Θεσσαλονίκη: Πορεία εργαζομένων του νοσοκομείου «Γεννηματάς» - Κρέμασαν πανό στον Λευκό Πύργο

Θεσσαλονίκη: Πορεία εργαζομένων του νοσοκομείου «Γεννηματάς» - Κρέμασαν πανό στον Λευκό Πύργο

Διαμαρτύρονται για την εκχώρηση του νοσοκομείου στο Υπερταμείο

pano
Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης εργαζόμενοι του νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς" και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ.

Νωρίτερα, συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο, προκειμένου να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για την εκχώρηση του "Γ. Γεννηματάς" αλλά και άλλων νοσοκομείων της πόλης στο Υπερταμείο.

Οι διαδηλωτές ανήρτησαν, μάλιστα, και πανό στον Λευκό Πύργο.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων του "Γεννηματάς", το οποίο μαζί με το "Ιπποκράτειο" και το "Παπαγεωργίου" στη Θεσσαλονίκη, τα νοσοκομεία Γρεβενών και Καρπενησίου, το παλιό νοσοκομείο της Άρτας και Προνοιακές Μονάδες (Λάρισα, Καρπενήσι) συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 10.119 ακινήτων του δημοσίου που εκχωρούνται στο Υπερταμείο.

Πανό στον Λευκό Πύργο από εργαζόμενους στο Γεννηματάς


«Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφορικά με την ένταξη νοσοκομειακών ιδρυμάτων αλλά και αρχαιολογικών χώρων στο ΕΤΑΔ, υποστηρίζοντας πως σε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο τελευταίος δήλωσε: «Μας είπε ότι βιαζόταν να κλείσει την τέταρτη αξιολόγηση για αυτό δεν ελέγχθηκαν τα ακίνητα που εντάχθηκαν στο Υπερταμείο»

Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου "Γεννηματάς" και οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία), Πέτρος Κετικίδης, μιλώντας σε δημοσιογράφους υποστήριξε πως παρότι πέρασε ένας μήνας από την ημέρα που αναδείχτηκε το θέμα περί της εκχώρησης του "Γεννηματάς", αλλά και άλλων νοσοκομείων στο Υπερταμείο, η κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε καμία διορθωτική κίνηση, ούτε σε δημοσίευση σε ΦΕΚ ονομαστικά των ακινητων που εκχωρούνται, με εξαίρεση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

"Φοβόμαστε ότι το νοσοκομείο βραχυπρόθεσμα, ενδεχομένως μεσοπρόθεσμα, να περάσει σε ένα άλλο ιδιοκτησιακό καθεστώς, να αλλάξει ακόμη και χρήση και να βρεθούμε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Μην ξεχνάτε ότι στη Θεσσαλονίκη στο παρελθόν έχουμε ζήσει κλείσιμο τεσσάρων νοσοκομείων, το 1996- 1997 του νοσοκομείου στην οδό Φράγκων, που έκλεισε σε ένα βράδυ, το 2012 το Λοιμωδών, το Δερματολογικό και το Παναγία. Κλείσιμο σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή θα λείψουν από τη Θεσσαλονίκη 270 οργανικά κρεβάτια, θα λείψουν 5.000 χειρουργεία που γίνονται ετησίως στο Γεννηματάς και 60.000 νοσηλευόμενοι και 120.000 εξυπηρετούμενοι στα επείγοντα και στα τακτικά ιατρεία. Χώρια που το προσωπικό όλο θα κατανεμηθεί μέσα στα όρια της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), δηλαδή από την Καστοριά έως το Ασβεστοχώρι" πρόσθεσε ο κ. Κετικίδης.


Πηγές: thestival.gr, voria.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης