Ελένη Μενεγάκη: Πώς σχολιάστηκε από τα τηλεοπτικά πρόσωπα η αποχώρησή της από το MEGA

Ελένη Μενεγάκη: Πώς σχολιάστηκε από τα τηλεοπτικά πρόσωπα η αποχώρησή της από το MEGA

Η παρουσιάστρια αποχωρεί από το κανάλι, τρία χρόνια μετά την τηλεοπτική της επιστροφή

menegaki-arthro
H Ελένη Μενεγάκη ανακοίνωσε πως τη φετινή σεζόν ολοκληρώνεται η συνεργασία της με το MEGA, τρία χρόνια μετά τη μεγάλη της επιστροφή στην τηλεόραση.

Το 2021, μετά από την αποχώρησή της από τον Alpha κι ένα διάστημα απουσίας από τα τηλεοπτικά πλατό, η παρουσιάστρια ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει την τηλεοπτική της πορεία στο Mega.

Ωστόσο, με την τηλεοπτική σεζόν να φτάνει στο τέλος της, η Ελένη Μενεγάκη με διακριτικότητα, ανακοίνωσε στους συνεργάτες της πως δεν υπήρχε συμφωνία με τον σταθμό στις προτάσεις που της έγιναν, με αποτέλεσμα να αποφασίσει η ίδια τη λήξη της συνεργασίας τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η απόφασή της ξάφνιασε πολλά τηλεοπτικά πρόσωπα, τα οποία και σχολίασαν την αποχώρησή της από το MEGA, τονίζοντας ωστόσο, πως εμπιστεύονται την κρίση της, μετά από τόσα χρόνια στον χώρο του θεάματος.

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Η Ελένη Μενεγάκη ξέρει καλύτερα τους λόγους που αποχωρεί

Κλείσιμο
Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι θα κάνει η παρουσιάστρια στο μέλλον και υποστήριξε ότι εκείνη ξέρει τι είναι καλύτερο για εκείνη. Επίσης, σχολίασε ότι πια η ελληνική τηλεόραση δεν έχει αρκετούς παρουσιαστές και ότι οι περισσότεροι που ασχολήθηκαν με αυτό δεν έχουν αφήσει κάποιο αποτύπωμα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Τι συζητάτε ρε παιδιά; Ό, τι αποφασίζει ο κάθε άνθρωπος να κάνει, ό, τι θεωρεί ότι είναι καλύτερο για εκείνη τη στιγμή. Aς αποφασίσει τι θα κάνει, επαγγελματίας είναι, η Ελένη ξέρει καλύτερα για ποιον λόγο το κάνει. Δεν σχολιάζω συναδέλφους, γιατί την Ελένη συνάδελφο τη θεωρώ μετά από σχεδόν 35 χρόνια, που είμαστε μαζί. Η Ελένη ξέρει πάρα πολύ καλά τι κάνει και τι νιώθει. Ο κάθε άνθρωπος [δεν ξέρω] τι αποφασίζει τη στιγμή που το αποφασίζει και δεν μπορώ να ανοίξω ένα μικρόφωνο και να αρχίσω να σχολιάζω χωρίς να ξέρω. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί παρουσιαστές και το λέω μετά λύπης».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d0n40tjpee0p)

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Βλέπεις ότι με το άθλημα αυτό πολλοί ασχολήθηκαν, πάρα πολλοί λίγοι έμειναν σε αυτή την ιστορία. Εννοώ έμειναν στο να κάνουν πολλά χρόνια, στο να κάνουν διαφορετικές εκπομπές, στο να κάνουν διαφορετικά concepts ή στο ίδιο concept πάρα πολλά χρόνια. Υπάρχει μια έλλειψη παρουσιαστών στην ελληνική τηλεόραση και μην μου πει κανείς ότι δεν δοκιμάζει η ελληνική τηλεόραση πια παρουσιαστές. Νομίζω κάθε χρόνο βλέπουμε 8 - 10 καινούργια άτομα, που έρχονταν από το διαδίκτυο, από παντού».

Επίσης, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου τόνισε: «Δεν ξέρω τι θα βρει και τι θα κάνει. Δεν έχω μιλήσει μαζί της και δεν ρωτάω κανέναν άνθρωπο για τα επαγγελματικά του. Θα μου απαντούσε αλλά δεν θα της το έκανα ποτέ. Να της ευχηθούμε ό, τι είναι καλύτερο για εκείνη και να πάνε όλα πάρα πολύ καλά και να είναι ευτυχισμένη με την οικογένειά της, αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Φαίη Σκορδά: Είναι πολύ επαγγελματικό και δείχνει μεγάλη συνέπεια το ότι ενημέρωσε η ίδια τους συνεργάτες της

Δηλώσεις για την Ελένη Μενεγάκη και την αποχώρησή της από το ΜEGA, έκανε και η Φαίη Σκορδά μέσα από την εκπομπή της, «Fay's Time». Αρχικά, η παρουσιάστρια δήλωσε: «Όπως έλεγα και για τον Ανδρέα Μικρούτσικο, δεν ξέρεις ο άλλος τι έχει περάσει, εδώ δείχνει όμως ότι είναι ένα βελούδινο διαζύγιο και με αυτόν τον τρόπο, χθες ενημέρωσε τους συνεργάτες της μιλώντας με καλά λόγια για το MEGA. Έτσι κλείνει ένας κύκλος».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν βασανίστηκε η Ελένη Μενεγάκη για να πάρει αυτή την απόφαση. Τότε που έλεγε για τον ύπνο της, ότι έφυγε ένα βάρος από το κεφάλι της και ηρέμησε. Υπήρχαν οι σκέψεις. Δεν την πήρε ελαφρά την καρδία αυτή την απόφαση».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d0n5a8aa1so9)

Τόνισε επίσης, πόσο επαγγελματικό ήταν εκ μέρους της Ελένης Μενεγάκη να ενημερώσει η ίδια τους συνεργάτες της.

«Είναι πολύ επαγγελματικό και δείχνει μεγάλη συνέπεια το ότι ενημέρωσε η ίδια τους συνεργάτες της για το τέλος. Ορθώς έπραξε για μένα, γιατί σε λίγο θα ξεκινήσουν οι κουβέντες για την επόμενη σεζόν. Αυτό δείχνει ότι τη νοιάζει το μέλλον των συνεργατών της, δείχνει έναν ανθρώπινο χαρακτήρα», ανέφερε.

Τέλος, συμπλήρωσε: «Υπήρχαν χρονιές που θα είχε περάσει πιο δύσκολα νομίζω. Αν ήθελε, θα είχε κάνει πολλές αλλαγές, θα είχε αλλάξει και το περιεχόμενο της εκπομπής, θα είχε κάνει πράγματα που σίγουρα θα τα πουλούσε, αλλά δεν τα έκανε. Καλή της επιτυχία και ό,τι αποφασίσει».

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Μακάρι να κάνουμε τα μισά από όσα έχει κάνει η Ελένη Μενεγάκη στην τηλεόραση

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή τόνισε πως κατά τη δική της άποψη, ο τρόπος με τον οποίο ανακοίνωσε η Ελένη Μενεγάκη την αποχώρησή της από το MEGA είχε να κάνει με το μήνυμα που ήθελε να στείλει στους συνεργάτες της.

Μέσα από την εκπομπή «Happy Day» που παρουσιάζει, δήλωσε: «Η Ελένη θέλησε με έναν τρόπο να κάνει τους συνεργάτες της να καταλάβουν ότι εκείνη είναι που αποχωρεί από το κανάλι και όχι το MEGA που της κλείνει την πόρτα. Το θέμα είναι υπό ποιο πρίσμα βλέπεις τα πράγματα. Αν η Ελένη είχε καταφέρει ένα comeback στο MEGA με ένα "χρυσό συμβόλαιο" επί 3 χρόνια, όταν ένας σταθμός βλέπει ότι δεν βγαίνει το budget έχει το δικαίωμα να σου πει "σε θέλω σαν brand, θέλω τους πελάτες σου, αλλά το κόστος δεν βγαίνει". Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελένη αξίζει 40% λιγότερες αποδοχές κλπ, αλλά ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός στο τέλος του μήνα».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d0n04srlutpl)

Πρόσθεσε επίσης: «Εγώ θεωρώ μεγάλη πολυτέλεια και της βγάζω το καπέλο, μακάρι να κάνουμε τα μισά από όσα έχει κάνει η Ελένη Μενεγάκη στην τηλεόραση, στο ότι μπόρεσε να πει ότι "προκειμένου να μειωθεί η ποιότητα της εκπομπής ή οι απολαβές μου, προτιμώ να μείνω στο σπίτι μου". Και μάλιστα, όταν της έχει γίνει μία πολύ καλή πρόταση».

Ελένη Τσολάκη: Ξέρει τι αξίζει

Η Ελένη Τσολάκη σχολίασε κι εκείνη την απόφαση της Ελένης Μενεγάκη να αποχωρήσει από το MEGΑ. Αφού το ρεπορτάζ προβλήθηκε στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣού», η παρουσιάστρια δήλωσε: «Το ανακοίνωσε η ίδια στους κοντινούς της συνεργάτες, γιατί είναι όλοι πολλά χρόνια μαζί της. Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, η Ελιάνα, η Ελένη Γιαλαλή κι η πιο πρόσφατη προσθήκη ήταν αυτή της Νάνσυς Νικολαΐδου. Κι ο Δημήτρης Ουγγαρέζος τα τελευταία τρία χρόνια. Πιστεύω ότι τον πρώτο λόγο σε αυτό το τέλος της συνεργασίας θα τον έχει και πάλι το MEGA και στους συνεργάτες. Θεωρώ ότι η Ελένη κάπως έφυγε καλά από αυτό το μαγαζί. Είναι η αίσθησή μου».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d0n3j1o1i0dl)

Εξήγησε επιπλέον, πως η Ελένη Μενεγάκη ξέρει τι αξίζει στην τηλεόραση και για αυτό δεν συμβιβάστηκε με κάτι άλλο.

«Όντως έφυγε καλά και ήρεμα. Είναι ένας άνθρωπος, που στις οικονομικές δοσοληψίες λειτουργεί εντελώς αντρικά χωρίς συναισθηματισμούς με τον τρόπο που το θέλει. Επαγγελματικά είναι πολύ δυνατή, ξέρει τι αξίζει. Από εκεί και πέρα, σίγουρα έχεις τις σταθερές της, όπως ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος», είπε κλείνοντας.

Γρηγόρης Γκουντάρας: Στις διαπραγματεύσεις της είναι αλύγιστη, όπως και στη ζωή της

Ο πρώην συνεργάτης της γνωστής παρουσιάστριας, Γρηγόρης Γκουντάρας, τοποθετήθηκε και εκείνος ως προς την είδηση που προέκυψε το προηγούμενο βράδυ.

Ειδικότερα, περιέγραψε ότι η Ελένη Μενεγάκη είναι ένας άνθρωπος «αλύγιστος» και ότι δεν είναι άνθρωπος που εύκολα υποχωρεί και συμβιβάζεται, ωστόσο ούτε το κανάλι του MEGA φαίνεται να έκανε πίσω, κάτι που πιθανότατα οδήγησε στη λύση της συνεργασίας.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 06:35

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d0n3myjkl6f5)

Συγκεκριμένα, είπε: «Όσοι γνωρίζουν έστω και λίγο την Ελένη, ξέρουν ότι στις διαπραγματεύσεις της είναι αλύγιστη, όπως και στη ζωή της. Όταν, όμως, είναι αλύγιστος και ο άνθρωπος που έχεις απέναντι, έχεις πρόβλημα και το πρόβλημα υπήρχε».

Συγχρόνως, τόνισε: «Απέναντί μου έχω την Ελένη Μενεγάκη που δεν μασάει και δεν κάνει βήμα πίσω σε όσα έχει πει. Όταν δεν κάνεις κι εσύ βήμα πίσω, είναι σαν να λες "παιδιά τώρα τελειώσαμε"».

Δημήτρης Ουγγαρέζος: Τα εν οίκω μη εν δήμω

Τέλος, ο συνεργάτης της Ελένης Μενεγάκη, Δημήτρης Ουγγαρέζος κλήθηκε να σχολιάσει την είδηση για το μέλλον της εκπομπής «Ελένη» μέσα από την ραδιοφωνική εκπομπή που παρουσιάζει στο «My Radio».

«Μου ζητάτε να τοποθετηθώ για ένα ρεπορτάζ. Εγώ δεν αμφισβητώ προς Θεού τους συναδέλφους. Όπως πρέπει να καταλάβετε και τη δική μου τη θέση. Δεν υπάρχει περίπτωση να σχολιάσω οτιδήποτε έχει να κάνει με κάτι που φέρεται να είναι μια διεργασία εσωτερική και μια συνάντηση εσωτερική», είπε.

Πρόσθεσε επιπλέον: «Εγώ δεν μπορώ να σχολιάσω δημόσια ένα ρεπορτάζ. Θα σχολιάσω δημόσια μια τοποθέτηση. Αν το κανάλι πει κάτι δημόσια ή αν η Ελένη πει κάτι δημόσια, τότε κι εγώ δημόσια θα σας πω τη γνώμη μου. Τώρα, να σας πω ένα ρεπορτάζ που αφορά μια εσωτερική συνάντηση και μια εσωτερική διεργασία, δεν πρόκειται να το κάνω. Τα εν οίκω μη εν δήμω».

Τέλος, είπε: «Συν τοις άλλοις, να ξέρετε ότι συνεχίζουμε, μια χαρά και σήμερα σας περιμένουμε στην "Ελένη", γιατί σεβόμαστε κάθε λεπτό και δευτερόλεπτο όπως πάντα, με οδηγό και καπετάνιο την Ελένη Μενεγάκη».

Ειδήσεις σήμερα:

Μπεκατώρου κατά Παπανώτα: Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει

Είναι η Ευρώπη σε τροχιά πολέμου; Τα κρυφά σχέδια του Πούτιν

Γιώργος Τσίπρας κατά Κασσελάκη: Σοκαριστική η αναφορά σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης