Στο εδώλιο στέλνει η Εισαγγελέας το ζεύγος Μαρτίνη και έναν επιχειρηματία για τη Hospitalia

Στο εδώλιο στέλνει η Εισαγγελέας το ζεύγος Μαρτίνη και έναν επιχειρηματία για τη Hospitalia

Οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε υπόθεση μίζας ύψους 3,1 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων που είχε καταβληθεί, προκειμένου η εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, Hospitalia International, να «προτιμηθεί» ως προμηθεύτρια 

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «δείχνει» η εισαγγελέας Εφετών Στ. Στεφανάτου στον άλλοτε ισχυρό άνδρα του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέα Μαρτίνη, την σύζυγό του Γεωργία αλλά και τον επιχειρηματία Δημήτρη Κάμπη. 

Η εισαγγελική λειτουργός με πρόταση της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ζητεί την παραπομπή των τριών κατηγορουμένων σε δίκη για το σκάνδαλο της γερμανικής εταιρείας Hospitalia International.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε υπόθεση μίζας ύψους 3,1 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων που είχε καταβληθεί, προκειμένου η εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, Hospitalia International, να «προτιμηθεί» ως προμηθεύτρια, συνάπτοντας τελικά σύμβαση με το «Ερρίκος Ντυνάν».

Μεγάλο μέρος δε των χρημάτων αυτών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διοχετεύθηκαν στην Ελβετία από τον Ανδρέα Μαρτίνη που ενώπιον του ανακριτή είχε αρνηθεί τον Μάιο του 2016, την κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που του είχε απαγγελθεί.

Μεταξύ των άλλων στο κατηγορητήριο σε βάρος του ζεύγους Μαρτίνη, αναφέρονταν: «Σκοπός ήταν να προσδοθεί νομιμοφάνεια στο εν λόγω ποσό, καθώς και η μετατροπή του ως άνω ποσού σε κινητή περιουσία την οποία εσύ και η σύζυγός σου Γ. Μαρτίνη τελέσατε γνωρίζοντας ότι προέρχεται από το κακούργημα της τελεσθείσας από εσένα απάτης και με σκοπό να συγκαλυφθεί η παράνομη προέλευσή της συνιστούν πράξεις νομιμοποίησης εξόδων από εγκληματική δραστηριότητα, προερχομένων από το βασικά αδίκημα της απάτης εκ της οποίας η ζημία υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι ο 75χρονος Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά τον περασμένο Αύγουστο αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας.

Πλέον, τον τελικό λόγο για την παραπομπή σε δίκη έχει το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμά του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kapnos

Ο 47χρονος συνελήφθη και προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα, αρνήθηκε όμως να αποκαλύψει από ποιον αγόρασε τον καπνό που δεν έφερε την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκε για να παραδοθεί στο αρμόδιο Τελωνείο

gom

Πίνακας με τις υψηλότερες θερμοκρασίες στην Ελλάδα την Τρίτη - Στους 35 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία την Τετάρτη - Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

1
diaf

Η Ελλάδα ανέβηκε στην 59η θέση, από την 69η που βρισκόταν το 2016, σε σύνολο 168 χωρών που περιλαμβάνονται στον Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς - Μείωση στις καταγγελίες για διαφθορά κατά 8,5%

3