«Παράθυρο» από το ΣτΕ στην Βίκυ Σταμάτη για την καταβολή της εγγύησης

«Παράθυρο» από το ΣτΕ στην Βίκυ Σταμάτη για την καταβολή της εγγύησης

Απέρριψε την προσφυγή της το δικαστήριο, αλλά της δίνει την δυνατότητα παράτασης της καταβολής των 50.000 ευρώ μέσω προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια

«Παράθυρο» από το ΣτΕ στην Βίκυ Σταμάτη για την καταβολή της εγγύησης
«Παράθυρο» αφήνει το Συμβούλιο της Επικρατείας στην Βίκυ Σταμάτη για να μην καταβάλλει άμεσα το ποσό της εγγυοδοσίας των 50.000 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έτσι ώστε να αποτρέψει την επιστροφή της στις φυλακές Κορυδαλλού.

Το ΣτΕ δημοσίευσε την υπ' αριθμόν 327/2015 απόφασή του με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα της συζύγου του πρώην πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου να ανασταλεί η υπουργική απόφαση που δεν παρέτεινε την αναστολή καταβολής των εγγυοδοσιών λόγω της επιβολής των capital controls.

Κλείσιμο
Όπως είναι γνωστό η Βίκυ Σταμάτη έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για την υπόθεση των εξοπλιστικών και αποφυλακίστηκε πρόσφατα με τον περιοριστικό όρο της εγγυοδοσίας των 50.000 ευρώ. Οι δικαστές του ΣτΕ απέρριψαν την αίτηση της Βίκυς Σταμάτη κρίνοντας ότι δεν μπορεί το δικαστήριο να χορηγήσει αναστολή στην επίμαχη υπουργική απόφαση, καθώς εάν το έκανε αυτό θα παραβίαζε την συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, «υποκαθιστώντας ανεπιτρέπτως την διοίκηση στην άσκηση της κανονιστικής της εξουσίας».

Ωστόσο, επισημαίνεται στην απόφαση του ΣτΕ ότι η σύζυγος του πρώην υπουργού μπορεί να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια και να ζητήσει την παράταση καταβολής της εγγυοδοσίας των 50.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Αθηνών απερρίφθη το αίτημα της κυρίας Σταμάτη για άρση του όρου καταβολής της εγγυοδοσδίας των 50.000 ευρώ λόγω απορίας. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης