Μπουρίνι χτύπησε την Αττική - Προβλήματα και στο λιμάνι του Πειραιά

Μπουρίνι χτύπησε την Αττική - Προβλήματα και στο λιμάνι του Πειραιά

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους στο Μενίδι και έσπευσε η Πυροσβεστική - Ακινητοποιήθηκαν οχήματα και στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα - Σε ποιους δρόμους δημιουργήθηκαν προβλήματα - Πλημμύρες στα Φάρσαλα, χείμαρρος πέρασε μέσα από χωριά στην Καστοριά

bourini
Ισχυρή νεροποντή με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες έπληξε το απόγευμα την Αττική. Τα φαινόμενα ήταν πολύ έντονα στην περιοχή του Μενιδίου και σε άλλες περιοχές στα ανατολικά του λεκανοπεδίου, στο Περιστέρι, στα νότια προάστια αλλά κι σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Από το ξαφνικό μπουρίνι εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους πολλοί οδηγοί στο Μενίδι, κάλεσαν την Πυροσβεστική αλλά τελικώς κατάφεραν να βγουν από τα οχήματά τους με ασφάλεια για να ξεφύγουν από τα ορμητικά νερά.

Και στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος της Γλυφάδας έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής αφού η νεροποντή μπλοκάρισε αυτοκίνητα στο δρόμο και οι οδηγοί τους κάλεσαν για βοήθεια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι κλήσεις για βοήθεια στην περιοχή της Γλυφάδας,  αλλά και του κέντρου της Αθήνας είναι 27 με 30, ενώ μια κλήση έλαβαν και από την πολύπαθη Μάνδρα, όπου η Τροχαία έχει δώσει εντολή για τη λήψη προληπτικών μέτρων, λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων που δημιουργούνται κάθε φορά που βρέχει.

Προβλήματα και στο λιμάνι του Πειραιά

Η νεροποντή σε συνδυασμό με χαμηλή νέφωση δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην ορατότητα των επιβατικών πλοίων που αποπλέουν και καταπλέουν στο λιμάνι του Πειραιά. 

 Τα επιβατικά πλοία στην είσοδο και στην έξοδο του λιμένος Πειραιώς κινούνταν με πολύ χαμηλή ταχύτητα και χρησιμοποίησαν συριγμούς με δεδομένο ότι η ορατότητα ήταν πολύ χαμηλή.

Σε ποιους δρόμους δημιουργήθηκαν προβλήματα

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους δρόμους ήταν πολλά. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

- Και στα δύο ρεύματα της Πειραιώς, από το ύψος της λεωφόρου Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας.

- Στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ανθέων στο ρεύμα προς Αθήνα.

Κλείσιμο
- Στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας - Θηβών, από το ύψος της αερογέφυρας Μάνδρας επί της Ν.Ε.Ο.Α.Κ στο ρεύμα προς Θήβα.

- Στην έξοδο της Μάνδρας (Κόμβος 1), στο ρεύμα προς Ελευσίνα της Αττικής οδού.

- Στα διόδια Ελευσίνας στο ρεύμα προς Αθήνα.

- Στις οδούς Κοροπούλη, Στρατηγού Ρόκα (και στα δύο ρεύματα) και Αγίας Αικατερίνης στην Μάνδρα.

Λίγο μετά τις 9  το βράδυ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε όλα τα σημεία, εκτός της Πειραιώς, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία και προς την πύλη 2, στο λιμάνι του Πειραιά.

Λίγο μετά τις 11 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία τόσο στην Πειραιώς, όσο και στη δίοδο προς το Λιμάνι.

Χείμαρρος σε χωριά της Καστοριάς, απεγκλωβισμοί στα Φάρσαλα

Νωρίτερα η μπόρα πέρασε και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, προκαλώντας ζημιές και σημαντικά προβλήματα σε καλλιέργειες.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα, ωστόσο, προκλήθηκαν στην περιοχή της Καστοριάς και συγκεκριμένα στα χωριά Κορομηλιά και Λεύκη, όπου προκλήθηκε χείμαρρος, με συνέπεια πολλά σπίτια να πλημμυρίσουν. Η Πυροσβεστική δέχθηκε τουλάχιστον 10 κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Ανάλογη κατάσταση επικράτησε και στα Φάρσαλα, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, προκειμένου να απεγκλωβιστούν έξι άτομα από πλημμυρισμένα σημεία και σπίτια.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Φαρσάλων 'Αρης Καραχάλιος τόνισε πως «ήταν τρομακτικές οι ποσότητες του νερού» προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην περιοχή. Σύμφωνα με τον δήμαρχο οι υπηρεσίες του δήμου με μηχανήματα επιχείρησαν ώστε να ανοίξουν διόδους και να εκτονωθεί η μεγάλη ποσότητα νερού που κατέβαινε από του λόφους των Χαλκιάδων.

Σημειώνεται πως η περιοχή «χτυπήθηκε» και από χαλάζι το οποίο και προκάλεσε έντονα προβλήματα στις βαμβακοκαλλιέργειες σε πολλές περιοχές, ενώ αύριο αναμένεται να υπάρξει επικοινωνία του δημάρχου με τον ΕΛΓΑ ώστε να γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις από τις καταστροφές.


bourini1


bourini3
bourini2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης