Μικροένταση στο υπ. Οικονομικών με ΜΑΤ και εργαζομένους στα νοσοκομεία

Μικροένταση στο υπ. Οικονομικών με ΜΑΤ και εργαζομένους στα νοσοκομεία

Η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο της Αθήνας με τον... ασθενή στην καρότσα - Αρχικά οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο Μαξίμου αλλά λόγω του αστυνομικού φραγμού κατέληξαν στην πλατεία Συντάγματος

Μικροένταση στο υπ. Οικονομικών με ΜΑΤ και εργαζομένους στα νοσοκομεία
Μικροένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το υπουργείο Οικονομικών όταν εκεί έφτασε η πορεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία που είχε ξεκινήσει νωρίτερα από την πλατεία Μαβίλης.

Οι διαδηλωτές και το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησαν συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και όταν το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό αρχικά είπαν ότι «αφού δεν μας δέχεται με αυτόν τον τρόπο, θα μας δεχθεί με τον άλλο τρόπο» και στη συνέχεια ξεκίνησαν τα σπρωξίματα και τις αντεγκλήσεις με τους άνδρες των ΜΑΤ χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει κλιμάκωση της έντασης.



Η πορεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:30 με αρχικό προορισμό το Μέγαρο Μαξίμου.
Κλείσιμο

Ωστόσο επειδή η αστυνομία είχε στήσει φραγμό στην οδό Ρηγίλλης, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διαδήλωση η ΠΟΕΔΗΝ κήρυξε τετράωρη στάση εργασίας μόνο για την Αττική, ενώ στην επαρχία τα νοσοκομεία λειτουργούν σήμερα με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία.





Με το σύνθημα «ο θάνατος σου η ζωή μου» τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ προσπάθησαν να αφυπνίσουν την Κυβέρνηση αλλά και να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη αναφορικά για τα προβλήματα που υπάρχουν στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ σατίρισε την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας, σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και προσωπικό αφού χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα που τα «μεταμφίεσε» σε ασθενοφόρα, έδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς αλλά και το προσωπικό.

Μάλιστα σε δηλώσεις τους, οι συνδικαλιστές υπογράμμισαν ότι ακόμα και το συμβάν του γιατρού που τραυματίστηκε στο νοσοκομείο «Ελπίς» είναι απόρροια των κενών και της αδιαφορίας.















Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία διεκδικούν:
- Δωρεάν Δημόσια Υγεία και Πρόνοια με εύκολη και καθολική πρόσβαση
- Επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων, των Πρωτοβάθμιων Μονάδων του ΕΚΑΒ και της πρόνοιας
- Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των πρώην εργολαβικών εργαζομένων
- Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά
- Αποκατάσταση των καθαιρεμένων Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων
- Ανάκτηση μισθολογικών, ασφαλιστικών, εργασιακών Μνημονιακών απωλειών
- Μονιμοποίηση Επικουρικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης