Λάρισα: Χρησιμοποίησε το messenger για να ληστέψει και... παγιδεύτηκε

Λάρισα: Χρησιμοποίησε το messenger για να ληστέψει και... παγιδεύτηκε

Από «εργαλείο» του για τη ληστεία σε «παγίδα» για τον εντοπισμό του

messenger
Το messenger χρησιμοποίησε ένας 45χρονος για να ληστέψει έναν συμπολίτη του στη Λάρισα, το οποίο όμως μετατράπηκε από «εργαλείο» σε «παγίδα» για τον δράστη, αφού μέσω της εφαρμογής κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του και εν συνεχεία και η σύλληψή του.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας καταδίκασε τη Δευτέρα τον Βολιώτη, ο οποίος στην προσπάθειά του να συναντηθεί με έναν 39χρονο συμπολίτη του δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το messenger, στο οποίο ήταν συνδεδεμένος με τα κανονικά, όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο, στοιχεία του.

Ο 45χρονος τη στιγμή της συνάντησης έβγαλε στιλέτο, που το τοποθέτησε στο λαιμό του θύματος, απειλώντας τον να του δώσει χρήματα. Το θύμα δεν είχε κάτι παραπάνω από 50 ευρώ, με αποτέλεσμα να του πάρει το ρολόι και το κινητό τηλέφωνο. Ο δράστης τον απείλησε πως θα του κάνει ζημιά αν μιλήσει στην αστυνομία και έφυγε. Το θύμα όμως μετά το περιστατικό πήγε στην αστυνομία, κατήγγειλε το γεγονός και από τα στοιχεία του στο messenger εντοπίστηκε.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ισχυρίστηκε πως έπεσε θύμα «χάκερ» καθώς παραβιάστηκε ο λογαριασμός του και χρησιμοποιήθηκε από άλλον, άγνωστο χρήστη. Αρνήθηκε την πράξη και είπε πως «θα ήμουν διανοητικά καθυστερημένος εάν έκανα κάτι τέτοιο και προηγουμένως είχε χρησιμοποιήσει τον δικό μου λογαριασμό». Δεν κατάφερε να πείσει τους δικαστές που συντάχθηκαν με την εισαγγελική πρόταση. Τιμωρήθηκε με κάθειρξη 6 ετών χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Το δικαστήριο ωστόσο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση κι έτσι ο δράστης διατήρησε την ελευθερία του.

Πηγή: www.larissanet.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης