Κορωνοϊός - Αυστρία: Υποχρεωτική η μάσκα σε σχολεία, καταστήματα και μέσα μεταφοράς

Κορωνοϊός - Αυστρία: Υποχρεωτική η μάσκα σε σχολεία, καταστήματα και μέσα μεταφοράς

Ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται σταθερά από τα τέλη του Ιουνίου, με τη χώρα να σημειώνει χθες ρεκόρ κρουσμάτων

coronavirus_austria__1_
Η Αυστρία θα ενισχύσει την υποχρέωση της χρήσης μάσκας και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης σε δημόσιες εκδηλώσεις και στα εστιατόρια από την Δευτέρα απέναντι στην αύξηση των κρουσμάτων της επιδημίας Covid-19 στην χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε καταστήματα, σε όλα τα μέσα μεταφοράς και στα σχολεία εκτός των σχολικών τάξεων από την Δευτέρα, είπε. Οι ιδιωτικές εκδηλώσεις δεν θα περιλαμβάνουν παρά 50 συμμετέχοντες σε εσωτερικούς χώρους και 100 σε εξωτερικούς χώρους. Οι επαγγελματικές εκδηλώσεις με καθήμενους θα είναι περιορισμένες στους 1.500 συμμετέχοντες σε εσωτερικούς χώρους και 3.000 σε εξωτερικούς χώρους.

Ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται σταθερά από τα τέλη του Ιουνίου και έφθασε χθες τα 644 κρούσματα, στον μεγαλύτερο αριθμό από τα τέλη του Μαρτίου, όταν ο αριθμός των κρουσμάτων είχε αρχίσει να μειώνεται χάρις την εφαρμογή μέτρων εθνικού lockdown.

«Ακριβώς επειδή το καλοκαίρι πήγε καλά και οι άνθρωποι δεν το πιστεύουν ότι οι αριθμοί αυξάνονται και πάλι, απευθύνω έκκληση σε όλους μας να πάρουμε την κατάσταση στα σοβαρά», δήλωσε ο Σεμπάστιαν Κουρτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέγκι Ντρίο: Έζησα έντονα το χωρισμό και το κέρατο

Πρώην παίκτρια του GNTM παντρεύεται

Στα διεθνή φεστιβάλ το ντοκιμαντέρ του Μαστοράκη για τον Άλιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ