ΕΛΑΣ: Ειδικό σχέδιο μετά τις επιθέσεις σε γραφεία της ΝΔ - Ακούστε τις εντολές που δίνονται

ΕΛΑΣ: Ειδικό σχέδιο μετά τις επιθέσεις σε γραφεία της ΝΔ - Ακούστε τις εντολές που δίνονται

Ηχητικό ντοκουμέντο από το protothema.gr για το πώς πρέπει να ενεργούν οι αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη των γραφείων της ΝΔ

elas-nd-grafie
Σε επιφυλακή είναι οι αστυνομικές αρχές μετά τις απανωτές επιθέσεις σε γραφεία τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Κάθε βράδυ, μπαίνει σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο περιπολιών με αστυνομικούς να στήνουν ενέδρες σε περιοχές για τον εντοπισμό ύποπτων ατόμων. Μάλιστα, όπως ακούγεται και σε ηχητικό ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το protothema.gr, οι αστυνομικοί έχουν εντολές να προχωρούν σε προσαγωγές ύποπτων ατόμων για τα οποία δεν δικαιολογείται η παρουσία τους στο χώρο και να σταθμεύουν τα περιπολικά κοντά στα σημεία έτσι ώστε να έχουν επαφή με τα γραφεία σε περίπτωση πιθανής επίθεσης.

Εκτιμάται, δε, ότι οι ομάδες που προκαλούν επιθέσεις απαρτίζονται από άκρως επικίνδυνα άτομα και για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί καλούνται να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Μέτρα ΕΛΑΣ για γραφεία ΝΔ


Οι επιθέσεις

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πολλές επιθέσεις σε γραφεία τοπικών οργανώσεων της Ν.Δ στις περιοχές της Γλυφάδας, Αλίμου, Κυψέλης και Καισαριανής ενώ με ανακοίνωσή της σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση που υπογράφει ως «σύντροφοι/συντρόφισσες για την διάχυση των Εξαρχείων» ανέλαβε την ευθύνη.

Κλείσιμο
Οι συντάκτες του κειμένου, μάλιστα, αναφέρονται και στο modus operandi γράφοντας χαρακτηριστικά πως επιτέθηκαν με πέτρες και σφυριά σε Ζωγράφου, Άγιο Ελευθέριο, Άνω Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Μπραχάμι, Δάφνη και Άλιμο επισημαίνοντας ότι έχουν πραγματοποιήσει και χτυπήματα σε υποκαταστήματα τραπεζών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης