LIVE

Κορωνοϊός

Φορείς Μακεδόνων... τα χώνουν στον Μπουτάρη, επειδή αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»

Φορείς Μακεδόνων... τα χώνουν στον Μπουτάρη, επειδή αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»

Με έντονη ανακοίνωσή της, η  Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας «ανοησίες» τις δηλώσεις τους, για τις οποίες στο παρελθόν είχε ζητήσει συγγνώμη

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το ατόπημα του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να αποκαλέσει τα Σκόπια … «Μακεδονία»
, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, αλλά και για την φραστική επίθεση που εξαπέλυσε κατά όσων αντέδρασαν στην προκλητική του ενεργεία, η οποία δε συνάδει με την εθνική γραμμή για το θέμα των Σκοπίων, κατηγορώντας τους για … «εθνοκαπηλεία».

Με έντονη ανακοίνωσή της, η  Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας «ανοησίες» τις δηλώσεις τους, για τις οποίες στο παρελθόν είχε ζητήσει συγγνώμη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, έχει ως εξής: «Τίποτα πλέον δεν μας προκαλεί εντύπωση και έκπληξη όσον αφορά τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη! Μας προκαλεί όμως οργή και απογοήτευση το νέο ολίσθημα του συγκεκριμένου κυρίου! Ο κ. Μπουτάρης, με μία αβάσταχτη ελαφρότητα, απεκάλεσε Μακεδονία την γειτονική χώρα κατά την διάρκεια της επίσκεψης του εκεί, ενώ αργότερα, με περίσσιο θράσος, τόνισε ότι τον αφήνουν παγερά αδιάφορο οι επικρίσεις για την στάση του.

Ως Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ, γνωρίζουμε πολύ καλά την κρισιμότητα της συγκεκριμένης στιγμής και ενώ βρισκόμαστε λίγο πριν δρομολογηθούν νέες διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας!», συνεχίζει η Παμμακεδονική και τονίζει ότι «εμείς με τους αγώνες μας υπό αντίξοες συνθήκες στέλνουμε ένα βροντερό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: Καμία ονομασία δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνει την χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!».

Εσείς κ. Δήμαρχε Γιάννη Μπουτάρη, επιβεβαιώνετε αυτό που λένε πολλοί! Δεν δείχνετε να γνωρίζετε σε ποια πόλη είστε Δήμαρχος! Δεν δείχνετε να γνωρίζετε την ιστορική αλήθεια! Δεν έχετε κανένα ίχνος σεβασμού απέναντι στους πολίτες που σας εξέλεξαν αλλά και στην πόλη που βρίσκεστε!

Στο παρελθόν είχατε ζητήσει συγγνώμη για παρόμοιες ανοησίες, πλέον όμως καμία συγγνώμη σας, δεν μας πείθει, κανένα πολιτικό σας τέχνασμα δεν αλλάζει την απαράδεκτη εικόνα σας!

Ως Παμμακεδονική Αμερικής, δηλώνουμε απερίφραστα, ότι πλέον ΔΕΝ υπάρχουν δικαιολογίες, δεν υπάρχουν ανθρώπινα λάθη! Υπάρχουν μόνο πολιτικά παιχνίδια από ανιστόρητους ή ύποπτους για το εθνικό συμφέρον!  »Η ιστορία, αυτούς που την λυμαίνονται και δεν την σέβονται, τους βάζει στο μαύρο χρονοντούλαπο της! Εκεί ανήκετε κύριε Μπουτάρη!

Ως απόδημοι Έλλληνες με καταγωγή από τον ιερό τόπο της Μακεδονίας, κάνουμε έναν αγώνα για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ανοίγουν κερκόπορτες από μέσα για μία ακόμη φορά!

Κύριε Μπουτάρη με την στάση σας δεν ανήκετε στην υπέροχη πόλη της Θεσσαλονίκης, δεν μπορείτε να εκπροσωπείτε την Πρωτεύουσα της Μακεδονίας! Μπορείτε όμως επάξια να γίνετε
Εσείς κ. Δήμαρχε Γιάννη Μπουτάρη, επιβεβαιώνετε αυτό που λένε πολλοί! Δεν δείχνετε να γνωρίζετε σε ποια πόλη είστε Δήμαρχος! Δεν δείχνετε να γνωρίζετε την ιστορική αλήθεια! Δεν έχετε κανένα ίχνος σεβασμού απέναντι στους πολίτες που σας εξέλεξαν αλλά και στην πόλη που βρίσκεστε! Στο παρελθόν είχατε ζητήσει συγγνώμη για παρόμοιες ανοησίες, πλέον όμως καμία συγγνώμη σας, δεν μας πείθει, κανένα πολιτικό σας τέχνασμα δεν αλλάζει την απαράδεκτη εικόνα σας”.

Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης

Ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κοινοποίησε π πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τζούλης, κατηγορώντας τον ευθέως για φιλοσκοπιανά και φιλοτουρκικά… αισθήματα. 

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής : «Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, και με αφορμή την επίσκεψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης και τις δηλώσεις του στα Σκόπια, εκφράζω την αγανάκτησή μου για την συνεχιζόμενη περίεργη, ανθελληνική και άκρως εθνικά επικίνδυνη στάση, του κακή τη μοίρα, δημάρχου της πόλης μας.
κύριε Μπουτάρη (το μικρό κ δεν είναι ορθογραφικό λάθος, τέτοιο σε πρέπει!!).

Εμάς τους Μακεδόνες δεν είναι η πρώτη φορά που μας προκαλείς με τις δηλώσεις σου σχετικά με τα Σκόπια τα οποία εσύ αποκαλείς ανερυθρίαστα Μακεδονία. Εξάλλου, τα δύο βασικά σου χαρίσματα όλα αυτά τα χρόνια, πρόκληση και μόνον προκαλούν. Πρωτίστως ο φιλοτουρκισμός σου (πρόταση για αλλαγή ονομάτων των δρόμων της Θεσσαλονίκης, ακόμα και αυτής της ..ιερής οδού Αγίου Δημητρίου, με τούρκικα ονόματα, και δεύτερον ο φιλοσκοπιανισμός σου, με το χάρισμα του ονόματος της αγαπημένης μας Μακεδονίας στους σφετεριστές ανιστόρητους γείτονές μας τους Σκοπιανούς. Όμως αιτία του σχολείου μου αυτού στάθηκε ΚΥΡΙΩΣ η απάντησή σου στην κριτική που δέχθηκες για το γεγονός πως αποκάλεσες τα Σκόπια Μακεδονία και η επιχειρηματολογία σου!!!

Σχολιάζω ένα προς ένα τα επιχειρήματά σου:

1) Χαρακτηρίζεις "θόρυβο" την αντίδραση των Μακεδόνων για την απαράδεκτη δήλωσή σου υπέρ των Σκοπίων, εσύ ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, της πρωτεύοσας της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, και ότι αυτό σε "αφήνει παγερά αδιάφορο". Οι Μακεδόνες θα σε κρίνουν και για το ..νταιλίδικο ύφος σου και για την υποτιμητική για αυτούς δήλωση.

2) Αποκαλείς " εθνοκοκάπηλους" όλους εμάς τους Μακεδόνες που δεν δέχονται να χαρίσουν το ιερό όνομα της πατρίδας μας στους παραχαράκτες της ιστορίας μας, Σκοπιανούς. Ασχολίαστο!!!
3) Δηλώνεις πως ένα από τα θέματα που συζητήσατε με τους Σκοπιανούς ήταν " ..η ανάπτυξη των δρόμων του κρασιού" (σου;)

4) Με ποιό δικαίωμα, δήμαρχος εσύ της Θεσσαλονίκης, δέχεσαι ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΗΣΗ πως "η θέση της Ελλάδος για την ονομασία των Σκοπίων "είναι υπέρ μιας "σύνθετης ονομασίας" ‘Oταν πρώτος εσύ θα έπρεπε να είσαι αντίθετος, όσο τουλάχιστον είσαι δήμαρχος Θεσσαλονίκης, διότι ως απλός Μπουτάρης μπορείς να δηλώνεις και να δέχεσαι ό,τι δήποτε επιθυμείς και σε εκφράζει ως άνθρωπο ακόμα και ως κρασοπαραγωγό!!

5) Το πιο όμως ανησυχητικό κύριε Μπουτάρη, είναι ότι με τη γραπτή σου δήλωση, αφήνεις να εννοηθεί πως με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος κ, Κοτζιά, αποκάλεσες τα Σκόπια Μακεδονία. Αν αυτό είναι πραγματικότητα τότε η αντίδραση των Ελλήνων και όχι μόνο των Μακεδόνων πρέπει να είναι άμεση και δυναμική. Κανείς δεν έδωσε το δικαίωμα σε κανέναν πολιτικό, σε κανένα κόμμα, σε κανένα δήμαρχο να ξεπουλήσει το όνομα της πατρίδας μας, ούτε με αντάλλαγμα την "ανάπτυξης του τουρισμού" όπως ο ίδιος ισχυρίζεσαι ούτε για την προόθηση των κρασιών, ούτε για το ότι έτσι η Θεσσαλονίκη μας θα "γίνει Μητρόπολη των Βαλκανίων". Τη Θεσσαλονίκη μας την θέλουμε πρωτίστως, πόλη της Ελλάδας και πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας.

Τελειώνοντας κ. Μποτάρη, ας γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν την ίδια με σένα άποψη, πολιτικοί, για την ονομασία των Σκοπίων, πως πριν βάλλουν την υπογραφή τους σε μια τέτοια απόφαση, ας το σκεφθούν καλύτερα, γιατί θα βρουν απέναντι τους το σύνολο των Ελλήνων και τότε θα είναι ... αργά για όλους σας».

 

  
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (36)

ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

δεν ιδρώνει από τις δηλώσεις των ομογενειακών οργανώσεων. Η στιγμή είναι κρίσιμη, οι δηλώσεις δεν αρκούν. Χρειάζεται συντονισμένη κίνηση αφύπνισης ή φωτισμού, όπως θα έλεγε ο ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ, της Ελληνικής, Ευρωπαϊκής και Αμερικανικής κοινής γνώμης. Το internet μπορεί να βοηθήσει αφάνταστα και γρήγορα.

Αγύριστη κεφάλα

Τελικά Σκοπιανός ήσουν; Όχι απλώς συριζοτρολ; Σε πληρώνουν μήπως με μάρκες από το καζίνο τους; Πόσο πάει βρε η φιλία τους ;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΛΑΣ.

απαραδεκτος, ασυγχωρητος, αδιορθωτος προδοτης ο αμορφωτος αχαριστος ανιστορητος μπουταρης/

Αγύριγο κεφάλι

Στο κάτω-κάτω ένας άνθρωπος ή ένα Κράτος, δεν είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ το πως θα ονομασθεί;_________Υπάρχει καμία Διεθνής Νομική Διάταξη, η οποία να του ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ από ποιό όνομα θα απόσχει;_____________Ήμαρτον δηλαδή με τις ΑΚΑΤΑΛΥΠΤΕΣ (ιδία στους Ξένους) αξιώσεις της Ελλάδας!..

FAZ

ΣΥΓΧΩΡΗΣΤΕΤΟΝ ΜΑΛΛΟΝ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΠΙΩΜΑ !

Αγύριγο κεφάλι

@20/11/2017 19:11._______________Διχαστικό μεταξύ των Ελλήνων μισαλλόδοξο ΦΑΣΙΣΤΟ-κάλεσμα ("σχόλιο" με Μπούρδες)._____________Επιδιώκετε τον Εθνικό Χαβαλέ οι ΝΕΟΝΑΖΙ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ!_______Πιστεύετε ότι στην αναμπουμπούλα ίσως σας ...κάτσει (το "τζόκερ") και ΜΟΝΟ έτσι κυβερνήσετε, ζαγάρια, αφού αλλιώς ΔΕΝ σας ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ο λαός!..

ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ή ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΦΩΦΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΦΕΡΤΟ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΟΥΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ"!! ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ!

Αγύριγο κεφάλι

Διχαστικό μεταξύ των Ελλήνων μισαλλόδοξο ΦΑΣΙΣΤΟ-κάλεσμα ("σχόλιο" με Μπούρδες)._____________Επιδιώκετε το Εθνικό Χαβαλέ οι ΝΕΟΝΑΖΙ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ!_______Πιστεύετε ότι στην αναμπουμπούλα ίσως σας ...κάτσει (το "τζόκερ") και ΜΟΝΟ έτσι κυβερνήσετε, ζαγάρια!..

Γ.Β

Προφανώς και δεν του έδωσε κάνενα ελεύθερο ο Κοτζιάς στο ονοματολογικό. Ο Κοτζιάς κάνει εξ.πολιτική όχι ο Μπουτάρης .Ο Κοτζιάς στηρίζει όλους τους δημάρχους και την εξωστρέφια- αλλο αυτό. Ελεος με την παραπληροφόρηση.

Αγύριγο κεφάλι

Στπ κάτω-κάτω ένας άνθρωπος ή ένα Κράτος, δεν είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ το πως θα ονομασθεί;_________Υπάρχει καμία Διεθνής Νομική Διάταξη, η οποία να του ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ από ποιό όνομα θα απόσχει;_____________Ήμαρτον δηλαδή με τις ΑΚΑΤΑΛΥΠΤΕΣ (ιδία στους Ξένους) αξιώσεις της Ελλάδας!..

Βρε όσες διαμαρτυρίες να κάνουν οι απ' έξω.....!!

NA ΖΗΣΕΙ(!!!) Η ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΤΗΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑΣ!!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης