Θρίλερ με πίνακα του Πικάσο: Επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι απατεώνες της πήραν το έργο τέχνης

Θρίλερ με πίνακα του Πικάσο: Επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι απατεώνες της πήραν το έργο τέχνης

Σύμφωνα με την καταγγελία που ερευνάται από την αστυνομία δύο άνδρες έπεισαν γνωστή επιχειρηματία ότι θα μεσολαβούσαν για την πώληση του πίνακα έναντι 300.000 ευρώ, τους έδωσε τον πίνακα του Πικάσο και έγιναν καπνός

asty12
Θύμα απάτης κατήγγειλε ότι έπεσε γνωστή επιχειρηματίας, καθώς δύο άνδρες κατάφεραν να την ξεγελάσουν και να αρπάξουν έναν πίνακα του Πικάσο που ήταν μέρος της προσωπικής της συλλογής.

Σύμφωνα με την καταγγελία οι δύο άνδρες -ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος- έπεισαν τη γνωστή επιχειρηματία, που μένει στο κέντρο της Αθήνας, ότι μπορούν να μεσολαβήσουν ώστε να βρουν αγοραστή για τον πανάκριβο πίνακα του γνωστού ζωγράφου. Μάλιστα, προσδιόρισαν την τιμή στα 300.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας αντίστοιχος πίνακας στην αγορά της Τέχνης αποτιμάται περίπου στις 100.000 ευρώ, οπότε εκείνη θεώρησε ότι ήταν μεγάλη ευκαιρία και έτσι τους εμπιστεύτηκε. Πριν από μερικές ημέρες, οι άνδρες πήγαν στο σπίτι της και παρέλαβαν τον πίνακα προκειμένου, όπως καταγγέλει, να τον έδειχναν στον ενδιαφερόμενο αγοραστή. 

Την ενημέρωσαν, δε, ότι μόλις θα είχαν νεότερα από τον αγοραστή θα επικοινωνούσαν μαζί της. Ωστόσο, η επικοινωνία αυτή δεν έγινε ποτέ.

Η γυναίκα προσπαθούσε να βρει τους δύο άνδρες για να μάθει τι είχε γίνει με τον πίνακά της, ώσπου πλέον κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και έτσι κατήγγειλε την εξαπάτησή της στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος.

Σε ανακοίνωσή τους οι δυο πληρεξούσιοι δικηγόροι της ιδιοκτήτριας του πίνακα, Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Αλέξανδρος Ανδρουτσόπουλος, αναφέρουν:

«1. Πράγματι, εντολέας μας, ιδιοκτήτρια ενός πίνακα ζωγραφικής, διαστάσεων περίπου 40Χ30 εκατοστών, που φέρει την υπογραφή “Picasso”, εμπιστεύτηκε σε δύο πρόσωπα που εμφανίζονται να έχουν γνωριμίες και επαφές στον χώρο της αγοράς έργων τέχνης, την εντολή να διερευνηθεί η αυθεντικότητα και η αξία του έργου και να αναζητηθούν αξιόπιστες και οικονομικά ενδιαφέρουσες προσφορές για την πώλησή του. Μάλιστα, στον ένα εξ αυτών είχε δις στο παρελθόν αναθέσει την αναζήτηση αγοραστή εκ μέρους της, οπότε και κατόπιν άκαρπων προσπαθειών του, ο πίνακας είχε επιστραφεί στην ιδιοκτήτρια.

2. Δυστυχώς, αυτή τη φορά, οι δύο μεσάζοντες παρακρατούν τον πίνακα επί διάστημα πλέον των 7 μηνών, δίνοντας αόριστες πληροφορίες στην ιδιοκτήτριά του και κωλυσιεργώντας, ενώ μάλιστα την είχαν πληροφορήσει για σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον με τιμή προσφοράς 200.000 – 300.000€, υποσχόμενοι την άμεση είσπραξη προκαταβολής. Βέβαια, η εντολέας μας δεν έλαβε ούτε προκαταβολή, ούτε άλλη πληροφόρηση.

3. Οι δύο μεσάζοντες πλέον έχουν εξαφανιστεί μαζί με τον πίνακα.

4. Οι αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές αρχές έχουν αναλάβει τον εντοπισμό των εμπλεκομένων, την απόδοση ευθυνών και βέβαια την ανεύρεση του πίνακα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης