Βρέθηκε το καλάσνικοφ με το οποίο δολοφόνησαν τον Στεφανάκο

Βρέθηκε το καλάσνικοφ με το οποίο δολοφόνησαν τον Στεφανάκο

Οι δράστες της επίθεσης το πέταξαν στη θάλασσα, στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης - Ταυτοποιήθηκε το όπλο που βρήκαν πριν από έναν μήνα δύτες - Από το όπλο, δεν προκύπτουν αξιοποιήσιμα στοιχεία, καθώς ήταν αρκετό διάστημα μέσα στο νερό

Βρέθηκε το καλάσνικοφ με το οποίο δολοφόνησαν τον Στεφανάκο
Ταυτοποιήθηκε το καλάσνικοφ με το οποίο δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο ο Βασίλης Στεφανάκος, σε ενέδρα έξω από τα γραφεία της εταιρείας του στο Χαϊδάρι.

Πρόκειται για ένα όπλο που είχαν βρει δύτες πριν από ένα μήνα μέσα στη θάλασσα, στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης.

Οι δύτες παρέδωσαν το όπλο στο Λιμενικό και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, όπου από τη βαλλιστική έρευνα προέκυψε ότι πρόκειται για το καλάσνικοφ με το οποίο δολοφονήθηκε ο Στεφανάκος.

Κλείσιμο
Να σημειωθεί ότι η ΕΛΑΣ δεν είχε προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με το αυτόματο όπλο που βρέθηκε στα λιμανάκια μέχρι τη στιγμή που ο ιστότοπος boatfishing.gr ανάρτησε τις φωτογραφίες του δύτη με το καλάσνικοφ. 

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την ταυτότητα του όπλου οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ γνωστοποίησαν ότι ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Στεφανάκου.





Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός σε ό,τι αφορά το όπλο, μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν από την έρευνα αξιοποιήσιμα στοιχεία, καθώς ήταν αρκετό διάστημα μέσα στο νερό. Από τη βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι το όπλο δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.   

Η Ασφάλεια Αττικής που ασχολείται με την υπόθεση, έκανε έρευνα σε όλη τη διαδρομή από το Χαϊδάρι μέχρι τα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης για την περίπτωση που υπάρχει υλικό από κάμερες, το οποίο ενδεχομένως να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.



Αναζητείται ακόμα από την Αστυνομία και η κλεμμένη μοτοσικλέτα, την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι η δολοφονία Στεφανάκου ήταν συμβόλαιο θανάτου από επαγγελματίες εκτελεστές, με κίνητρο πιθανόν τις δραστηριότητες του 57χρονου μετά την αποφυλάκισή του ή ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Πως βρέθηκε το όπλο

Η δολοφονία του Στεφανάκου έγινε το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου και το όπλο βρέθηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στα Λιμανάκια Αττικής στη περιοχή Βουλιαγμένη, και συγκεκριμένα στο «πηγάδι», το σημείο που χρησιμοποιούν σχεδόν καθημερινά ελεύθεροι και αυτόνομοι δύτες για προπόνηση.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος boatfishing.gr, ο δύτης, βρισκόταν εκεί μαζί με την παρέα του για να προπονηθεί στην ελεύθερη κατάδυση. Κολυμπώντας στην επιφάνεια, πρόσεξε στο βυθό κάτι που έμοιαζε με ψαροτούφεκο. Άλλωστε, επειδή το όπλο δεν είχε κοντάκι, η πρώτη σκέψη ήταν ότι μάλλον κάποιος υποβρύχιος κυνηγός έχασε το ψαροτούφεκό του. Πλησιάζοντας όμως στο βυθό έμεινε έκπληκτος όταν ανακάλυψε πως πρόκειται για κάτι πιο περίεργο!

Η κατάσταση του όπλου έδειξε πως δεν ήταν πολλές μέρες στο βυθό της θάλασσας. Μετά τις πρώτες φωτογραφίες, αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση το όπλο αυτό να έχει χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες και να το πέταξαν στη θάλασσα για να εξαφανίσουν τα στοιχεία. Έτσι βγήκαν από την θάλασσα και ειδοποίησαν τις λιμενικές αρχές.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά το μυστικό «νεκροταφείο» κλεμμένων αυτοκινήτων
Η περιοχή μέχρι το Σούνιο κρύβει και άλλα μυστικά. Ο λόγος για το 59ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, απέναντι σχεδόν από το νησί Πάτροκλος, υπάρχει ένα άτυπο νεκροταφείο αυτοκινήτων. Μεταξύ των δυτών ελεύθερης και αυτόνομης κατάδυσης η συγκεκριμένη περιοχή λέγεται «θέση Αυτοκίνητα». Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Vice, τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα που βρίσκονται στο βυθό, είναι κλεμμένα, ή έχουν συμμετάσχει σε αξιόποινες πράξεις (ληστείες κλπ.). Τα περισσότερα είναι σκελετοί, που μάλλον κατέληξαν έτσι αφού οι κλέφτες τα «γδύνουν» αφαιρώντας τα πολύτιμα ανταλλακτικά.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης