Ρώσοι κοσμοναύτες: Από το Διάστημα (κατευθείαν) Κρήτη

Ρώσοι κοσμοναύτες: Από το  Διάστημα (κατευθείαν) Κρήτη

Επιλέγουν την Ελλάδα για τη φυσική και την ψυχολογική τους αποκατάσταση μετά από πρόταση του ομογενούς Θόδωρου Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλου, μέσω του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας

Διαστημικός… τουρισμός στην Ελλάδα από Ρώσους κοσμοναύτες που επιλέγουν τη χώρα μας για τη φυσική τους αποκατάσταση μετά από κάθε πολύμηνη παραμονή τους στο Διάστημα. 

Σε δημοφιλή προορισμό για τη φυσική και ιατρική αποκατάσταση Ρώσων κοσμοναυτών μετά την πολύμηνη παραμονή τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) εξελίσσεται η Ελλάδα λόγω κλίματος, ποιότητας των θαλασσών της, αλλά και της γαστρονομίας της. Μέχρι σήμερα πέντε Ρώσοι κοσμοναύτες βρέθηκαν στη χώρα μας και απόλαυσαν τον ήλιο, τη θάλασσα και την ελληνική φιλοξενία, ενώ έως το τέλος του χρόνου αναμένονται ακόμη τρεις. Από το 2015 το Ρωσικό Κέντρο Προετοιμασίας Κοσμοναυτών επιλέγει τη χώρα μας για την πλήρη αποκατάσταση μελών διαστημικών αποστολών, συνδυάζοντας ιδανικά τους ιατρικούς και θεραπευτικούς σκοπούς με διακοπές, ηρεμία και χαλάρωση. Κύριος προορισμός του ρωσικού...
space tourism αποτελεί η Κρήτη, που θεωρείται ότι διαθέτει από τα καλύτερα βιοκλιματικά σημεία παγκοσμίως, με τα προγράμματα αποκατάστασης-φιλοξενίας να διαρκούν συνήθως τρεις εβδομάδες. Ο Ρώσος κοσμοναύτης συνοδεύεται από εξειδικευμένη ομάδα γιατρών, φυσιοθεραπευτών, ψυχολόγων, γυμναστών κ.ά., που αποστολή τους έχουν να αποκαταστήσουν πλήρως τις λειτουργίες του στη γήινη ατμόσφαιρα και το περιβάλλον. Το πρόγραμμα αποκατάστασης-ανάπαυσης περιλαμβάνει συνήθως ασκήσεις, γυμναστική, θεραπείες spa, φυσιοθεραπείες, μασάζ ή άλλες θεραπείες που ενισχύουν τη φυσική κατάσταση του οργανισμού των κοσμοναυτών μετά την πολύ επίπονη διαδικασία του διαστημικού ταξιδιού για τον οργανισμό τους. Πολύ σημαντικοί παράγοντες σε αυτή την πορεία αποκατάστασης είναι επίσης η καλή διατροφή, το κολύμπι, ο ήλιος και, κυρίως, το ζεστό κλίμα.

Ο Αντόν Σκάπλεροφ ήταν ο πρώτος κοσμοναύτης που πραγματοποίησε ιατρική αποκατάσταση στην Ελλάδα


Ιδέα-πρόταση του ομογενή κοσμοναύτη 


Στο παρελθόν οι Ρώσοι κοσμοναύτες και όλοι όσοι τους συνόδευαν ταξίδευαν για ιατρική αποκατάσταση, κυρίως, στην Τσεχία. Ωστόσο αυτό άλλαξε μετά από πρόταση του ομογενή κοσμοναύτη Θόδωρου Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλου που ήδη πραγματοποιεί την πέμπτη διαστημική πτήση, ο οποίος πρότεινε στη Ρωσική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής να συμπεριληφθεί και η Ελλάδα στους προορισμούς ιατρικής αποκατάστασης.

«Οφείλουμε πολλά στον Γιουρτσίχιν, τον αρχαιότερο σήμερα όλων στο σώμα των Ρώσων κοσμοναυτών, με διεθνές κύρος στον κλάδο του, ο οποίος χαίρει ιδιαίτερα μεγάλης εκτίμησης. Ο ίδιος εισηγήθηκε και επέμεινε να συμπεριληφθεί η χώρα μας στους προορισμούς αποκατάστασης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τουριστική προβολή και την οικονομία μας», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Θανάσης Αυγερινός, δημοσιογράφος και εκπρόσωπος της εταιρείας που ανέλαβε μετά από σειρά διαγωνισμών του Ρωσικού Κέντρου Προετοιμασίας Κοσμοναυτών τα προγράμματα αποκατάστασης και προετοιμασίας Ρώσων κοσμοναυτών στην Ελλάδα. Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης στο «ΘΕΜΑ» ότι αποφασίστηκε να πραγματοποιείται στη χώρα μας και μέρος της προετοιμασίας των κοσμοναυτών πριν από τις πτήσεις τους στο Διάστημα.

Τις ημέρες αυτές βρίσκεται στην Ελλάδα ο 45χρονος Ολεγκ Νοβίτσκι, ο οποίος καθημερινά ανεβάζει στα social media φωτογραφίες από τη χώρα μας, κάνοντάς της την καλύτερη διαφήμιση σε χιλιάδες κόσμο που τον ακολουθεί από τη Ρωσία και αλλού.
Σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα ο κ. Νοβίτσκι συναντήθηκε και με την υπουργό Τουρισμού, η οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περαιτέρω ενίσχυση προγραμμάτων φιλοξενίας Ρώσων κοσμοναυτών. 

O ομογενής κοσμοναύτης Θόδωρος Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλος


«Γνώρισα και αγάπησα τους Ελληνες στην Κριμαία»

Ο 45χρονος Αντόν Σκάπλεροφ ήταν ο πρώτος Ρώσος κοσμοναύτης που πραγματοποίησε ιατρική αποκατάσταση στην Ελλάδα -και συγκεκριμένα στη Χερσόνησο Ηρακλείου το 2015. Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» αναφέρθηκε στις εμπειρίες του από τη χώρα μας. «Γεννήθηκα στην Κριμαία, στη Σεβαστούπολη, πολύ κοντά στην εκεί αρχαία Χερσόνα και όταν τελικά έμαθα ότι η αποκατάστασή μου το 2015 θα γίνει στη Χερσόνησο της Κρήτης κατάλαβα ότι υπάρχει κάτι το συμβολικό που διευκόλυνε αυτή τη συνάντηση. Γνώριζα Ελληνες από μικρός, μεγάλωσα κι εγώ όπως όλοι οι συμπολίτες μου με τους αρχαίους ελληνικούς μύθους, γνωρίστηκα στο Σώμα με τον Θόδωρο Γιουρτσίχιν και χάρηκα πολύ όταν κατάφερα να βρεθώ στην πατρίδα σας και να δω από κοντά μερικά από τα θρυλικά δημιουργήματα του μινωικού πολιτισμού.

Νομίζω, όμως, ότι το πιο εντυπωσιακό στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη είναι η απίστευτη θέρμη με την οποία σε αγκαλιάζουν οι απλοί άνθρωποι, η τεράστια χαρά τους να μοιραστούν μαζί σου τα καλά τους, όπως το λάδι, το κρασί, τη ρακή, τα φρούτα, τα λαχανικά τους, αλλά και οι ερωτήσεις που κάνουν για το Διάστημα, τη Ρωσία, την πολιτική και όχι μόνο, όπως επίσης και τα χωρατά τους που σε κάνουν αμέσως μέλος της οικογένειας», λέει.

Εραστής της Κρήτης από παλιά, ο Ολεγκ Σκρίποτσκα την επισκέφθηκε ξανά το 2016 για λόγους αποκατάστασης 


Το 2016 την Κρήτη επισκέφθηκε ο 47χρονος κοσμοναύτης Ολεγκ Σκρίποτσκα, του οποίου οι εντυπώσεις ήταν μοναδικές. «Εγώ δεν είχα ουδεμία αμφιβολία για την Ελλάδα και ειδικά την Κρήτη γιατί είχα ταξιδέψει οικογενειακώς στην Ελλάδα προτού μας προτείνει η υπηρεσία μας να πραγματοποιήσουμε την αποκατάστασή μας στο υπέροχο αυτό ελληνικό νησί. Δοκιμάσαμε τις εξαιρετικές ξενοδοχειακές υποδομές και τα προγράμματα spa. Ειδικά μετά από μια εξάμηνη πτήση η επιστροφή στις γήινες συνθήκες γίνεται με τον πιο ευχάριστο και αποδοτικό τρόπο. Η άσκηση, σε συνδυασμό με την εξαιρετική διατροφή, την περιποίηση από τις θεραπείες spa, τη θετική ψυχολογία, αποδεικνύεται θαυματουργή και όλοι είναι ευχαριστημένοι, τόσο οι κοσμοναύτες όσο και οι γιατροί και οι γυμναστές που μας συνοδεύουν, επομένως και οι προϊστάμενοί μας», δήλωσε ο ίδιος στο «ΘΕΜΑ». 

Οσον αφορά στη θέα της Ελλάδας από το Διάστημα, λέει: «Το Διάστημα και οι εικόνες από εκεί έχουν τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά. Αποδεικνύουν πόσο εύθραυστη είναι αυτή η ομορφιά και ο κόσμος μας και με τον ίδιο τρόπο φαίνεται από ψηλά η Ελλάδα. Αλλά από κοντά είναι όλα χειροπιαστά. Εκτός από τα χρώματα, με εντυπωσίασαν τα αρώματα και οι μυρωδιές της Ελλάδας. Αλλωστε το πρώτο πράγμα που αισθανόμαστε εμείς οι κοσμοναύτες πιο έντονα όταν επιστρέφουμε στη Γη είναι οι οσμές, τις οποίες έχουμε ξεχάσει όσο βρισκόμαστε στον Σταθμό».

Η Ρωσική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής διαθέτει σήμερα 27 εν ενεργεία κοσμοναύτες, από τους οποίους 14 έχουν πραγματοποιήσει διαστημικές αποστολές. Οι υπόλοιποι εκπαιδεύονται και αναμένουν τη σειρά τους. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι απόστρατοι πιλότοι. Από την εποχή του Γιούρι Γκαγκάριν και μετά έχουν υπάρξει 135 κοσμοναύτες που θεωρούνται μέλη της επιστημονικής και κοινωνικής ελίτ της Ρωσίας και σχεδόν όλοι τους έχουν τιμηθεί με το ανώτατο παράσημο του Ηρωα της Ρωσίας.

Ο ομογενής Θόδωρος Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλος θεωρείται σήμερα ο παλιότερος κοσμοναύτης, ο οποίος μάλιστα την περίοδο αυτή πραγματοποιεί την 5η του διαστημική αποστολή και θα επιστρέψει το φθινόπωρο στη Γη. Αναμένεται μάλιστα να έρθει στην Ελλάδα για ιατρική αποκατάσταση έως το τέλος του 2017. 

Κοσμοναύτες πετούν πλέον μόνο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), που είναι πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ (NASA), Ρωσίας, Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), Καναδά και Ιαπωνίας. 

Η διοργανώτρια των αποστολών εταιρεία RGLCI AGORA LTD ιδρύθηκε ως Ελληνορωσικό Εργαστήρι στη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας και συμμετέχει πλέον ως εταιρεία ή με συνεργάτες της σε πολυάριθμες επικοινωνιακές, προωθητικές και εμπορικές δραστηριότητες μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, στην παραγωγή ταινιών, τηλεοπτικών προγραμμάτων, σε διαφημιστικές καμπάνιες κ.ά.


Από πρόσφατη συνάντηση του κοσμοναύτη Ολεγκ Νοβίτσκι με την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, όπου συζήτησαν διεξοδικά για τα προγράμματα αποκατάστασηςΣτο Ηράκλειο της Κρήτης έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του θρυλικού Γιούρι Γκαγκάριν παρουσία των Ρώσων κοσμοναυτών Ολέγκ Σκρίποτσκα και Αλεξέι Οβτσίνιν Στην Κρήτη οι Ρώσοι κοσμοναύτες απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα, ενίοτε και το ψαροντούφεκο

ΣΧΟΛΙΑ (14)

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ..

..για να δουν πως επιβιώνουν οι τρελοιθαγενείς του Ελλαδιστάν. Ζωολογικός κήπος της Ευρώπης καταντήσατε ραγιάδες. Ευτυχώς που εφυγα (πριν πολλα χρόνια) για να μη θωρώ σημερα τα χάλια σας. "ΕΜΠΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ"...., "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"..

Τουρίστες ή S400?

Το ξανθό γένος δίνει λίγους τουρίστες σε εμάς και στους τούρκους δίνει τους S400.

Αγύριγο κεφάλι

Εάν είναι έτσι, ΕΜΕΙΣ είμαστε (και εκ των τριών μερών) οι ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ!___________ΟΧΙ όπλα! ΟΧΙ Πόλεμοι! Τα θέλουν αυτά οι βλακο-ΦΑΣΙΣΤΕΣ!..

Αγύριγο κεφάλι

Τέτοιοι επισκέπτες ΦΘΗΝΗ και ΖΩΝΤΑΝΗ σούπερ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ είναι γιά τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ της Χώρας. __________Και είναι δυνατόν, τα φασιστικά ...ΝΟΥΜΕΡΑ αποκάτω, να γράφουν αυτά που γράφουν;

είναι φασισμός

να λες κάποιο τζαμπατζή? Ας πληρώσουν τα έξοδα τους όπως κάθε τουρίστας και ας μας κάνουν και διαφήμιση ή δεν θα ερχόντουσαν αν ήταν να πληρώσουν?..... Δηλ. κάποιοι του χόλυγουντ που έρχονται τους πληρώνουμε τις διακοπές? Ειδικά τώρα που οι άλλες γειτονικές αγορές έχουν "κλείσει" π.χ. τουρκία, αίγυπτος κλπ είναι μια χρυσή ευκαιρία για εμας και δεν χρειάζεται να κάνουμε δώρα σε κανένα

ελπίζω να μην τους πληρώνουμε τα έξοδα..

οι Ρώσοι είναι γνωστοί τζαμπατζήδες με αιχμή του δόρατος τις γυναίκες τους - σούπερ παράσιτα - και οι Έλληνες είναι γνωστά κορόιδα

Q

Μαθαν οτι Σοβιετιζομαστε, πλακωσανε κι οι κοσμοναυτες

Καλιγουλας

Ηρθαν οι κατασκοποι του Πουτιν Αμερικη και παλι Αμερικη. Το ξανθος γενος θα μας σώσει!! χαχαχαχαχαχαχαχα

dim

Απλά ψαρώσανε που ο Παππάς ανοίγει διαστημική βάση ... σου λένε "κάτσε να τους έχουμε από κοντά αυτούς μην κατακτήσουν το διάστημα"

ΒΛΑΚΕΙΕΣ

Έχει και άλλες εξίσου καλές χώρες από βιοκλιματική άποψη. Απλά ο Πούτιν κάπως έπρεπε να ανταποκριθεί στην γκρίνια των συριζανελιτών, που του έδωσαν γην και ύδωρ και δεν πήραν λεφτά, γιατί δεν του φτάνουν τα ρούβλια του τσάρου και ο Ιβάν είναι φτωχομπ****. Έτσι επέλεξε την έμμεση διαφήμιση και κάτι τρέχει στα γύφτικα.

φυρφιρικος

και ο τσιπρας ειναι κοσμοναυτης και κανει αποκατασταση στην ελλαδα για να παει παλι στο διαστημα

458

Ωραίο άρθρο, μπράβο το χάρηκα ιδαίτερα. Υπάρχουν ισχυρός δεσμοί μεταξύ Ρώσων και των Ελλήνων και ευτυχώς κάποιοι δείχνουν αυτό να το κατανοούν περισσότερο.

Αντεγειάς

Πάντως, η κυβέρνηση δεν το καταλαβαίνει αφού ως τσιράκι των τοκογλύφων της ΕΕ, συμμετέχει στο εμπορικό εμπάργκο κατά της Ρωσίας.

Χαχαχχαχαχαχα

Ρε στόκοι σας δουλεύουν οι ρώσοι! Χαχαχαχ οι Κύπριοι ακόμα περιμένουν ρώσικα λευτάκια! Ναναι καλά ο Παίσιος!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

DEI_logariasmo1

Δεκάδες πελάτες της επιχείρησης δέχονται τηλέφωνα από δικηγορικά γραφεία για να προχωρήσουν στην εξόφληση του ποσού – Τα τηλέφωνα αφορούν και σε ποσά που υπερβαίνουν μόλις τα 500 ευρώ 

euaggelismos

Σύμφωνα με την καταγγελία, συγγενής ασθενους θεώρησε πως ο εφημερεύων γιατρός  του Ε’ Παθολογικού Τμήματος απουσίαζε και  κάλεσε δύο αστυνομικούς να τον «ψάξουν»  - Ο γιατρός βρισκόταν κανονικά στη θέση του, σύμφωνα το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου

3
elikoptero4

Επτά μεγάλες γεννήτριες πολύ μεγάλης ισχύος μεταφέρονται στον Πόρο για να υπάρξει ρεύμα κατά τη διάρκεια της νύχτας – Τα συνεργεία θα εργαστούν όλο το βράδυ για να επανέλθει το πρωί κανονικά το ρεύμα

oddy

Όσοι βρίσκονται στο νομό Θεσσαλίας για διακοπές ή μένουν εκεί καλό θα είναι να δουν την δημοπρασία που θα πραγματοποιήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στις 28 Αυγούστου η οποία περιλαμβάνει αρκετές ευκαιρίες σε άκρως δελεαστικές τιμές.

internet-addicted

Ολοκληρώνεται την Τετάρτη 21/8 η δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ανάμεσα στα σημαντικά άρθρα του νόμου (86 στο σύνολό τους) και στις αιτιολογικές εκθέσεις, ξεχωρίζει ο ηλικιακός προσδιορισμός του ανήλικου,