Ηράκλειο: Διεκόπη λίγο πριν την έκδοση της απόφασης η δίκη για τη δολοφονία του Όθωνα Ανδρουλιδάκη

Ηράκλειο: Διεκόπη λίγο πριν την έκδοση της απόφασης η δίκη για τη δολοφονία του Όθωνα Ανδρουλιδάκη

Μετά από μία επεισοδιακή συνεδρίαση, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι έλειπαν από τη δικογραφία σημαντικά στοιχεία

Ηράκλειο: Διεκόπη λίγο πριν την έκδοση της απόφασης η δίκη για τη δολοφονία του Όθωνα Ανδρουλιδάκη
Απρόσμενη εξέλιξη παρουσίασε η δίκη της υπόθεσης δολοφονίας του 71χρονου Όθωνα Ανδρουλιδάκη, ο οποίος δέχτηκε 56 μαχαιριές για το ποσό των 100 ευρώ. Αφού προηγήθηκαν επεισόδια και μεγάλη αναστάτωση κατά την ακροαματική διαδικασία, λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, διαπιστώθηκε πως απουσιάζει από τη δικογραφία η απάντηση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για  κρίσιμα σημεία της υπόθεσης και πιο συγκεκριμένα για 17 δακτυλοσκοπικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να δοθεί νέα αναβολή για τις 29 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια στη δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, όταν ένας από τους συγγενείς του θύματος προσπάθησε να φτάσει στο εδώλιο με σκοπό να χτυπήσει τον κατηγορούμενο ωστόσο οι αστυνομικοί έπεσαν πάνω του και πρόλαβαν να τον απομακρύνουν. 

Τις αντιδράσεις πυροδότησε ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου που αρνήθηκε ότι σκότωσε τον ηλικιωμένο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι όλα τα έκανε ο δεύτερος κατηγορούμενος ο οποίος είναι ανήλικος και τόνισε ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να αντιδράσει γιατί ο νεαρός κρατούσε μαχαίρι.

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας έδρας  ζήτησε από τους δικαστές και τους ενόρκους να κηρύξουν ένοχο για όλες τις πράξεις τον κατηγορούμενο υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Ο εισαγγελέας τόνισε πως όποιος τέλεσε τη συγκεκριμένη ανθρωποκτονία που ήταν ιδιαίτερα βάναυση και σκληρή έχει ελάχιστα ψήγματα ανθρωπιάς μέσα του.

Η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση ξεκίνησε το πρωί με την αίθουσα του δικαστηρίου να κατακλύζεται από συγγενείς του άτυχου άνδρα και τους αστυνομικούς να βρίσκονται σε επιφυλακή. Στο εδώλιο κάθισε σήμερα ο ενήλικας κατηγορούμενος, ενώ ο συγκατηγορούμενος του θα δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων. 
Κλείσιμο

Ωστόσο, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου, διαπιστώθηκε κατά τη διάσκεψη Δικαστών και Ενόρκων ότι δεν υπάρχει στη δικογραφία η απάντηση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για  κρίσιμα σημεία της υπόθεσης, συγκεκριμένα για 17 δακτυλοσκοπικά στοιχεία. Το Δικαστήριο έκρινε λοιπόν ότι πρέπει να διακόψει για τις 29 του μήνα προκειμένου να έρθουν οι απαντήσεις.

Πηγή: www.cretalive.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης