Σπίρτζης: Πρέπει να μειωθούν τα τσουχτερά διόδια στους δρόμους

Σπίρτζης: Πρέπει να μειωθούν τα τσουχτερά διόδια στους δρόμους

Ο Χρήστος Σπίρτζης αναφέρθηκε στη σημασία της συνδεσιμότητας με τις βαλκανικές χώρες – Κριτική στον αρχικό σχεδιασμό της Εγνατίας 

spirtzis1
Τη σημασία της συνδεσιμότητας με τις βαλκανικές χώρες, «ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ενδοχώρα και καλύτερη πρόσβαση στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη», επεσήμανε από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος στο πλαίσιο αυτό έκανε μνεία στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Πώς θα μπορούσαμε να έχουμε κοινό σιδηρόδρομο, όταν δεν είχαμε διμερή συμφωνία;», ανέφερε χαρακτηριστικά, για τις σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει εκπονήσει εθνικό στρατηγικό σχέδιο υποδομών και ανέδειξε τον σιδηρόδρομο ως προτεραιότητα. Αναφερόμενος στους αυτοκινητόδρομους, μίλησε για «τσουχτερά διόδια που θα πρέπει να μειωθούν» και άσκησε κριτική στον αρχικό σχεδιασμό της Εγνατίας Οδού: «Ο ελληνικός λαός παρείχε 6-7 δισ. ευρώ για την κατασκευή ενός υπέροχου δρόμου, ο οποίος ωστόσο δεν συνδέεται με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, δεν συνδέεται με κανένα βιομηχανικό ή τουριστικό κέντρο και δεν έχει κάθετες συνδέσεις με τα Βαλκάνια».

Ο ίδιος απευθύνθηκε στην ΕΕ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει και οι μικρότερες χώρες όπως η Ελλάδα να έχουν ένα κομμάτι της παραγωγής, δεν μπορεί να είναι μόνο χώρες που θα δανείζονται και θα καταναλώνουν».

Πηγή: newmoney,.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης