Επενδυτής εξαπατήθηκε από μεγάλη χρηματιστηριακή εταιρεία και βρέθηκε στα πρόθυρα αυτοκτονίας

Επενδυτής εξαπατήθηκε από μεγάλη χρηματιστηριακή εταιρεία και βρέθηκε στα πρόθυρα αυτοκτονίας

Ανυποψίαστοι πελάτες χωρίς γνώσεις στη χρηματιστηριακή αγορά εμπιστεύτηκαν κυριολεκτικά ό,τι είχαν και δεν είχαν σταδιακά στην εταιρεία

chrimasd
Χρηματιστηριακή εταιρεία υποσχόταν δήθεν μεγάλες αποδόσεις σε ανυποψίαστους μικρομεσαίους πελάτες για να τους αποσπά ιδιαιτέρως σημαντικά χρηματικά ποσά. Μεταξύ των εξαπατημένων και ένας πρώην πρωταθλητής στις πολεμικές τέχνες που έχασε 250.000 ευρώ με αποτέλεσμα να πέσει σε κατάθλιψη, φτάνοντας στα πρόθυρα της αυτοκτονίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα επισυναπτόμενα ιδιωτικά συμφωνητικά η ανωτέρω εταιρία υποσχόταν δήθεν αποδόσεις 25% κάθε πέντε μήνες. Ανυποψίαστοι πελάτες χωρίς γνώσεις στη χρηματιστηριακή αγορά, όπως ο Ε.Μ, εμπιστεύτηκαν κυριολεκτικά ό,τι είχαν και δεν είχαν σταδιακά στην εν λόγω εταιρεία υπό τη διεύθυνση της χρηματίστριας Μ.Φ η οποία, σύμφωνα με τους συνηγόρους του θύματος, Νίκο και Τέλλο Αγαπηνό, χρησιμοποιούσε ως «δολώματα» τους δυο γιους της, οι οποίοι με τις κοινωνικές διασυνδέσεις τους και με όχημα τη χρηματιστηριακή εταιρεία πλούτισαν σε βάρος μικρομεσαίων πολιτών.

Μάλιστα, όταν αντιμετώπισαν οικονομικές δυσχέρειες, εξαφανίστηκαν μαζί με τη λεία τους, δηλαδή τα εκατομμύρια ευρώ που τους είχαν εμπιστευτεί χιλιάδες πολίτες.

Σύμφωνα με τους δυο δικηγόρους που χειρίζονται την υπόθεση για λογαριασμό του πελάτη τους Ε.Μ, ο οποίος τυγχάνει να είναι πρώην πρωταθλητής στις πολεμικές τέχνες, κατά την τελευταία περίοδο των οικονομικών τους δυσχερειών δεν επένδυσαν ποτέ τα κεφάλαια των πελατών τους, αντιθέτως τα χρησιμοποίησαν για δικό τους όφελος, γεγονός που έχουν ήδη αποδεχτεί υπογράφοντας με πλείστους πελάτες τους ιδιωτικά συμφωνητικά αναγνώρισης χρέους.

Τα εν λόγω συμφωνητικά βέβαια είναι μάταια καθώς η συγκεκριμένη χρηματιστηριακή εταιρεία δεν υφίσταται πλέον και η ιδιοκτήτριά της έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης μαζί με τους υιούς της και τα υπόλοιπα συγγενικά της μέλη.

Σύμφωνα με τους κ.κ. Νίκο και Τέλλο Αγαπηνό, υπάρχει πλούσιο αποδεικτικό υλικό για την απόκρυψη της λείας των εγκλημάτων των ανωτέρω σε παράκτιες εταιρείες στη Βουλγαρία και Κύπρο με τις οποίες εκμεταλλεύονται σκάφη αναψυχής, τουριστικά ακίνητα και εταιρικούς offshore λογαριασμούς.

Κλείσιμο
Όλα τα στοιχεία θα τεθούν ενώπιον του 6ου Ανακριτού Πειραιά που διεξάγει την κύρια ανάκριση των κατηγορούμενων μετά την άσκηση δίωξης για το έγκλημα της κακουργηματικής απάτης που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά κατόπιν μήνυσης που άσκησαν οι εξαπατημένοι επενδυτές μέσω της δικηγορικής εταιρίας Αγαπηνός & Συνεργάτες.

Μάλιστα, αν και οι δυο δικηγόροι κατάφεραν να πετύχουν τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της ιδιοκτήτριας της εταιρείας, δεν κατάφερε ωστόσο να επιδοθεί από τον δικαστικό επιμελητή καθώς η εταιρεία είχε ήδη αποχωρήσει από την έδρα της.

Σημειωτέο ότι οι εγκαταστάσεις της χρηματιστηριακής εταιρίας σε κεντρικό δρόμο της Νέας Φιλαδέλφειας διέθεταν ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό χώρο με δεκάδες υπαλλήλους και τεχνολογία αιχμής, γεγονός που συνετέλεσε στην εξαπάτηση των ανυποψίαστων θυμάτων.

Ενδεικτικά από τον Ε.Μ οι κατηγορούμενοι απέσπασαν 250.000€, χρήματα που ήταν το βίος τριών γενεών της οικογενείας του και από πλευράς του πατέρα του και από πλευράς της μητέρας του.

Για να τον πείσουν να επενδύσει τα χρήματα του στην εταιρεία, εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ήταν στενός φίλος του γιου της ιδιοκτήτριας της χρηματιστηριακής εταιρείας.

Σήμερα ο εξαπατημένος επενδυτής βρίσκεται υπό καθεστώς σοβαρής κατάθλιψης και οικονομικής δυσχέρειας φέροντας το βάρος της καταστροφής του συνόλου της οικογένειάς του και του τότε εργοδότη του, ο οποίος του είχε εμπιστευτεί σημαντικό χρηματικό ποσό ώστε να επενδυθεί στους ανωτέρω κατηγορούμενους.

«Συνεπώς, ο εντολέας μας και στενός φίλος ενός εκ των κατηγορουμένων απώλεσε το σύνολο της πατρικής και μητρικής του περιουσίας και τη θέση εργασίας του, φθάνοντας κυριολεκτικά στα πρόθυρα της αυτοκτονίας», τονίζουν στο protothema.gr οι δυο δικηγόροι του.

IMG_20191205_181243__1_
IMG_20191205_181305__1_
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης