Ζήστε τη μαγεία των Χριστουγέννων στο νέο Flagship Store της Toys-Shop στην Αριστοτέλους
Την αναθεώρηση -χωρίς ΠΑΣΟΚ- ρίχνει τώρα στο τραπέζι η κυβέρνηση
Σε απεγνωσμένες προσπάθειες προβαίνει η κυβέρνηση προκειμένου να δείξει ότι «κάτι κινείται» και να ξεφύγει από τα προβλήματα που δημιουργούν η υπόθεση Ζαχόπουλου και η εσωστρέφεια.
Μετά το Ασφαλιστικό και τον εκλογικό νόμο, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη Βουλή και φέρνει στο προσκήνιο τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, επιχειρώντας παράλληλα να μεταθέσει το πρόβλημα και τις ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ. Η αξιωματική αντιπολίτευση επισήμως, πλέον, δεν πρόκειται να επισ
Σε απεγνωσμένες προσπάθειες προβαίνει η κυβέρνηση προκειμένου να δείξει ότι «κάτι κινείται» και να ξεφύγει από τα προβλήματα που δημιουργούν η υπόθεση Ζαχόπουλου και η εσωστρέφεια.
Μετά το Ασφαλιστικό και τον εκλογικό νόμο, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη Βουλή και φέρνει στο προσκήνιο τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, επιχειρώντας παράλληλα να μεταθέσει το πρόβλημα και τις ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ. Η αξιωματική αντιπολίτευση επισήμως, πλέον, δεν πρόκειται να επιστρέψει στη διαδικασία της αναθεώρησης, παρά την πρόσκληση που απηύθυνε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός από τη Βουλή.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η αναθεώρηση δεν πρόκειται να προχωρήσει, καθώς για να εγκριθούν τα άρθρα που έχουν τεθεί προς αναθεώρηση θα πρέπει να συγκεντρώσουν 180 ψήφους. Προς το παρόν, τα κόμματα της Αριστεράς και ο ΛΑΟΣ δεν δείχνουν διατεθειμένα να συνταχθούν με τις κυβερνητικές προτάσεις, ειδικά σε «καυτά» ζητήματα όπως τα άρθρα 16 ή 24.
Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας ανακοίνωσε το απόγευμα στην Ολομέλεια ότι η β’ φάση της αναθεώρησης του Συντάγματος ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη, με την παρθενική συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.
Ωστόσο, στην επιτροπή δεν πρόκειται να συμμετάσχουν μέλη-βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως γνωστοποίησε ο κ. Σιούφας, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, στην οποία αναφέρει πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία εμμένοντας στην αρχική του απόφαση.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που θέτει ο πρόεδρος της Βουλής, η επιτροπή θα πρέπει να ολοκληρώσει τις εργασίες της και να υποβάλει τη σχετική έκθεση στην Ολομέλεια σε ενάμιση μήνα για να ακολουθήσει η ψηφοφορία.
Βάσει του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της Α’ Συνόδου της Ολομέλειας, δηλαδή έως τον ερχόμενο Ιούνιο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr