Γιαμαρέλλου: Σπάνιες οι θρομβώσεις στον εμβολιασμό - Τέσσερα περιστατικά στο ένα εκατομμύριο

Γιαμαρέλλου: Σπάνιες οι θρομβώσεις στον εμβολιασμό - Τέσσερα περιστατικά στο ένα εκατομμύριο

Η σύγκριση με την λήψη αντισυλληπτικών και τους καπνιστές - Τι είπε για τον θάνατο της 44χρονης στην Θεσσαλονίκη - Δείτε βίντεο

giamarellou-64
Για την ανάγκη χρήσης της μάσκας μέχρι να επιτευχθεί η λεγόμενη ανοσία της αγέλης από τους εμβολιασμούς μίλησε η καθηγήτρια παθολογίας-λοιμωξιολογίας, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Πέμπτης: «Σημαντικό το θέμα της μάσκας. Μέχρι να αποκτήσουμε ανοσία αγέλης, δηλαδή 80-85% εμβολιασμένων, δεν μπορούμε να βγάλουμε τη μάσκα. Κυκλοφορούν μεταλλάξεις και δεν είμαστε σίγουροι ότι το εμβόλιό μας μας προστατεύει. Ο εμβολιασμένος προστατεύεται. Όμως μπορεί να γίνει φορέας και να μεταδώσει τον ιό σε όσους δεν είναι εμβολιασμένοι».

Στην συνέχεια σημείωσε πως εάν προχωρήσει γρήγορα ο εμβολιασμός μέχρι το τέλους του καλοκαιριού, θα επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης. Παράλληλα, έκανε έκκληση να εμβολιαστούν όσοι υγειονομικοί «ξέχασαν» να εμβολιαστούν. «Πλέον είναι θέμα κοινωνικής ευθύνης, όχι ατομικής» είπε.

Δείτε το βίντεο:



Αναφορικά με την 44χρονη από την Θεσσαλονίκη που έχασε την ζωή τις λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca, η κυρία Γιαμαρέλλου, έκανε λόγο ότι «σε τέτοιες περιπτώσεις γίνεται νεκροτομή. Θα δούμε τι υποκείμενο μπορεί να είχε αυτό το κορίτσι και τι έφταιξε. Μπορεί να είχε κάτι αλλά να μην το ήξερε γιατί είναι νέο παιδί».

«Όλοι, φοβούνται το σύνδρομο με τις θρομβώσεις, το οποίο είναι σπάνιο. Στο ένα εκατομμύριο εμβολιασμένους, οι τέσσερις παθαίνουν θρομβώσεις. Τα κορίτσια που παίρνουν αντισυλληπτικά, στο ένα εκατομμύριο οι 1.000 παθαίνουν θρομβώσεις. Οι καπνιστές, οι 1.300 στο εκατομμύριο. Οι 170.000 στο εκατομμύριο που κόλλησαν covid παθαίνουν θρομβώσεις» επισήμανε.

Κλείσιμο
Τέλος, χαρακτήρισε ως θετικό που θα κάνουν στην Κάλυμνο, η οποίο βρίσκεται σε ολικό lockdown, το εμβόλιο της Johnson & Johnson «όμως δεν σημαίνει ότι από την επόμενη μέρα είμαστε προστατευμένοι, δεν φοράμε μάσκες και δεν τηρούμε τα μέτρα».

Ειδήσεις σήμερα:

«Χτίζεται» το τείχος ανοσίας: Μέχρι τέλος Μαΐου 20% των πολιτών θα έχει πλήρη θωράκιση κατά του κορωνοϊού

Τρόμος στο ταξί: Πώς κατάφερε να σωθεί η 20χρονη φοιτήτρια στα Πατήσια - Η μητέρα της αποκαλύπτει

Γεωργαντάς: Θα σταματήσουν τα SMS από τις 15 Μαΐου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα