Κατηγορούμενοι για δολοφονία Κουμανταρέα: «Δεν έχουμε καμία σχέση με το έγκλημα»

Κατηγορούμενοι για δολοφονία Κουμανταρέα: «Δεν έχουμε καμία σχέση με το έγκλημα»

Ο 27χρονος Στέφαν Ματεσαρενάου και ο 30χρονος Κοσμίν Γκαϊτάν αρνούνται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ληστείας

Κατηγορούμενοι για δολοφονία Κουμανταρέα: «Δεν έχουμε καμία σχέση με το έγκλημα»
Στη γραμμή της άρνησης των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν και οι οποίες αφορούν στη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, κινήθηκαν σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, οι δυο νεαροί κατηγορούμενοι στην υπόθεση ο 27χρόνος, Στέφαν Ματεσαρενάου και ο 30χρόνος, Κοσμίν Γκαϊτάν.

Οι δύο νεαροί άνδρες αντιμετωπίζουν κατηγορίες, που επισύρουν ισόβια και συγκεκριμένα αυτής της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της απόπειρας ληστείας. Τα αδικήματα τους απαγγέλθηκαν μετά τη δικαστική διερεύνηση της στυγερής δολοφονίας του 85χρόνου συγγραφέα, το βράδυ της 5ης προς 6ης Δεκεμβρίου 2014 στο διαμέρισμα του επί της οδού Ζακύνθου 3, στη Κυψέλη.

Η δίκη για την πολύκροτη αυτή υπόθεση, ξεκίνησε σήμερα στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας και οι δυο κατηγορούμενοι που κάθισαν στο εδώλιο αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με το έγκλημα.

«Δε θα μπορούσα να φτάσω σε αυτό το σημείο να κάνω κάτι τέτοιο, κυρίως στον Μένη αλλά και σε κανέναν άλλο. Είμαι τόσο χρόνια στην Ελλάδα και ούτε κλέφτης είμαι ούτε αλήτης» ανέφερε στο δικαστήριο ο 27χρόνος Ρουμάνος ο οποίος φέρεται να είχε στενή σχέση με τον συγγραφέα. «Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο (σσ το θύμα). Είμαι τόσα χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχω κάνει τίποτα. Μόνο δούλεψα», ήταν τα λόγια του έτερου κατηγορούμενου του 30χρονου Κοσμίν Γκαϊτάν.

Κλείσιμο
«Τον εντοπίσαμε νεκρό»

Σήμερα, στο ακροατήριο, κλήθηκε και κατέθεσε ο κ. Θανάσης Φουσκαρίνης φίλος και συνεργάτης του Μένη Κουμανταρέα, ο οποίος περιέγραψε την τελευταία συνάντηση που είχε με το θύμα αλλά και το πως λίγο αργότερα εντόπισε νεκρό το συγγραφέα μέσα στο διαμέρισμά του.

Όπως κατέθεσε ο κ. Φουσκαρίνης εκείνο το μοιραίο βράδυ ο Μένης Κουμανταρέας του είπε ότι θα ανέβει για λίγο στο διαμέρισμά του για να πάρει φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε και ότι στη συνέχεια θα επέστρεφε για να πιουν καφέ σε ζαχαροπλαστείο της Φωκίονος Νέγρη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο συγγραφέας καθυστέρησε αρκετά, με αποτέλεσμα εκείνος να ανησυχήσει. Με αφορμή αυτή τη καθυστέρηση, αποφάσισε να ανέβει στη πολυκατοικία της οδού Ζακύνθου και να χτυπήσει επίμονα την πόρτα του διαμερίσματος του συγγραφέα, χωρίς όμως ποτέ εκείνος να του ανοίξει. Έτσι, μετά από περίπου μία ώρα και αφού βρήκαν κλειδιά μαζί με τον εξ αγχιστείας ανιψιό του Μένη Κουμανταρέα μπήκαν στο διαμέρισμα και τον εντόπισαν νεκρό.

Κατέθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Φουσκαρίνης: «Ανοίξαμε το διαμέρισμα και διαπιστώσαμε πως υπήρχε αναστάτωση στα πράγματα. Δεν ήταν όπως τα έβαζε ο Μένης ο οποίος ήταν μανιακός της καθαριότητας. Προχωρήσαμε από το σαλόνι και αριστερά, στην κρεβατοκάμαρα, είδαμε το θέαμα. Ο Μένης ήταν ριγμένος πάνω στο κρεβάτι, νεκρός, με παραμορφωμένο το πρόσωπο, χτυπημένος, τα χέρια του χτυπημένα...»

Ακόμη, στην κατάθεσή του, κ. Φουσκαρίνης τόνισε ότι ο 27χρονος Ρουμάνος κατηγορούμενος είχε με τον συγγραφέα μία στενή, ερωτική, σχέση. Όπως είπε ο Μένης Κουμανταρέας εκτιμούσε τον κατηγορούμενο και τον αγαπούσε, ωστόσο, τον τελευταίο καιρό ήθελε να διακόψουν την επαφή τους διότι εκείνος του τηλεφωνούσε συνεχώς και του ζητούσε συνεχώς χρήματα

Επίμονες ερωτήσεις για την ερωτική ζωή του του Μένη Κουμανταρέα υπέβαλλε στο μάρτυρα ο δικηγόρος υπεράσπισης του 27χρόνου κ. Αλέξης Κούγιας.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι στο δικαστήριο δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής η πρώτη εξαδέλφη του Μένη Κουμανταρέα, πλην όμως δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο. Η δίκη θα συνεχιστεί τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης