Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Για απάτη εις βάρος της Lady D κατηγορεί ο αδελφός της το BBC

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Για απάτη εις βάρος της Lady D κατηγορεί ο αδελφός της το BBC

Ο κόμης Σπένσερ κατηγορεί το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Βρετανίας ότι μετήλθε αθέμιτων πρακτικών

diana-arthro
Ο κόμης Τσαρλς Σπένσερ, αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, 23 χρόνια μετά από το θάνατό της, ξεκινά διαμάχη με το BBC, η οποία ενδέχεται να φτάσει στα δικαστήρια. Ο κόμης Σπένσερ κατηγορεί το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Βρετανίας ότι μετήλθε αθέμιτων πρακτικών και επί της ουσίας διέπραξε απάτη, προκειμένου ο ρεπόρτερ Μάρτιν Μπασίρ να εξασφαλίσει συνέντευξη με την Lady D το 1995.

Σε επιστολή του προς το BBC o Τσαρλς Σπένσερ εκφράζει την αγανάκτησή του για την «καθαρή ανεντιμότητα» την οποίαν επέδειξε ο σταθμός, τον οποίον κατηγορεί για «κίτρινη δημοσιογραφία». Ο κόμης προσάπτει επίσης στο BBC «ανεπαρκή αντίληψη ως προς τη σοβαρότητα της κατάστασης» και καλεί τους ιθύνοντες να διατάξουν αμέσως εσωτερική εξέταση προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια για ό,τι συνέβη στα πριγκηπικά παρασκήνια πριν από 25 χρόνια.

Ο Σπένσερ απευθύνεται στον γενικό διευθυντή του BBC, Τιμ Ντέιβι, στον οποίον αποκαλύπτει ότι είδε με τα ίδια του τα μάτια πλαστογραφημένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Κατά την άποψή του, αυτά είναι τα καυτά πειστήρια της απάτης, καθώς υποτίθεται ότι βάσει αυτών εξασφαλίστηκε η συνέντευξη της Νταϊάνα στην εκπομπή Panorama του BBC και τον δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ.

Οι πλαστές καταχωρίσεις στους εν λόγω τραπεζικούς λογαριασμούς υποτίθεται πως αποδείκνυαν ότι δύο άτομα, με ανώτερη θέση στην ιεραρχία των αυλικών, είχαν δωροδοκηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες. Το αντάλλαγμα ήταν η προδοσία μυστικών, δηλαδή να παράσχουν απόρρητες πληροφορίες που αφορούσαν τη Λαίδη Νταϊάνα.

Στην προσπάθειά του να βρει πρόσβαση στην πριγκίπισσα και να την πείσει να του παραχωρήσει συνέντευξη για το BBC, ο Μπασίρ υποτίθεται πως χρησιμοποίησε ως εκδούλευση την αποκάλυψη των αυλικών-σπιούνων.

Η συγκεκριμένη συνέντευξη δεν ήταν καθόλου τυχαία ή συνηθισμένη: Αντιθέτως, θεωρήθηκε ως μία από τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές επιτυχίες του 20ου αιώνα, καθώς ήταν ακριβώς στη συζήτηση με τον Μάρτιν Μπασίρ που η Νταϊάνα αποκάλυψε, για πρώτη φορά δημοσίως, ότι «στο γάμο μου με τον Κάρολο είμαστε τρεις». Εννοώντας ότι ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου είχε μόνιμη εξωσυζυγική σχέση με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Τη συνέντευξή της στο BBC είχαν παρακολουθήσει 23 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Κλείσιμο
Ο κόμης Τσαρλς Σπένσερ επιζητά ηθική επανόρθωση εκ μέρους του BBC, για την εξαπάτηση της νεκρής αδελφής του. Η οποία είχε έμμονη φοβία ότι οι κρατικές μυστικές υπηρεσίες την κατασκόπευαν διαρκώς και παρενέβαιναν στη ζωή της. Ο Σπένσερ θεωρεί ότι ο Μάρτιν Μπασίρ εκμεταλλεύτηκε αυτό το αδύνατο σημείο της Νταϊάνας και την παρέσυρε στο να παραχωρήσει μια συνέντευξη την οποίαν δεν θα έδινε υπό διαφορετικές συνθήκες.

«Το BBC οφείλει να ζητήσει συγνώμη από το κοινό, από εμένα, κυρίως όμως από την αδελφή μου, την πριγκίπισσα Νταϊάνα» αναφέρει στην επιστολή του ο κόμης Τσαρλς Σπένσερ. Τονίζοντας ότι «ο σταθμός μας εξαπάτησε όλους, μέσω ενός δημοσιογράφου ο οποίος εργαζόταν για την πιο δημοφιλή εκπομπή επικαιρότητας Panorama».

Σημειώνεται ότι η υπόθεση δεν είναι καινούργια και το BBC, ήδη από το 1996, αφ' ότου διεξήγαγε έρευνα, αποφάνθηκε ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί μπορεί μεν να ήταν πλαστογραφημένοι, αλλά δεν δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο Μπασίρ τους χρησιμοποίησε για να αποσπάσει τη συνέντευξη με τη Νταϊάνα.

1524925
Τσαρλς Σπένσερ


Ειδήσεις σήμερα:

Αμετανόητοι και προκλητικοί οι δράστες της διαπόμπευσης του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Δεν πειράζει που ταράχτηκε και λίγο

Με εξευτέλισαν λόγω του μεγάλου μου στήθους, καταγγέλλει μοντέλο του Playboy για αεροπορική

Στην Αστυπάλαια η σημαντική επένδυση της Volkswagen
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης