Πανελλαδικές: Κλιμακούμενη δυσκολία στα Μαθηματικά - Σχετικά εύκολα τα Αρχαία

Πανελλαδικές: Κλιμακούμενη δυσκολία στα Μαθηματικά - Σχετικά εύκολα τα Αρχαία

Ένας καλά διαβασμένος μπορούσε να γράψει, λέει για τα Μαθηματικά ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ - Κατανοητά και αναμενόμενα τα θέματα στα Αρχαία με Πρωταγόρα του Πλάτωνα στο διδαγμένο κείμενο και τον Κυνηγετικό του Ξενοφώντα στο άγνωστο - Δείτε αναλυτικά τα θέματα

panneladikes_ar
«Κλιμακούμενης δυσκολίας» χαρακτηρίστηκαν τα θέματα των Μαθηματικών στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.

Όπως είπε στο protothema.gr ο Γιάννης Βαφειαδάκης, μαθηματικός - πρόεδρος της ΟΕΦΕ, είναι ένα πολύ καλό διαγώνισμα υπό την έννοια ότι «τα θέματα είναι καλά διατυπωμένα και έχουν βαθμό δυσκολίας προκειμένου να ξεχωρίσουν οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι». Ο καθηγητής τονίζει ακόμα ότι υπήρχε μία δυσκολία στις πράξεις, αλλά ο καλά διαβασμένος μαθητής «μπορούσε να γράψει».

Όσον αφορά τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά χαρακτηρίζονται σε γενικές γραμμές κατανοητά και αναμενόμενα.

Το διδαγμένο κείμενο αντιστοιχούσε στην ενότητα 3 από τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα και οι ερωτήσεις που το συνόδευαν ήταν κατανοητές και σαφείς.  Το παράλληλο μεταφρασμένο κείμενο που δόθηκε, επισημαίνει η ΟΕΦΕ, ήταν απόσπασμα από τον Προμηθέα Δεσμώτηα του Αισχύλου και υπήρχε στο σχολικό βιβλίο.

Το αδίδακτο κείμενο από τον «Κυνηγετικό» του Ξενοφώντας δεν παρουσίασε ιδαίτερες δυσκολίες στην επεξεργασία του ενώ η νοηματική ερώτηση που ζητήθηκε για πρώτη φορά στις εξετάσεις, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του νέου προγράμματος σπουδών που είχαν ανακοινωθεί, ήταν εύστοχα διατυπωμένη, με προφανή απάντηση.

Δείτε τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών σε Αρχαία και Μαθηματικά όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα στις 10 το πρωί το υπουργείο Παιδείας.

Κλείσιμο
Δείτε τα θέματα στα Αρχαία

Δείτε τα θέματα στα Μαθηματικά των υποψηφίων των ημερήσιων Λυκείων

Δείτε τα θέματα στα Μαθηματικά των υποψηφίων των εσπερινών Λυκείων

Το protothema gr. θα δημοσιεύσει και τις απαντήσεις με τη συνδρομή της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ).

Οι Πανελλαδικές 2019 θα συνεχιστούν την Τρίτη με τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Στο νέο ακαδημαϊκό έτος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα εισαχθούν 78.335 φοιτητές, αριθμός αυξημένος κατά 3.643 θέσεις σε σχέση με πέρυσι που είχαν εισαχθεί 74.692.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης