ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας νοθευμένου καφέ πολύ γνωστής μάρκας

beans

Το δείγμα από τον Espresso βρέθηκε νοθευμένο σε υψηλό ποσοστό με καφέ ποικιλίας Robusta

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής, διαπίστωσε, μετά από δειγματοληψία και εργαστηριακή ανάλυση που διενεργήθηκε σε εξειδικευμένο εργαστήριο δοκιμών στη Γαλλία, ότι το προϊόν "Καφές espresso αλεσμένος 100% Arabica Gold, συσκευασμένος, με εμπορική ονομασία Danesi Caffe Espresso Italiano Gold Quality, βάρους 250 g, αριθμού παρτίδας L12, ημερομηνίας λήξης 19/12/2020, προέλευσης Ιταλίας, εταιρείας παραγωγής και συσκευασίας DANESI CAFFE SPA – ROMA", είναι νοθευμένο σε υψηλό ποσοστό με καφέ ποικιλίας Robusta.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε από τις εμπλεκόμενες στην διακίνηση του προϊόντος επιχειρήσεις την άμεση ανάκληση / απόσυρση της ανωτέρω παρτίδας L12, ημερομηνίας λήξης 19/12/2020, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο εν λόγω έλεγχος που αφορούσε στην αυθεντικότητα – γνησιότητα καφέ ποικιλίας Arabica εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό ελέγχων του ΕΦΕΤ για την καταπολέμηση δόλιων πρακτικών και νοθείας στα τρόφιμα με γνώμονα πάντα την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών.

kafes
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Stakal

Δηλαδή γιατί να τον πετάξουμε? Οι ποικιλίες robusta που απ' αυτές παρασκευάζεται ο ελληνικός, ή αραβικός, ή τούρκικος είναι επικίνδυνοι? Βλακείες ανίδεων δημοσιογράφων.

@@@@@@

[ η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής, διαπίστωσε, μετά από δειγματοληψία και εργαστηριακή ανάλυση που διενεργήθηκε σε εξειδικευμένο εργαστήριο δοκιμών στη Γαλλία, ] ,.,βρε άχρηστοι,.!! ,.με το μάτι βρέ,.,!! ,.,δεν ξέρετε να ξεχωρίσετε τον Arabica από τον Robusta,.,;;; ,.,το κουτί της φωτογραφίας είναι με "άκοπο" καφέ -"φασόλι", που και στο Google να βλέπατε φωτογραφίες θα μπορούσατε να το ξεχωρίσετε,., ,.αλλά και πάλι το κουτί όπως το δώσατε στη δημοσιότητα -εάν μιλάμε για αυτόν τον καφέ- δεν αναφέρει 100% Arabica,., ,.,γράφει για Arabica blend -χαρμάνι δηλαδή, με 1ης ποιότητας καφέδες κ.λ.π κ.λ.π.. ,.,μα τόσο Άχρηστοι πιά,.,!!!

K.

Είχα δοκιμάσει αυτόν τον καφέ (καταναλωσα το μισό κουτί, το άλλο μισό το πεταξα) πριν μερικά χρόνια και είχα οισοφαγική παλινδρόμηση για μερικές εβδομάδες.

etsi

Μα είναι γνωστό ότι ο Robusta έχει αυτές τις παρενέργειες.... Και εσύ τι τον ήθελες τον espresso στο χωριό σου!!!! Ελληνικός για καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος...

Γιώργης

Eγώ πίνω μόνο Ελληνικό καφεδάκι "μέτριο" και ΠΑΝΤΑ έχω το κεφάλι μου (και την υγεία μου φυσικά) ήσυχο!..

Πάρτο αλλιως

Τώρα εξηγούνται όλα..!🤣🤣🤣

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης