Πλημμύρισαν χωριά στο Στρυμωνικό: Κινδύνευσε μια έγκυος και ένα βρέφος 10 μηνών

Πλημμύρισαν χωριά στο Στρυμωνικό: Κινδύνευσε μια έγκυος και ένα βρέφος 10 μηνών

Οι πυροσβέστες διέσωσαν συνολικά 28 άτομα - Πάνω από 200 οι επιχειρήσεις για απάντληση υδάτων - Δύσκολο το βράδυ και στη Χρυσούπολη Καβάλας

foto-strimon-bfadi
Πολύ δύσκολο βράδυ πέρασαν οι κάτοικοι τουλάχιστον δύο χωριών στον Στρυμωνικό κόλπο λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των ορμητικών νερών που κατέβηκαν από τα Κερδύλια όρη.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε στα χωριά Βρασνά και Σταυρός είναι ότι η πυροσβεστική μέσα στις περίπου δύο ώρες που διήρκησε η κακοκαιρία δέχθηκε πάνω από 200 κλήσεις για άντληση υδάτων ενώ χρειάστηκε να διασώσει συνολικά 28 άτομα.

skai kakokairia


Ανάμεσα στους διασωθέντες, μάλιστα, ήταν μια έγκυος γυναίκα και ένα βρέφος μόλις 10 μηνών που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστών.

Τα νερά πλημμύρισαν και κατέστρεψαν σπίτια, αυτοκίνητα και ξενοδοχεία ενώ την κατάσταση επιδείνωνε και το σπάσιμο του τεχνητού φράγματος στην περιοχή.

Κλείσιμο
Δύσκολο ήταν το βράδυ και στην Χρυσούπολη Καβάλας καθώς η πυροσβεστική δέχθηκε 120  κλήσεις για αντλήσεις υδάτων ενώ στην περιοχή βρέθηκαν 9 οχήματα με  18 πυροσβέστες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης