Συνδικαλιστές αστυνομικοί στο πλευρό των «νταήδων» συναδέλφων τους που ξυλοκόπησαν 23χρονο Μυκονιάτη

Συνδικαλιστές αστυνομικοί στο πλευρό των «νταήδων» συναδέλφων τους που ξυλοκόπησαν 23χρονο Μυκονιάτη

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κάνει λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες και για μια «απλή νυχτερινή έξοδο που μετατράπηκε σε εφιάλτη» - Δείτε τη φωτό ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό

tyhw
Σάλο έχει προκαλέσει η αποκαλυψη του protothema.gr για την υπόθεση ζαρντινιερα στη Μύκονο, οπου επτά αστυνομικοί φέρονται να ξυλοκόπησαν άσχημα δυο νεαρούς Μυκονιάτες δι'ασήμαντον αφορμή, επειδή τους... αγριοκοίταξαν. Στη διάθεση των Αρχων βρισκεται το υλικό από  τις κάμερες του μπαρ μέσα στο οποίο δημιουργήθηκε η παρεξηγηση  μεταξύ  των  αστυνομικων και των δυο θαμώνων που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό του 23χρονου.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε τέσσερις μέρες πριν δημοσιευτεί στο κυριακάτικο φύλλο του Θέματος της 21ης Οκτωβρίου η φωτογραφία- ντοκουμέντο του 23χρονου Μυκονιάτη, ο οποίος έφερε κάταγμα κάτω γνάθου, κατάγματα σε δάχτυλα και χέρια, ενώ είχε χάσει τα μισά του δόντια από τις γροθιές των αστυνομικών με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Μάλιστα στο ρεπορτάζ, δημοσιεύτηκε φωτογραφία με τους αστυνομικούς, οι οποίοι συνοδεύονταν από εργαζόμενη στο τηλεφωνικό κέντρο των ταξί, να σερβίρονται από τραπέζι στο οποίο υπήρχαν δυο ανοιγμένα μπουκάλια αλκοόλ, με αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν, ότι η ώρα προσέλευσης των αστυνομικών στο μπαρ ήταν 2 τα ξημερώματα, ενώ οι ίδιοι λένε στις καταθέσεις τους, ότι έφτασαν μετά τις 3 τα ξημερώματα “για ένα ποτό”, έχοντας μόλις τελειώσει την υπηρεσία τους.

Στην ανακοίνωση της λοιπόν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών δηλώνει την ηθική και νομική συμπαράσταση της, στους παθόντες συναδέλφους- μέλη των μάχιμων Υπηρεσιών της Δ/νσης Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι, όπως αναφέρεται, “ έγιναν στόχοι ανυπόστατων κατηγοριών που διακινήθηκαν απο τοπικούς παράγοντες στα ΜΜΕ τις προηγούμενες μέρες”. Και συνεχίζουν παρακάτω στην ανακοίνωση τους: “ Όπως οι συνάδελφοι μας έχουν ήδη μεταφέρει, μια απλή νυχτερινή έξοδος τους μετατράπηκε σε εφιάλτη. Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί είναι εξαίρετοι, όχι γιατι το λέμε εμείς, αλλά επειδή αυτό μαρτυρά ο προσωπικός τους φάκελος. Μας καταγγέλλουν επίσης, ότι δέχθηκαν επίθεση άνευ λόγου και πραγματικής αιτίας και ότι το μοναδικό τους “αδίκημα” είναι η χρήση του αναφαίρετου δικαιώματος της άμυνας”.
matiasd1
Ο 23χρονος Μυκονιάτης στο νοσοκομείο Γεννηματά πριν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση απο τα άγρια χτυπήματα που δέχθηκε στο πρόσωπο και στο σώμα του.
 
matiasd2
Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν απο την πλευρά τους ότι δέχθηκαν πρώτοι επίθεση από τους δυο νεαρούς και πως βρίσκονταν σε αυτοάμυνα


Στο τέλος της ανακοίνωσής τους, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί επισημαίνουν ότι η εν λόγω δύναμη αστυνομικών που μετακινήθηκε στο νησί της Μυκόνου, συνέδραμε αποφασιστικά στην κατακόρυφη μείωση κλοπών, διαρρήξεων, διακίνηση ναρκωτικών, ανακούφισε την τοπική κοινωνία, την ώρα μάλιστα που αυτοί οι αστυνομικοί με αυταπάρνηση μετακινήθηκαν τόσο μακριά απο τα σπίτια τους.

Στη διάθεση των Αστυνομικών Αρχών που διερευνούν το περιστατικό τέθηκε το υλικό απο τις κάμερες του μπαρ, συνολικής διάρκειας 2,5 ωρών, απο τη στιγμή δηλαδή που μπήκαν οι αστυνομικοί στο μαγαζί ωσότου αποχώρησαν για να ακολουθήσει η συμπλοκή με τους δυο νεαρούς θαμώνες, έξω από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής. Ήδη τέσσερις αστυνομικοί επέστρεψαν στην Αθήνα με εντολή της υπηρεσίας τους, αν και οι συνήγοροι των θυμάτων, οι κ.κ. Δημήτρης Αναστασόπουλος και Ανδρέας Παπακωνσταντίνου υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν ήταν επτά στο σύνολο.

Κλείσιμο
“ Η προανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Α.Τ Μυκόνου θα πρέπει να οδηγήσει στην αποκάλυψη των στοιχείων τους άμεσα, είτε είναι κι αυτοί αστυνομικοί, είτε όχι, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα πρόκειται ασφαλώς για προσπάθεια συγκάλυψης τους”, τονίζουν σε δήλωση τους. Μάλιστα τις τελευταίωες κυκλοφορεί στη Μύκονο η πληροφορία, ότι το βίαιο περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε από κάμερα κινητού τηλεφώνου, που ανήκει σε κάτοικο Μυκόνου...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης