Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αλλά... από τον Οκτώβριο

Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αλλά... από τον Οκτώβριο

Το αίτημα που έθεσαν οι εκπαιδευτικοί ήταν οι μόνιμοι διορισμοί - Ο αριθμός μόνιμων διορισμών θα ανακοινωθεί, μετά το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, απάντησε ο υπουργός

Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και με αντιπροσωπεία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών είχε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου κατά τη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης εκπαιδευτικών στο Υπουργείο.

Το αίτημα που έθεσαν οι εκπαιδευτικοί ήταν οι μόνιμοι διορισμοί. Ο υπουργός απάντησε ότι, όπως έχει και δημόσια δηλώσει, πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα.

Επανέλαβε τη δέσμευση του υπουργείου, που είχε διατυπωθεί και κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ότι το υπουργείο θα ανακοινώσει αριθμό μόνιμων διορισμών τον Οκτώβριο, μετά το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να δώσουν συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι διορισμοί.

Δεν θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών πριν από την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας, στο διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στο κτίριο του υπουργείου.

«Κάνουμε το παν ώστε με την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης να δρομολογηθούν, ως πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου, μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, τους οποίους θα ανακοινώσουμε τον Οκτώβριο. Είμαστε αποφασισμένοι να επιλύσουμε μια παθογένεια του εκπαιδευτικού συστήματος, που οξύνεται κάθε χρόνο» είπε ο κ. Γαβρόγλου κατά τη διάρκεια της συνάντησης. 

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος έχει δηλώσει οτι «θεωρούμε απαράδεκτο να μην υπάρξουν τον Σεπτέμβρη διορισμοί».

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε συνολικά 484 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2017-2018. 

Πιο αναλυτικά, το υπουργείο αναφέρει ότι προσλαμβάνονται: 17 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60 ως προσωρινοί αναπληρωτές στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Ενίσχυση της προσχολικής εκπαίδευσης 2017-2018» με κωδικό ΟΠΣ 5009801 του Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευση και διά βίου μάθηση 2014-2020», 46 εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ70, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ19/20 και ΠΕ32 (πλήρους και μειωμένου ωραρίου) ως προσωρινοί αναπληρωτές με δαπάνες τακτικού προϋπολογισμού, 21 εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ70, ΠΕ60 και ΠΕ06 για απασχόληση σε ΔΥΕΠ στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Ενταξη προσφυγοπαίδων, ηλικίας έως 15 ετών, στο εκπαιδευτικό σύστημα» του Εθνικού Προγράμματος Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενταξης 2014-2020, καθώς και 400 εκπαιδευτικοί Δάσκαλοι ΕΑΕ, Νηπιαγωγοί ΕΑΕ και ΠΕ70 Δασκάλων ως προσωρινοί αναπληρωτές στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2017/18» με κωδικό ΟΠΣ 5009815 του Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευση και διά βίου μάθηση 2014-2020».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

I love δημόσιο.

Να γίνει εδώ και τώρα ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών.Εχει να γίνει από το 2008. Λεφτά υπάρχουν.Μην ακούτε μπαρουφες. Τι ωραία να ήταν όλα ένα απεεεεεεραντο δημόσιο!!Αχ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rbc0000

Η υπουργός Εργασίας ήταν ομιλήτρια σε εκδήλωση τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ σε καφέ της πλατείας  Πλαστήρα - Ρουβίκωνας: «Συγχαίρουμε  την κυρία Αχτσιόγλου για την επιτυχή ολοκλήρωση του τελευταίου μνημονίου - Τίποτα δεν μας έχει πείσει ότι η δεξιά θα τα κατάφερνε καλύτερα»

48
eldorado-skouries__1_

Η εταιρεία έχει αποστείλει εξώδικο, τον περασμένο Αύγουστο, προς την κυβέρνηση και τους συναρμόδιους υπουργούς, με το οποίο ζητά αποζημίωση ύψους 750 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση της ζημιάς που -όπως υποστηρίζει- υπέστη εξαιτίας των καθυστερήσεων

11