Επανέναρξη των δρομολογίων για Αη Στράτη με το «Εξπρές Πήγασος»

Επανέναρξη των δρομολογίων για Αη Στράτη με το «Εξπρές Πήγασος»

Θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Λαύριο- Αϊ Στράτης-Λήμνος-Καβάλα τέσσερις φορές την εβδομάδα, κατά τις ημέρες Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο- Κυριακή και Καβάλα - Λήμνο - Αϊ Στράτη - Λαύριο τρεις φορές την εβδομάδα κατά τις ημέρες Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή

Μετά την απευθείας ανάθεση του Υπουργείου Ναυτιλίας ξεκινά από την Πέμπτη 4 Ιουνίου  τα δρομολόγια του πλοίου «Εξπρές Πήγασος» της Hellenic Seaways από το Λαύριο προς τον Αϊ Στράτη, τη Λήμνο και την Καβάλα.
 
Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Λαύριο- Αϊ Στράτης-Λήμνος-Καβάλα τέσσερις φορές την εβδομάδα, κατά τις ημέρες Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο- Κυριακή και Καβάλα - Λήμνο - Αϊ Στράτη - Λαύριο τρεις φορές την εβδομάδα κατά τις ημέρες Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή.
 
Το «Εξπρές Πήγασος» θα εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη γραμμή, η οποία παρέμενε χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση για περισσότερες από 40 ημέρες, ενώ επιτυγχάνεται η σύνδεση της Λήμνου και toy Αϊ  Στράτη με την πρωτεύουσα. Η Hellenic Seaways προτίθεται να απορροφήσει τους ναυτικούς του πλοίου που αδυνατούσε να πραγματοποιήσει τα δρομολόγια.
 
«Η έναρξη των δρομολογίων του  «Εξπρές Πήγασος»  από την Hellenic Seaways επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τη δέσμευση της εταιρείας για έμπρακτη στήριξη των νησιωτικών κοινωνιών, αποκαθιστώντας τη ζωτικής σημασίας σύνδεση της Λήμνου και του Αϊ Στράτη με την πρωτεύουσα και τη Βόρειο Ελλάδα» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας:
 
«Επιπλέον, η έναρξη των δρομολογίων στην αρχή της τουριστικής περιόδου αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και τη τόνωση της τοπικής οικονομίας των συγκεκριμένων νησιών που κινδύνευαν να παραμείνουν αποκλεισμένα από τις επιλογές των επισκεπτών. Παράλληλα, ιδιαίτερα θετική αναμένεται να είναι η επίδραση των νέων δρομολογίων του "Εξπρές Πήγασος" στον κύκλο εργασιών της εταιρείας, επαληθεύοντας τη δυναμική τροχιά της επιχειρηματικής ανάπτυξης στην οποία έχει υπεισέλθει μετά και την πρόσφατη έγκριση των νέων δρομολογίων που εξυπηρετούν τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου με τα πλοία της, ΑΡΙΑΔΝΗ  και  ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ».
 
Με αφορμή την  έναρξη του νέου δρομολογίου ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaways Αντώνης Αγαπητός δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς που σήμερα εγκαινιάζεται το νέο δρομολόγιο του πλοίου "Εξπρές Πήγασος". Το δρομολόγιο απαντά σε μια ζωτικής σημασίας ανάγκη που είχε προκληθεί από την μακρά απουσία ακτοπλοϊκής σύνδεσης στην συγκεκριμένη γραμμή και έρχεται την κατάλληλη χρονική στιγμή για τα νησιά με την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Η Hellenic Seaways παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να ανταποκρίνεται στην ευθύνη και το ρόλο που της αναλογεί στην ελληνική ακτοπλοΐα, με βασικό πυλώνα της στρατηγικής της την περαιτέρω ενίσχυση των νησιωτικών κοινωνιών».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Αγύριγο κεφάλι

EΥΓΕ στην Κυβέρνηση, ΕΥΓΕ και στην εταιρία του κυρίου Αγαπητού, που έδωσαν ΛΥΣΗ (την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ) σε ένα τόσο εθνικής νευραλγικής σημασίας θέμα. Ακτοπλοϊκή Διασύνδεση του Αγίου Ευστρατίου (και της νήσου Λήμνου, βεβαίως) ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ με την Πρωτεύουσα της Χώρας, αλλά και την Βόρεια Πόλη μας, ΚΑΒΑΛΑ! Και ΑΥΤΗΣ, με την Πρωτεύουσα ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ! Ό,τι ΚΑΛΥΤΕΡΟ! Και πάλι, ΕΥΓΕ τους!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

foto-thes

«Ζήσαμε μια πρωτοφανή εμπειρία. Ήταν προσχεδιασμένες οι προσαγωγές, μας έλεγαν ότι είμαστε ανεπιθύμητοι» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 μέλος της συντονιστικής επιτροπής Αθηνών για την ελληνικότητα της Μακεδονίας