Πανελλαδικές 2019: Την Παρασκευή οι βαθμολογίες των υποψηφίων - Η πορεία των βάσεων

Πανελλαδικές 2019: Την Παρασκευή οι βαθμολογίες των υποψηφίων - Η πορεία των βάσεων

Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του - Οι πρώτες εκτιμήσεις για την πορεία των βάσεων εισαγωγής 

panellinies_main01
Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2019 των υποψηφίων για τα Πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, το μεσημέρι της Παρασκευής θα αναρτηθούν στα λύκεια οι καταστάσεις με τα βαθμολογικά στοιχεία των υποψηφίων, χωρίς να είναι βέβαιο ακόμα αν θα δοθούν και τα στατιστικά στοιχεία.

Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Τα δέματα με τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων, ανά μάθημα αναμένεται να έχουν παραδοθεί πριν από το μεσημέρι, προκειμένου το μεσημέρι της Παρασκευής οι βαθμοί να αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια και στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Οι εκτιμήσεις για την πορεία των βάσεων 

Mε βάση τα έως τώρα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα αναμένεται πτώση των βάσεων σχεδόν σε όλα τα επιστημονικά πεδία, εκτός εκείνο των Ανθρωπιστικών Σπουδών όπου οι βάσεις δεν αναμένεται να έχουν αξιόλογες μεταβολές, παρά μικρές αυκομειώσεις.


Για το 2ο Επιστημονικό πεδίο (θετικές σπουδές- πολυτεχνεία, φυσικομαθηματικές σχολές) οι χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων στη Φυσική και τη Χημεία αναμένεται να οδηγήσουν σε πτώση τις βάσεις.

Κλείσιμο
Στο 3ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες υγείας και ζωής) η Χημεία αναμένεται να παρασύρει προς τα κάτω τις βάσεις, ακόμη και στις περιζήτητες ιατρικές σχολές. Μάλιστα, δεν θεωρείται απίθανο η Ιατρική Αθήνας να βρεθεί κάτω από τα 19.000 μόρια.

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο (σπουδές οικονομίας και πληροφορικής) αναμένεται επίσης πτώση των βάσεων εισαγωγής καθώς τα θέματα στα Μαθηματικά και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ήταν δυσκολότερα από πέρυσι, ενώ η αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις σχολές του πεδίου εκτιμάται ότι θα παίξει ρόλο στην πτώση των βάσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης