Κοντομηνάς: Οι εχθροί μου είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια ισχυρότερη

Κοντομηνάς: Οι εχθροί μου είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια ισχυρότερη

«Τα δάνεια του ομίλου DEMCO υπερκαλύπτονται με εγγυήσεις από την προσωπική μου περιουσία» υποστηρίζει ο επιχειρηματίας που απολογείται την Τρίτη - Φιλιππίδης: «Καλώς δόθηκαν τα δάνεια, θα το ξανάκανα αν γύρναγα τον χρόνο πίσω»

Κοντομηνάς: Οι εχθροί μου είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια ισχυρότερη
Σοκ στην ελληνική επιχειρηματική κοινωνία προκαλεί η πορισματική έκθεση 150 σελίδων της εισαγγελέως του τμήματος διαφθοράς κ. Πόπης Παπανδρέου και η σύλληψη τεσσάρων από τους 25 κατηγορούμενους στη υπόθεση δανείων που δόθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την περίοδο 2007 - 2012.

Το γεγονός ότι για πρώτη φορά εκδίδονται εντάλματα σύλληψης ταυτόχρονα για τόσο προβεβλημένους επιχειρηματίες και πρώην τραπεζίτες έχει δημιουργήσει αίσθηση.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές 25 πρώην στελέχη του ΤΤ και γνωστοί επιχειρηματίες κατηγορούνται για δανειοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ και για πέντε κακουργήματα: απάτη σε βάρος του δημοσίου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50, κακουργηματική απιστία και άμεση συνέπεια σε αυτή, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (ξέπλυμα) και άμεση συνέργεια σε αυτήν. Μεταξύ των κατηγορουμένων που έχουν εκδοθεί και εντάλματα σύλληψης είναι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο τέως επικεφαλής του ΤΤ Άγγελος Φιλιππίδης, ο επιχειρηματίας Γρηγόρης Γριβέας, η σύζυγός του και το πρώην στέλεχος του ΤΤ Μάριος Βαρώτσης.

Στο μέτωπο του επιχειρηματία κ. Δημήτρη Κοντομηνα το νομικό (υπό τον δικηγόρο Γρήγορη Τσολια) και οικονομικό του επιτελείο εξετάζει το κατηγορητήριο ενώ πιθανώς από αύριο θα ενισχυθεί και με έτερο ποινικολόγο πρώτης γραμμής.

Χθες ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Γ. Ανδρεάδης επισκέφθηκε τον επιχειρηματία στο Ιατρικό Κέντρο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Κλείσιμο

Παρουσία του δικηγόρου του Γρηγόρη Τσόλια, ο ανακριτής ανακοίνωσε στον επιχειρηματία το κατηγορητήριο για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του έδωσε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη 14 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί.

Παρότι ο επιχειρηματίας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα εν τούτοις δήλωσε σε γραπτή του ανακοίνωση ότι «δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες».

Μάλιστα ο ίδιος εξήγησε ότι ο ίδιος πληρώνει τα δάνεια του σε αντίθεση με άλλους επιχειρηματίες που χρωστούν στις τράπεζες πολλά εκατομμύρια ευρω. Για την ακρίβεια η ανακοίνωση αναφέρει: «Σε αντίθεση με τα θηριώδη μη εξυπηρετούμενα δάνεια γνωστών επιχειρηματιών, τα δάνεια του ομίλου DEMCO που έχουν συναφθεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, υπερκαλύπτονται με εγγυήσεις από την προσωπική μου περιουσία» ανέφερε ο κ. Κοντομηνάς και κατέληξε: «Τίποτα από τα αποδιδόμενα σε εμένα δεν με αγγίζει. Οι εχθροί μας είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια ισχυρότερη, και στο τέλος θα λάμψει».

Ο κ. Κοντομηνάς είναι αθώος επισημαίνουν συνεργάτες του επιχειρηματία και τονίζουν ότι στην απολογία του την Τρίτη ο Δημήτρης Κοντομηνάς θα προσκομίσει όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητά του.

Ο κ. Άγγελος Φιλιππίδης εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου και αναμένεται να επιστρέψει όπως τουλάχιστον δηλώνει ο ίδιος εντός των επόμενων ημερών. Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι θα επιστρέψει πολύ πιο σύντομα από ότι δηλώνει ο ίδιος. Ο δικηγόρος Αθανάσιος Βαρλαμης ήδη έχει λάβει το κατηγορητήριο προκειμένου να χτίσει την στρατηγική υπεράσπισης του πρώην επικεφαλής του ΤΤ ο όποιος εκτός απρόοπτου θα πρέπει να απολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Ο ίδιος δηλώνει αθώος και όπως εξηγεί θα το αποδείξει στην απολογία του. Ο Aθ. Βαρλάμης, δικηγόρος του κ. Φιλιππίδη δήλωσε ότι ο πελάτης του θεωρεί απαράδεκτη την έκδοση εντάλματος σε βάρος του πελάτη του διότι δεν υπήρχε κίνδυνος διαφυγής του στο εξωτερικό. Επίσης σύμφωνα με τον κ. Βαρλάμη, ο κ. Φιλιππίδης μόλις έμαθε ένταλμα σε βάρος του σπεύδει να έρθει την Ελλάδα από το εξωτερικό και να εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Άγγελος Φιλιππίδης είπε ότι ενημερώθηκε για το ένταλμα από το Διαδίκτυο και ότι βρίσκεται στο εξωτερικό, αλλά θα επιστρέψει για να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική δικαιοσύνη.

Αναρωτήθηκε γιατί ελέγχεται το ΤΤ με τα λιγότερο επισφαλή δάνεια και υποστήριξε ότι θα ήταν μέντιουμ αν είχε 0% επισφάλεια. Για τον κ. Φιλιππίδη οι δικαστικές εξελίξεις για την υπόθεση ΤΤ σημαίνουν τον «θάνατο της ελληνικής οικονομίας» γιατί «ποια επενδυτική επιτροπή θα ξαναδώσει δάνειο;». Υποστήριξε ότι τα δάνεια δόθηκαν με ομόφωνες αποφάσεις και τήρηση όλων των διαδικασιών και πως «καλώς δόθηκαν, θα το ξανάκανα αν γύρναγα τον χρόνο πίσω» επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν μπορούσε να έχει προβλέψει την μετέπειτα πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης