Θάλεια Ματίκα: «Για τον Πέτρο Φιλιππίδη δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα»

Θάλεια Ματίκα: «Για τον Πέτρο Φιλιππίδη δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα»

Η δημοφιλής ηθοποιός μιλά για το ελληνικό MeToo

9110_THALIA_MATIKA_9102019
Για τη σχέση της με τον σύζυγό της, τον ηθοποιό Τάσο Ιορδανίδη, η Θάλεια Ματίκα ανέφερε: «Δεν θα ήθελα να πω αν με ζηλεύει. Τα τελευταία χρόνια έχει ηρεμήσει, αλλά έχω περάσει. Να έρθετε στο θέατρο να δείτε τις προσωπικές μας ιστορίες επί σκηνής».



Όσον αφορά τον κουμπάρο της, Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος τώρα βρίσκεται στη φυλακή, η αγαπημένη καλλιτέχνης υπογράμμισε: «Η δική μας σχέση με τον Πέτρο Φιλιππίδη είχε λήξει πολλά χρόνια πριν. Έχουμε χαθεί τα τελευταία 9 χρόνια. Είχαμε σταματήσει να έχουμε σχέσεις για προσωπικούς λόγους».

Ερωτώμενη εάν είχε συμβεί κάτι μεταξύ εκείνης και του Φιλιππίδη, ισχυρίστηκε: «Για να χαθείς με ανθρώπους, κάτι συμβαίνει συνήθως. Συνήθως βλέπεις από ένα σημείο και μετά ότι δεν ταιριάζεις και χάνεσαι. Τώρα το κάνω πιο γρήγορα στη ζωή μου. Απο εκεί και πέρα, όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία στην Ελλάδα, γιατί προηγήθηκε στην Αμερική, με τη Σοφία Μπεκατώρου και τους αθλητές και πέρασε πολύ γρήγορα στον δικό μας κλάδο, σε μία περίοδο καραντίνας που δεν συνέβαιναν συγκλονιστικά πράγματα και όλοι ήμασταν σε μία ηρεμία, πραγματικά αυτούς τους δύο πρώτους μήνες δεν νομίζω ότι θα τους ξεχάσω. Η δική μου ταραχή ήταν σε καθημερινή βάση. Έβγαιναν συνέχεια καινούργιες καταγγελίες και δημοσιεύματα και εγώ προσωπικά είχα αρρωστήσει και ως ηθοποιός και ως γυναίκα».

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή του ANT1:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf4ywc8v50ip-st)


Έπειτα, έκανε λόγο για τον επίσης κατηγορούμενο για σεξουαλική παρενόχληση Δημήτρη Λιγνάδη: «Δεν είχαμε προσωπική σχέση μόνο με τον Πέτρο. Ο Λιγνάδης ήταν τρία χρόνια βασικός καθηγητής του Τάσου στο Εθνικό. Ήταν το μόνο έτος, εκείνο του Τάσου, που ο Λιγνάδης το είχε πάρει από το πρώτο έτος μέχρι το τρίτο. Με τον Κιμούλη είχαμε συνεργαστεί δύο φορές. Θέλω να πω ότι είναι άνθρωποι του χώρου που τους ξέραμε πολύ καλά», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Για τις καταγγελίες συγκεκριμένα κατά του Πέτρου Φιλιππίδη έπεσα από τα σύννεφα. Δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα. Ήξερα ότι είναι ένας περίεργος άνθρωπος με τις εκρήξεις και τους θυμούς του. Αλλά η απόσταση από αυτό μέχρι τα γεγονότα που ακούσαμε, πραγματικά είναι χαώδης. Στην αρχή έλεγα ότι δεν είναι δυνατόν. Για τους υπόλοιπους κάποια πράγματα τα είχα ακούσει, κακές συμπεριφορές. Από εκεί και πέρα για την υπόθεση Λιγνάδη τι να πει κανείς; Δεν ξέρω τι να πω. Έχουν βγει πράγματα στο φως της δημοσιότητας που είναι πέρα από κάθε λογική για εμένα», εξήγησε, καλεσμένη σήμερα στο «Πρωινό».

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως και η ίδια έχει δεχθεί κακή συμπεριφορά στον εργασιακό της χώρο. «Ουσιαστικά κάκιστη συμπεριφορά από τον σκηνοθέτη σε μία θεατρική συνεργασία. Αυτό που είπα σε προηγούμενη συνέντευξη, όταν με ρώτησαν γιατί δεν τον κατήγγειλα, ήταν ότι δεν χρειάστηκε. Αυτό τα λέει όλα». Αναφερόμενη στον τρόπο αντίδρασής της, υποστήριξε: «Τότε αντέδρασα, αφού αρρώστησα και πέρασα πολύ δύσκολα. Αντέδρασα επιθετικά. Έβαλα τα όριά μου, μάλωσα, ήρθε η ρήξη, είπα ότι δεν θα μου ξανααπευθύνει ποτέ τον λόγο, έφτασα στο αμήν. Δεν πήγαινε άλλο».

Κλείσιμο
Τέλος, ερωτηθείσα αν τους τελευταίους μήνες έχει επικοινωνήσει με τη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη ή αν έχει συναντηθεί μαζί της, η αγαπημένη ηθοποιός, αποφεύγοντας να απαντήσει, αρκέστηκε μόνο να πει: «Δεν θα ήθελα να το απαντήσω αυτό. Συγγνώμη! Επειδή σέβομαι ότι υπάρχει ένα παιδί στη μέση, να μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό».

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: Ενοχή για απόπειρα ανθρωποκτονίας πρότεινε ο εισαγγελέας για την Κακαράντζουλα

Αξιολόγηση: «Σκονάκι» στους δασκάλους από τη ΔΟΕ - Πώς επιχειρείται σαμποτάζ στη διαδικασία

Με νέα ροζ βίντεο απειλεί ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Πέκερ τους πολιτικούς στα κατεχόμενα






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης