Στα «μαλακά» ρίχνει η εισαγγελέας τον φοιτητή για την επίθεση σε μαθητή στο Π. Φάληρο

Στα «μαλακά» ρίχνει η εισαγγελέας τον φοιτητή για την επίθεση σε μαθητή στο Π. Φάληρο

Ζήτησε τη μετατροπή της ποινής προς το ηπιότερο γιατί, όπως είπε, «αν ήθελε να σκοτώσει θα τον χτύπαγε στην πλάτη, στην καρδιά ή την κοιλιά» 

Στα «μαλακά» ρίχνει η εισαγγελέας τον φοιτητή για την επίθεση σε μαθητή στο Π. Φάληρο
Στα «μαλακά» ρίχνει με την πρόταση της τον βασικό κατηγορούμενο η εισαγγελέας του δικαστηρίου ενώπιον του οποίου δικάζεται η υπόθεση της επίθεσης που δέχθηκε στο Παλαιό Φάληρο πριν από περίπου ένα χρόνο ο μαθητής Φ.Δ.

Στο εδώλιο κάθεται ο 23χρονος Γιώργος Αποστολόπουλος, φοιτητής θεολογίας  που φέρεται ως υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής. Κατηγορείται ότι επιτέθηκε στο μαθητή κόβωντάς του τη μύτη και τραυματίζοντάς τον σοβαρά επειδή εκείνος είχε γράψει ANTIFA στο θρανίο συμμαθήτριάς του και φίλη του κατηγορουμένου. 

Κλείσιμο
Τώρα στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος προς το ηπιότερο και συγκεκριμένα από απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο να μετατραπεί σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας χαρακτήρισε αναληθή τον ισχυρισμό του Αποστολόπουλου ότι την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε άμυνα και παράλληλα έκανε λόγο για αναξιοπιστία του κατηγορούμενου από την αρχή της εκδίκασης της υπόθεσης αφού όπως είπε ο 23χρονος αρχικά είχε υποστηρίξει ότι την ώρα της επίθεσης που δέχθηκε ο μαθητής εκείνος ήταν στη σχολή του στο πανεπιστήμιο. «Είναι απορίας άξιον γιατί ο Φ.Δ. δεν αμύνθηκε με την πέτρα που υποτίθεται ότι κρατούσε ενώ στην πραγματικότητα ο δράστης τον έσφαζε. Θα έπρεπε να είχε κινητοποιήθει και να βρίσκονταν υπό την απόλυτη εξουσία του» είπε η εισαγγελέας για την υπόθεση.

Σε ό,τι αφορά τη μετατροπή της κατηγορίας προς το ηπιότερο που πρότεινε προς τον κατηγορούμενο η εισαγγελέας ανέφερε στην εισήγησή της «αν ήθελε να σκοτώσει τον Φ.Δ. θα τον χτύπαγε στην πλάτη, στην καρδιά ή την κοιλιά». Σχετικά με το βαρύ χτύπημα στο λαιμό που έφερε ο μαθητής η ειεσαγγελέας υποστήριξε ότι ήταν επικίνδυνο αλλά ήταν μακριά από την καρωτίδα.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις συνηγόρων ενώ δεν αποκλείεται σήμερα να ανακοινωθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης