Κούβα: Έκλεισε δυο μήνες σε lockdown-Πάνω από 370 τα θύματα της πανδημίας

Κούβα: Έκλεισε δυο μήνες σε lockdown-Πάνω από 370 τα θύματα της πανδημίας

Η Αβάνα παραμένει το επίκεντρο της πανδημίας, με τον δείκτη επίπτωσης — τον επιπολασμό του ιού — να βρίσκεται στο επίπεδο των 282,6 μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους

avana_lockdown
Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 734 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 3 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 373 νεκρούς επί συνόλου 62.206 κρουσμάτων στη νήσο της Καραϊβικής από τον Μάρτιο του 2020.

Όπως ανέφερε ο Φρανσίσκο Ντουράν, επικεφαλής επιδημιολόγος στο υπουργείο Υγείας της Κούβας, τα 733 κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα.

Η Αβάνα παραμένει το επίκεντρο της πανδημίας, με τον δείκτη επίπτωσης — τον επιπολασμό του ιού — να βρίσκεται στο επίπεδο των 282,6 μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους, το υψηλότερο στη χώρα. Σε 24 ώρες, η επαρχία της πρωτεύουσας κατέγραψε 393 κρούσματα.

Κλείσιμο
Από τον Ιανουάριο, η Κούβα είναι αντιμέτωπη με τρίτο κύμα της πανδημίας, που ώθησε τις αρχές να επιβάλλουν εκ νέου μέτρα όπως η διακοπή των παραδόσεων μαθημάτων με φυσική παρουσία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, το κλείσιμο ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων, μπαρ και εστιατορίων, καθώς και η μείωση των επιβατικών πτήσεων από ορισμένες χώρες. Η Αβάνα δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα, ωστόσο η κατάσταση στη χώρα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή σε άλλα κράτη της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.


Ειδήσεις σήμερα 

Ιορδανία: Επεισόδια σε διαδήλωση εναντίον των περιοριστικών μέτρων για 2ο συνεχόμενο βράδυ-Δείτε βίντεο

Survivor: Πρώτος και με διαφορά στον... τάκο ο Τριαντάφυλλος

Ταϊλάνδη: Ο πρωθυπουργός της χώρας έλαβε το εμβόλιο της AstraZeneca μετά την αναστολή χρήσης του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα