Κορτζίδης: Φταίνε όλοι, εκτός από εμένα

Κορτζίδης: Φταίνε όλοι, εκτός από εμένα

Ευθύνες στους κατοίκους που θα έπρεπε να έχουν ενοχληθεί από τη λειτουργία του λούνα παρκ, στην Αστυνομία που δεν έκανε έλεγχο «μόνη» της, στον ιδιοκτήτη που δεν κατέθεσε το φάκελο και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που είχε εγκρίνει παλαιότερη απόφαση για λούνα παρκ - Ανοιχτή στήριξη από τον Μανώλη Γλέζο σε συγκέντρωση στην πλατεία της Αργυρούπολης

Κορτζίδης: Φταίνε όλοι, εκτός από εμένα
Ευθύνες μέχρι και στους... κατοίκους επιρρίπτει ο απερχόμενος δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης στην έγγραφη απολογία του για το τραγικό περιστατικό στο λούνα πάρκ, που κόστισε τη ζωή στο 13χρονο Βασίλη, στις 27 Μαΐου.

Ο κ. Χρήστος Κορτζίδης παραπέμθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών με το ερώτημα της αργίας ή της έκπτωσης από το αξίωμά του, ενώ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, που επικαλείται η ΝΕΡΙΤ, ο Δήμαρχος προσπαθεί στην έγγραφη απολογία του, να παρουσιάσει τη διαδικασία ελέγχου που έχει ξεκινήσει προς διερεύνηση των ερευνών των εμπλεκομένων, επομένως και του ιδίου, ως πολιτική δίωξη εναντίον του και παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία.

Κλείσιμο
Ο δήμαρχος ελέγχεται για σειρά παραλείψεων οι οποίες οδήγησαν στη λειτουργία λουνα παρκ χωρίς άδεια και τελικώς στοίχισαν τη ζωή, στις 27 Απριλίου, σε έναν 13χρονο, ενώ η μικρή του αδελφή τραυματίστηκε σοβαρά. Ο κ. Κορτζίδης είχε κληθεί από το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλη Αγγελάκα, να απολογηθεί και να δώσει απαντήσεις σχετικά με το γιατί ο δήμος δεν είχε κάνει τον απαραίτητο προέλεγχο για τη λειτουργία μιας τέτοιας επιχείρησης, δεν τηρούσε φάκελο στον οποίο θα συγκεντρώνονταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας, αλλά και δεν είχε ζητήσει από την Επιτροπή Θεαμάτων να ασχοληθεί με τον έλεγχο των εγκαταστάσεων. 

Ποιοι φταίνε;
Στο υπόμνημά του ο κ. Κορτζίδης επιρρίπτει ευθύνες:

- Στους περιοίκους, καθώς, όπως υποστηρίζει εκείνοι θα έπρεπε να έχουν ενοχληθεί από τη λειτουργία του λούνα παρκ.
- Στην Αστυνομία, διότι θα έπρεπε να έχει από μόνη της ελέγξει τη λειτουργία του λούνα παρκ.
- Στον ιδιοκτήτη, ο οποίος θα έπρεπε να έχει καταθέσει το φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
- Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, υποστηρίζοντας ότι τα όργανά της είχαν εγκρίνει παλαιότερη απόφαση του Δήμου με την οποία ο συγκεκριμένος χώρος που είχε στηθεί το λούνα παρκ είχε εκμισθωθεί στο παρελθόν στην ίδια επιχείρηση και για τον ίδιο σκοπό.

Επιπλέον, o δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, στο απολογητικό του υπόμνημα, εμφανίζεται να επαναλαμβάνει τα όσα αρχικώς είχε ισχυριστεί, περί «δαιδαλώδους νομικού πλαισίου», ενώ παράλληλα επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες σε όλους τους φορείς που θα μπορούσαν να είχαν ελέγξει το λούνα παρκ, όπως για παράδειγμα η Αστυνομία.

Η στήριξη του Μανώλη Γλέζου

Τη στήριξή του στον Χρήστο Κορτζίδη εξέφρασε ο Μανώλης Γλέζος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην πλατεία Κώστα Βάρναλη στην Αργυρούπολη. «Τυχόν παραίτηση του κ. Κορτζίδη, θα ήταν λιποταξία εν ώρα μάχης. Το Ελληνικό δέχεται επίθεση και ο δήμαρχος πρέπει να παραμείνει όρθιος και να παλεύει» τόνισε ο Μανώλης Γλέζος, δηλώνοντας ανοιχτά τη στήριξή του στον απερχόμενο δήμαρχο.

Εκείνο, τέλος, που πρέπει να σημειωθεί είναι το ότι στο απολογητικό υπόμνημά του ο κ. Κορτζίδης ζητά από το Πειθαρχικό να μην κινηθούν «με τρόπο που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως η διαδικασία διερεύνησης των ευθυνών για την τραγωδία είναι μια μορφή πολιτικής δίωξης!




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης