Δολοφονία Μαλτέζας δημοσιογράφου: «Όχι» του Εφετείου Αθηνών στην έκδοση της Ρωσίδας πληροφοριοδότη

malteza

Διατάχθηκε παράλληλα η άρση της κράτησής της

Στην απόρριψη και των δύο αιτημάτων που είχαν καταθέσει οι δικαστικές αρχές της Μάλτας για την έκδοση της Ρωσίδας Μαρίας Εφίμοβα προχώρησε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, διατάσσοντας παράλληλα την άρση της κράτησής της.

Της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου είχε προηγηθεί σχετική εισήγηση της εισαγγελέως κυρίας Ευγενίας Κυβέλου η οποία χαρακτήρισε τα ευρωπαϊκά εντάλματα εν μέρει ασαφή, αόριστα, αλλά και παράτυπα, καθώς φέρουν ίδια ημερομηνία με τα εθνικά.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα είναι ήσσονος σημασίας τα αδικήματα που δεν δικαιολογούν την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων για την 36χρονη Ρωσίδα.

Η Μαρία Εμίφοβα θεωρείται βασική πληροφοριοδοτρια της δολοφονηθείσας Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνι Γκαρουάνα Γκαλίσια σε μαφιόζικο χτύπημα τον περασμένο Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eisaggelia-protodikon-dikastiria

Εφόσον η εισαγγελική έρευνα δείξει ότι ο αναπληρωτής υπουργός κατέγραψε τον συνομιλητή του, αποτύπωσε την συνομιλία εγγράφως και την διοχέτευσε στον Τύπο, η ποινή του μπορεί να είναι έως και δέκα χρόνια κάθειρξη - Δικαστές αναλύουν το ατόπημα της υποκλοπής και δημοσιοποίησης της συνομιλίας

Jeronimo

«Η σημερινή εκδήλωση είναι μία ψηφίδα σε ένα μωσαϊκό ευγνωμοσύνης, αγάπης και ευχαριστίας προς την ευεργέτιδα της Αθήνας και της πατρίδας, προς την Κυρά μας, την Αγία Φιλοθέη. Όλο το έργο το οποίο επιτελεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας βηματισμός στα χνάρια της Αγίας Φιλοθέης», τόνισε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής