Μεταναστευτικό: Στους δρόμους ο κόσμος στη Λέσβο - Έπεσαν χημικά στο Διαβολόρεμα

Μεταναστευτικό: Στους δρόμους ο κόσμος στη Λέσβο - Έπεσαν χημικά στο Διαβολόρεμα

Γενική απεργία και συγκεντρώσεις σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου - Δείτε βίντεο από τις συγκεντρώσεις - Δεν έλειψαν ξανά οι εντάσεις στο Διαβολόρεμα, στη Μυτιλήνη

plateia2621
Κόσμος συγκεντρώθηκε και το πρωί της Τετάρτης στο Διαβολόρεμα, για να διαμαρτυρηθεί για το σχέδιο δημιουργίας κλειστής δομής.

Δεν έλειψαν ξανά οι εντάσεις, ενώ μετά τις 10.30 το πρωί έγινε νέα ρίψη χημικών, όταν ομάδα κατοίκων επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς τον χώρο που βρίσκονται τα μηχανήματα, για την κατασκευή της δομής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν μπλοκο στην περιοχή των Λάμπου Μύλων απαγορεύοντας στους οδηγούς από Μυτιλήνη να πάνε προς την Καλλονή. Η κατάσταση παραμένει, ακόμα, τεταμένη, καθώς κάτοικοι των περιοχών συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις, ιδιαίτερα στην περιοχή της Καράβας από τη μεριά του Μανταμάδου.


Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το πρωί στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη  από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Δείτε εικόνα από τη συγκέντρωση στο ακόλουθο βίντεο

Κλείσιμο
Δημοσιεύτηκε από Στο Νησί στις Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020


Ανάλογη εκδήλωση έγινε και στην πλατεία Βουνακίου στη Χίο.

Ζωντανή εικόνα από πλατεία Βουνακιου

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020






Υπενθυμίζεται πως η Περιφέρεια και οι δήμοι Βορείου Αιγαίου έχουν κηρύξει για σήμερα, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, γενική απεργία σε όλα τα νησιά. Στο σύνολό τους κοινωνικοί και οικονομικοί φορείς με ανακοινώσεις τους στηρίζουν την απεργία και συμμετέχουν σε αυτήν.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τους διοργανωτές, γίνονται για να καταδικαστεί «η βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών». Επίσης, καταγγέλλονται «οι επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και ο συνεχιζόμενος αποκλεισμό των οδών».

Πηγή: Stonisi
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης