Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: Αρχίζει σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό

Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: Αρχίζει σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό

Στο εδώλιο θα καθίσουν ξανά οι δυο αλλοδαποί κατηγορούμενοι της υπόθεσης, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη

menis-koumantareas
Μνήμες από την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του συγγραφέα  Μένη Κουμανταρέα, η οποία είχε λάβει χώρα τον Δεκέμβριο του 2014 μέσα στο σπίτι του επί της οδού Ζακύνθου 3 στην Κυψέλη, αναμένεται να ξυπνήσουν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, όπου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Στο εδώλιο θα καθίσουν ξανά οι δυο αλλοδαποί κατηγορούμενοι της υπόθεσης, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη.

Ειδικότερα, η ετυμηγορία του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου είχε εκδοθεί τον Ιούλιο του 2016 με το δικαστήριο να κρίνει τότε ενόχους για τη δολοφονία του συγγραφέα τους δυο Ρουμάνους κατηγορούμενους, ηλικίας 30 και 33 ετών σήμερα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δυο άνδρες δολοφόνησαν τον Μένη Κουμανταρέα επειδή αρνήθηκε να τους δώσει χρήματα.

Επιπλέον, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στο καθένα από τους δυο κατηγορούμενους για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους οι δυο καταδικασθέντες επέρριπταν ο ένας στον άλλον την ευθύνη για τα όσα έγιναν τη μοιραία βραδιά.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ο 30χρονος κατηγορούμενος  είχε ανακαλέσει τα όσα είχε πει προανακριτικά και συγκεκριμένα ότι είχε ερωτικές επαφές με το θύμα, υποστηρίζοντας ότι διατηρούσαν φιλική σχέση. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος είχε παραδεχθεί ότι τη βραδιά της δολοφονίας ζήτησε χρήματα από το συγγραφέα, τα οποία εκείνος αρνήθηκε του δώσει.

Κλείσιμο
«Δεν ήμουν στα καλά μου και τον έσπρωξα... Λυπάμαι πολύ, αλλά δεν τον σκότωσα εγώ», είχε αναφέρει στην απολογία του στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος. Ο ίδιος είχε αφήσει μάλιστα αιχμές για το ρόλο του συγκατηγορουμένου του στην υπόθεση, λέγοντας στο δικαστήριο ότι είχε μείνει μόνος με τον συγγραφέα στο διαμέρισμά του επί 20 λεπτά.

Ο έτερος καταδικασθείς είχε υποστηρίξει στην απολογία του κατά την πρωτοβάθμια δίκη ότι ο συγγραφέας και ο συγκατηγορούμενος του είχαν λογομαχήσει έντονα. Ο 33χρονος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Άκουσα ήχους χτυπημάτων και, όταν ανέβηκα, είδα το συγγραφέα πεσμένο στο έδαφος. Ο συγκατηγορούμενός μου είχε ανέβει πάνω του και με το ένα χέρι τον κρατούσε από το λαιμό και με το άλλο τον γρονθοκοπούσε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης