Μηνιγγίτιδα σε αγόρι 12 ετών στο Ηράκλειο

Μηνιγγίτιδα σε αγόρι 12 ετών στο Ηράκλειο

Το παιδί διέφυγε τον κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία του

nosokomeio-miniggitida-ena
Ένα νέο περιστατικό ιογενούς μηνιγγίτιδας καταγράφηκε πριν από λίγες ημέρες σε 12 ετών αγόρι, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Το παιδί νοσηλεύτηκε στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με μηνιγγίτιδα, ωστόσο χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών, διέφυγε τον κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τέσσερα κρούσματα της νόσου καταγράφηκαν τους χειμερινούς μήνες και τρία κρούσματα τη φετινή Άνοιξη.

Την περίοδο που διανύουμε η νόσος καταγράφει υψηλή κινητικότητα, καθώς ενδέχεται να «καραδοκεί» σε κατασκηνώσεις, καμπ, αθλητικούς χώρους και γενικώς όπου συγκεντρώνονται και συγχρωτίζονται πολλά παιδιά.

Ο επικρατέστερος τύπος Μηνιγγίτιδας, που ευθύνεται για τα περισσότερα περιστατικά στην χώρα μας είναι η Μηνιγγίτιδα τύπου Β, η οποία εξελίσσεται ραγδαία, εντός 24 ωρών, και μπορεί να προκαλέσει ισόβιες σωματικές και νοητικές αναπηρίες ή ακόμα και τον θάνατο εάν δεν διαγνωσθεί εγκαίρως. Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι τον Ιούνιο ένα άτυχο βρέφος έχασε την ζωή του στην Κρήτη από μηνιγγίτιδα Β.

Ο μοναδικός τρόπος για την αποτελεσματική και ασφαλή πρόληψη της Μηνιγγίτιδας Β, είναι η έγκαιρη έναρξη και ολοκλήρωση του εμβολιασμού των παιδιών, ο οποίος δύναται να ξεκινήσει από την ηλικία των 2 μηνών και άνω. Ο εμβολιασμός κατά των υπόλοιπων τύπων μηνιγγίτιδας, είναι επίσης απαραίτητος, ωστόσο δεν προστατεύει τα παιδιά από την μηνιγγίτιδα τύπου Β.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης