Ανησυχία για τις αλλεπάλληλες επιθέσεις σε λεωφορεία με πέτρες και αεροβόλα

Ανησυχία για τις αλλεπάλληλες επιθέσεις σε λεωφορεία με πέτρες και αεροβόλα

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΟΑΣΑ και την ΕΛΑΣ μετά τις συνολικά έξι επιθέσεις, από το περασμένο Σάββατο, κατά λεωφορείων - Χειροπέδες σε τρεις 15χρονους για την επίθεση στους Αγίους Αναργύρους

bus
Δρομολόγια τρόμου κάνουν καθημερινά δεκάδες οδηγοί λεωφορείων στην Αττική. Κι αυτό γιατί άγνωστοι επιτίθενται με πέτρες ακόμα και με αεροβόλα την ώρα που τα λεωφορεία είναι εν κινήσει. 
Έρευνες πραγματοποιεί η Ασφάλεια σε μία προσπάθεια εντοπισμού και σύλληψης των επιτήδειων που πετάνε πέτρες σε διερχόμενα λεωφορεία επί της Λ. Συγγρού. 

Συγκεκριμένα, επίθεση σημειώθηκε στις 8 το βράδυ της Τρίτης στη λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος του Άγιου Σώστη. Το συγκεκριμένο λεωφορείο της γραμμής 136 εκτελεί το δρομολόγιο Ν.Σμύρνη μετρό Συγγρού-Φιξ. Σύμφωνα με πληροφορίες παρά το γεγονός ότι το λεωφορείο ήταν γεμάτο από κόσμο, δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός.

Δυο ώρες νωρίτερα, στις 19.00, είχε σημειωθεί επίθεση με πέτρες σε ακόμη ένα που εκτελούσε το δρομολόγιο Γ10 στους Αγίους Αναργύρους. Ευτυχώς σε αυτή την επίθεση δεν υπήρξε τραυματισμός.

Εν τω μεταξύ συνελήφθησαν στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, από αστυνομικούς του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων-Καματερού, τρεις 15χρονοι Ρομά για διακεκριμένη φθορά και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Ειδικότερα, το απόγευμα της Δευτέρας, οι δράστες προκάλεσαν με ρίψη πετρών την θραύση υαλοπίνακα λεωφορείου που εκτελούσε δρομολόγιο στην περιοχή. Στη συνέχεια ετράπησαν σε φυγή αλλά εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της περιοχής και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Για ανησυχητικό φαινόμενο έκανε λόγο ο πρόεδρος του συνδικάτου οδηγών ΟΑΣΑ, Κωνσταντίνος Σιορίκης, αναφερόμενος στα πέντε περιστατικά επιθέσεων κατά λεωφορείων που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες. Πρόσθεσε πως θα επιδιωχθεί σύσκεψη του ΟΑΣΑ με την αστυνομία για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση καθώς πληθαίνουν τα περιστατικά.  Εκτίμησε ότι τα άτομα που προχωρούν σε αυτές τις ενέργειες είτε είναι ανήλικοι είτε κάποιο άτομο που χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με την Καθημερινή, σύσκεψη ανάμεσα σε εκπροσώπους της διοίκησης του ΟΑΣΑ, των εργαζομένων στον οργανισμό αλλά και της ΕΛΑΣ με την ατζέντα να περιλαμβάνει εντατικοποίηση της αστυνόμευσης με περιπολίες στις επίμαχες περιοχές, η ενίσχυση του φωτισμού και η στενότερη συνεργασία του ΟΑΣΑ με την Αστυνομία.

Ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό προκάλεσε, τέλος, ένα περιστατικό που συνέβη λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης, όταν άγνωστοι δράστες πέταξαν αντικείμενο σε συρμό του ΗΣΑΠ, στα Πετράλωνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο μάτι μια γυναίκα, η οποία διακομίστηκε σε νοσοκομείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης