV+ κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ που επικεντρώνει ξανά στα εμβληματικά ντεφιλέ των λαμπερών 90s, τότε που τα μοντέλα ήταν μύθοι και κάθε κίνησή τους γινόταν είδηση πάνω και κάτω από τις πασαρέλες. Γεννημένη στην Καλιφόρνια, την εντόπισε ένας φωτογράφος όταν 14 ετών ίππευε αμέριμνη το άλογό της με την αδελφή της το 1983. Στην εφηβεία της δούλευε ήδη με σχεδιαστές όπως οι Μαρκ Τζέικομπς, Αννα Σούι, Κάλβιν Κλάιν, Ραλφ Λόρεν και Ντόνα Κάραν.
turlington-9
Κρίστι και Ναόμι αναστατώνουν τη Νέα Υόρκη
Οι λάτρεις της μόδας εξακολουθούν να εμπνέονται από τα εμβληματικά ασπρόμαυρα κλικ των Πέτερ Λίντμπεργκ και Χερμπ Ριτς, που παραμένουν μέχρι και σήμερα τα αγαπημένα της. Ο ρόλος του μοντέλου άλλαξε και πήρε μυθικές διαστάσεις εκείνα τα χρόνια. Η Τέρλινγκτον δεν επιδείκνυε απλώς ρούχα υψηλής ραπτικής, αλλά και προσωπικότητα, με αποτέλεσμα το περίφημο συμβόλαιο με τη Maybelline έναντι 800.000 δολαρίων για μόλις 12 ημέρες εργασίας, το οποίο υπήρξε ένα από τα πρώτα συμβόλαια τέτοιου μεγέθους στη βιομηχανία της μόδας. Ετσι άνοιξε τον δρόμο για τα μοντέλα που γνωρίζουμε σήμερα, όπως οι αδελφές Χαντίντ, η Κένταλ Τζένερ ή η Κάρα Ντελεβίν, οι οποίες είναι τόσο διάσημες όσο και οι ίδιοι οι οίκοι για τους οποίους εργάζονται. Η βασική διαφορά μεταξύ των αρχικών super models και της σημερινής καλλίγραμμης φουρνιάς είναι ότι η Τέρλιγκτον τα έκανε όλα αυτά πριν από την εμφάνιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ασχέτως αν σήμερα ο λογαριασμός της στο Instagram μετράει 1,2 εκατομμύρια ακόλουθους.
turlington-10
Η 18χρονη κόρη της Γκρέις ακολουθεί τα χνάρια της Κρίστι στο μόντελινγκ
Με τον σύζυγό της Εντουαρντ Μπερνς παντρεύτηκαν το 2003 και σήμερα ζουν ευτυχισμένοι με τα δυο παιδιά τους στη Νέα Υόρκη, όπου η Κρίστι έχει αφιερωθεί στο Every Mother Counts, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ίδρυσε το 2010 για να προστατέψει τη ζωή κάθε μητέρας σε όλο τον κόσμο. «Είχα μια επιπλοκή στον τοκετό μετά τη γέννηση της κόρης μου και αυτό ήταν που μου άνοιξε πραγματικά τα μάτια σε μια παγκόσμια τραγωδία. Εκατοντάδες χιλιάδες κορίτσια και γυναίκες δεν επιβιώνουν από την εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Επαθα σοκ όταν το έμαθα και αποφάσισα να δράσω», είχε δηλώσει παλαιότερα. «Ηθελα να κάνω όσο περισσότερες γυναίκες μπορούσα να νιώσουν την ασφάλεια και την υποστήριξη που είχα εγώ εκείνη την ημέρα. Υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες σε εξαιρετικά ευάλωτη θέση». Το έργο της μπορεί να είναι απαιτητικό, αλλά η Κρίστι είναι αποφασισμένη. Θεωρεί τον εαυτό της ακτιβίστρια; «Ναι, είμαι», λέει, «απλώς το κάνω με διάφορους τρόπους. Θα πάρω μέρος σε πορείες και σε διαμαρτυρίες, αλλά μεγάλο μέρος του ακτιβισμού μου είναι στον καθημερινό στίβο».
turlington-12
Κάρα Γιανγκ, Αλκηστις Πουλοπούλου, Πήτερ Γεωργιόπουλος, Χρύσανθος Πανάς, Κρίστι Τέρλιγκτον, Γκρέις, Φιν και Εντουαρντ Μπερνς
turlington-13
Οσο για εκείνους που πιστεύουν πως «κρέμασε» τα ψηλοτάκουνά της, η ίδια έδωσε απάντηση μέσω Instagram με μια νέα καμπάνια, που είναι (ξανά) οικογενειακή υπόθεση. Σε μια... ανάποδη δημοσίευσή της, ποζάρει χαμογελαστή κάνοντας γιόγκα. Η καμπάνια είναι για τα αθλητικά ρούχα Athleta και για τις ανάγκες της βρέθηκαν μαζί της η μητέρα της Μαρία Ελίζαμπεθ, οι αδελφές της Κέλυ και Εριν και η ανιψιά της. Φωτογραφήθηκαν όλες μαζί αγκαλιά στην Ανατολική Ακτή εκπέμποντας ένα θερμό μήνυμα για την ενδυνάμωση των γυναικών, που πρέπει πάντα να φροντίζουν το μυαλό, το σώμα και την ψυχή τους.

Φωτογραφίες: GETTY IMAGES / SPLASHNEWS / IDEAL IMAGE
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης