Κορωνοϊός - Πορτογαλία: Ραγδαία εξάπλωση του ιού - Κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια

Κορωνοϊός - Πορτογαλία: Ραγδαία εξάπλωση του ιού - Κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια

Ανακοινώθηκαν 13.544 λοιμώξεις τις τελευταίες 24 ώρες και 221 νέοι θάνατοι

23211840
Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα ανακοίνωσε σήμερα ότι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα κλείσουν για τουλάχιστον 15 ημέρες, καθώς οι αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη χειρότερη έξαρση της πανδημίας από την έναρξή της στη χώρα.

«Παρά την εξαιρετική προσπάθεια των σχολείων, απέναντι σε αυτή τη νέα παραλλαγή που ανιχνεύθηκε πρώτα στη Βρετανία και στην ταχύτητα της μετάδοσής της, πρέπει να ασκήσουμε προληπτικά μέτρα και να διακόψουμε όλες τις σχολικές δραστηριότητες για τις επόμενες 15 ημέρες», δήλωσε.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός αναφερόταν στην πιο μεταδοτική παραλλαγή του κορωνοϊού που ανακαλύφθηκε στη Βρετανία, και εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη την Πορτογαλία.

Την ίδια ώρα, η Γενική Διεύθυνση Υγείας (DGS) της Πορτογαλίας ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ 221 ημερήσιων θανάτων από την Covid-19, από 219 που καταγράφηκαν χθες, με αποτέλεσμα ο συνολικός τους αριθμός να ανέρχεται σε 9.686 από την αρχή της πανδημίας.

Η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου τα νοσοκομεία δίνουν μάχη για να διαχειριστούν αυτή την έξαρση των κρουσμάτων και οι αρχές στρέφονται προς αυστηρότερα μέτρα καραντίνας, ανακοίνωσε επίσης 13.544 λοιμώξεις τις τελευταίες 24 ώρες, λιγότερες από το ρεκόρ των 14.647 κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες.

Ειδήσεις σήμερα:

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Εμβολιάστηκε στο αυτοκίνητό του - Η επική ατάκα του από τον «Εξολοθρευτή»

Διάβημα ΥΠΕΞ στην Τουρκία για υπερπτήσεις και επακούμβιση σκάφους στα Ίμια

Εφιάλτης για υπάλληλο στο Δήμο Πύργου: Η χυδαία σεξουαλική παρενόχληση από αντιδήμαρχο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ