Επαναστατική Αυτοάμυνα: Προετοιμασία για hi-tech χτύπημα δείχνουν τα ευρήματα της γιάφκας

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Προετοιμασία για hi-tech χτύπημα δείχνουν τα ευρήματα της γιάφκας

Στη γιάφκα του Χολαργού βρέθηκαν μικροκάμερες, τηλέφωνο-τηλεκοντρόλ, χειροβομβίδες, καλάσνικοφ και ιατρικές ποδιές - Για τεχνικές γνώσεις υψηλών στόχων κάνουν λόγο στην ΕΛΑΣ - Δείτε φωτογραφίες

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
giafka_ar
Μια συστοιχία hi-tech μικροκαμερών, με την οποία οι τρομοκράτες της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» σχεδίαζαν να καλωδιώσουν τους στόχους των επόμενων χτυπημάτων, εντοπίστηκε στο διαμέρισμα του Χολαργού. Το στοιχείο αυτό είναι το κλειδί στην αποκωδικοποίηση όσων ετοίμαζε η οργάνωση, καθώς οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως μέσα στα δεκάδες στικάκια ίσως υπάρχει αξιοποιήσιμο υλικό από τις παρακολουθήσεις.

Το σενάριο που εξετάζουν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής είναι η οργάνωση να χτύπαγε τις ημέρες του Πολυτεχνείου με καλάσνικοφ τις κλούβες των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη και στη Σπύρου Τρικούπη και στη συνέχεια να ξεκίναγε ένα μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων.

Οσα εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα της οδού 17ης Νοεμβρίου στον Χολαργό και το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου, λίγη ώρα μετά τη ληστεία στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ, μεταφέρθηκαν άρον άρον από τη γιάφκα του 6ου ορόφου της πολυκατοικίας της Κυψέλης και αποτελούν πλούσιο υλικό που θα δώσει στο πιάτο της ΕΛ.ΑΣ. την ακτινογραφία της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας».

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ» από τα ευρήματα και το εσωτερικό της πρώτης γιάφκας στην Κυψέλη δείχνουν ότι η οργάνωση όχι μόνο είχε αναβαθμιστεί, αλλά και σχεδίαζε εντυπωσιακά χτυπήματα που θα δημιουργούσαν αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα. Δεν είναι τυχαία η δήλωση του διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Ελευθέριου Χαρδαλιά «ευτυχώς που προλάβαμε», θέλοντας με δυο λόγια να αναδείξει το μέγεθος του κινδύνου από την «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν στήσει ένα δίκτυο περιφερειακών συνεργατών και ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης με αυτοματοποιημένες ενέργειες στην περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά. Δεν είναι τυχαίο ότι τη γιάφκα της οδού Σκοπέλου στην Κυψέλη όχι μόνο την άδειασαν μέσα σε μία ώρα, αλλά επιχείρησαν και να εξαφανίσουν όλα τα ίχνη χρησιμοποιώντας χλωρίνη και ειδικό πιεστικό μηχάνημα που είχαν γι’ αυτό τον λόγο, ενώ εμπιστεύονταν συγκεκριμένους γιατρούς για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση τραυματισμού. Αξίζει να επισημανθεί ότι στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής έχουν μπει μια σειρά ληστειών, οι πληροφορίες λένε περισσότερες από πέντε, προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα περιφερειακά μέλη που συμμετείχαν σε αυτές.



cameras3
cameras2
Οι μικροκάμερες : Σε μεταλλικά κουτιά, σε μίνι φωτογραφική μηχανή, ακόμη και μέσα σε λάμπα φωτιστικού είχαν τοποθετήσει κάμερα παρακολούθησης
cameras1
Κλείσιμο





Οι μικροκάμερες, το τηλεχειριστήριο και τα άλλα gadgets

Τα αχρησιμοποίητα καλάσνικοφ, τα πιστόλια και οι ισχυρές εκρηκτικές ύλες δείχνουν ότι η οργάνωση που εξαρθρώθηκε είχε σκοπό να προκαλέσει απανωτές ενέργειες με όπλα και βόμβες. Τα υπόλοιπα που βρέθηκαν στις γιάφκες αποδεικνύουν τη μεθοδολογία που θα ακολουθούσαν στις ενέργειές τους. Βασικό στοιχείο, απ’ ό,τι φαίνεται, ήταν η παγίδευση με μικροκάμερες και η παρακολούθηση των πιθανών στόχων. Ηθελαν δηλαδή να γνωρίζουν λεπτομέρειες και να αναλύουν τα δεδομένα όχι όπως γινόταν συνήθως στο παρελθόν από τις τρομοκρατικές οργανώσεις με φυσική παρακολούθηση, αλλά με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν πατέντες με μικροκάμερες που είχαν κατασκευάσει προκειμένου να μην είναι ορατές. Για παράδειγμα, κατάφεραν να ανοίξουν μια λάμπα, να τοποθετήσουν εντός της μικροκάμερα, και στη συνέχεια να κλείσουν τη λάμπα, κατασκευάζοντας έτσι έναν αόρατο καταγραφέα που δεν κινεί υποψίες και σαρώνει τα πάντα. Είναι δε εντυπωσιακό το γεγονός ότι χρησιμοποιούσαν ανιχνευτές κίνησης προκειμένου το καταγραφικό να λειτουργεί μόνο σε περίπτωση που υπήρχε κίνηση, με αποτέλεσμα το υλικό της καταγραφής να είναι συγκεκριμένο χωρίς περιττές λήψεις.


gun1
Το καλάσνικοφ-σφραγίδα: Με αυτό το όπλο η οργάνωση πραγματοποίησε 4 από τα 5 χτυπήματα


Παράλληλα, φαίνεται να έχουν κατασκευάσει και μια σειρά από εξωτερικές κάμερες που είτε θα τις τοποθετούσαν σε συγκεκριμένα σημεία για να καταγράφουν, είτε θα ήταν φορητές και θα ξεκινούσαν να δουλεύουν κατά περίπτωση. Ενα αντικείμενο που τράβηξε την προσοχή των αστυνομικών είναι το τηλεχειριστήριο το οποίο μοιάζει με vintage συσκευή κινητού τηλεφώνου. Η απάντηση στο ερώτημα «τι ετοίμαζαν με το τηλεχειριστήριο» είναι για τους αναλυτές της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ) μία: Ισως το χρησιμοποιούσαν για να πυροδοτήσουν το ασθενοφόρο με τη σούπερ βόμβα, το οποίο θα στάθμευαν έξω από συγκεκριμένο στόχο, πιθανότατα αστυνομικό. Αλλωστε στη γιάφκα βρέθηκαν αυτοκόλλητα, φάρος και ηλεκτρονικό σύστημα ανίχνευσης ραδιοσυχνοτήτων του ΕΚΑΒ.

Δύο μηχανισμοί χρονοκαθυστέρησης που βρέθηκαν μέσα στη γιάφκα του Χολαργού αποτελούν ένα ακόμη μυστήριο για τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής. Ισως, λένε, ήθελαν να κατασκευάσουν μια ειδική πατέντα πυροδότησης εκρηκτικών μηχανισμών και γενικώς, απ’ ό,τι φαίνεται, πειραματίζονταν στον τρόπο και τη μεθοδολογία της κατασκευής βομβών που πιθανότατα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα στη χώρα μας. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι το τελευταίο διάστημα είχε δημιουργηθεί μια άτυπη κόντρα ανάμεσα στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα» και την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» για το ποια από τις δύο θα έχει την πρωτοκαθεδρία στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης. Για τον λόγο αυτό εικάζουν πως η οργάνωση που εξαρθρώθηκε επιχείρησε να περάσει στις βόμβες, μπαίνοντας στην ουσία στα χωράφια τής ΟΛΑ που χτυπάει κυρίως με βόμβες.


gun2
Το καλάσνικοφ της ληστείας : Με αυτό τραυματίστηκε ο Χατζηβασιλειάδης κατά την έξοδο των ληστών από το πρακτορείο του ΟΠΑΠ




Οι ιατρικές ποδιές και τα φάρμακα

Στο διαμέρισμα της 17ης Νοεμβρίου στον Χολαργό βρέθηκαν και δύο ιατρικές ποδιές. Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν δύο πιθανά σενάρια για τα συγκεκριμένα ευρήματα. Το πρώτο έχει να κάνει με τη δημιουργία «μαϊμού» ασθενοφόρου-βόμβα, το οποίο θα οδηγούσαν δύο μέλη της οργάνωσης φορώντας ιατρικές ποδιές για να μην κινούν υποψίες. Η δεύτερη εκδοχή ίσως έχει να κάνει με τον σοβαρό τραυματισμό του 46χρονου καταζητούμενου Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη και την προσπάθεια να τον μεταφέρουν σε κάποιο νοσοκομείο μεταμφιεσμένοι σε τραυματιοφορείς. Ενα σχέδιο που ποτέ δεν υλοποιήθηκε, καθώς από τις προπαρασκευαστικές ενέργειες κατάλαβαν πως ήταν αδύνατον οι γιατροί να μην αντιληφθούν ότι επρόκειτο για τραύμα από σφαίρα και όχι από τροχαίο ατύχημα, όπως ήθελαν να το περάσουν, και συνεπώς ο κίνδυνος να ενημερωθεί η Αστυνομία ήταν μεγάλος.



podies
Οι ιατρικές ποδιές : Με ενδυμασία γιατρού είτε σχεδίαζαν να μεταμφιεστούν προκειμένου να μεταφέρουν τον τραυματία, είτε σκόπευαν να τις φορέσουν ως οδηγοί του ασθενοφόρου-βόμβα


Για τον λόγο αυτό επικοινώνησαν με έμπιστη γιατρό δημόσιου νοσοκομείου, η οποία τους έδωσε κατευθύνσεις για τα φαρμακευτικά είδη που έπρεπε να προμηθευτούν, έτσι ώστε να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στον 46χρονο τραυματία. Οπως φαίνεται και από τα ντοκουμέντα που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ», η ομάδα, για να φροντίσει τον τραυματία Χατζηβασιλειάδη, αγόρασε γάζες, ξυλοκαΐνη, Betadine και διάφορα χάπια. Αφού τον περιέθαλψαν, δεν πέταξαν τα παραπάνω υλικά, τα οποία τα βρήκαν οι αστυνομικοί. Ολα όσα εντοπίστηκαν τόσο στη γιάφκα της 17ης Νοεμβρίου στον Χολαργό όσο και στο πρώτο διαμέρισμα στη Σκοπέλου στην Κυψέλη μπήκαν στο μικροσκόπιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί γενετικό υλικό και αποτυπώματα που θα αποκαλύψουν και άλλα πρόσωπα.

Παράλληλα, αναζητούνται τουλάχιστον τρία-τέσσερα ακόμη άτομα που είχαν περιφερειακό ρόλο στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα» και αμέσως μετά τη ληστεία στον ΟΠΑΠ του Χολαργού και τον τραυματισμό του Χατζηβασιλειάδη εξαφανίστηκαν στα Εξάρχεια.


medicine2
medicine1
medicine
Τα φάρμακα : Αντισηπτικά, γάζες και χάπια που προμηθεύτηκαν προκειμένου να περιποιηθούν το τραύμα του Χατζηβασιλειάδη



mobile
Το τηλέφωνο- τηλεκοντρόλ: Ισως θα το χρησιμοποιούσαν για να πυροδοτήσουν το ασθενοφόρο με τη σούπερ βόμβα, το οποίο θα στάθμευαν έξω από συγκεκριμένο στόχο, πιθανότατα αστυνομικό

giafka1
giafka2
Η γιάφκα που εγκατέλειψαν : Το εσωτερικό του διαμερίσματος στην Κυψέλη όπου μέχρι το βράδυ της ληστείας έκρυβαν τον βαρύ οπλισμό, τα εκρηκτικά και τις μικροκάμερες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης