Δολοφονία Καρολάιν

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Πειραιά

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Πειραιά

Με μεγάλη πλειοψηφία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου του οικονομικού έτους 2012, το ύψος του οποίου ανέρχεται σε 252.979.862 ευρώ.....

Με μεγάλη πλειοψηφία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου του οικονομικού έτους 2012, το ύψος του οποίου ανέρχεται σε 252.979.862 ευρώ.  

 «Κάτω από τις σημερινές συγκυρίες, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ελάχιστες δυνατότητες να κατευθύνει τα έσοδα, δεδομένου ότι είναι όλο και λιγότερα. Η πατρίδα μας περνάει δραματικές στιγμές. Το ένα μνημόνιο διαδέχεται το άλλο και έχουμε γίνει εδώ και δύο χρόνια το όνειδος  «των συμμάχων μας και των εταίρων μας» τόνισε  ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος στην τοποθέτησή του:


«Η κρίση στον Πειραιά είχε προηγηθεί της εθνικής κρίσης. Τα καταστήματα το ένα κατόπιν του άλλου βάζουν λουκέτο. Τα λουκέτα σημαίνουν οικογένειες στο δρόμο. Όποια καταστήματα δεν έχουν κλείσει, έχουν δραματική μείωση του τζίρου. Άρα έχουμε ένα μεγάλο θέμα να αντιμετωπίσουμε, πολύ μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά. Την εισβολή μιας πολύ μεγάλης φτώχειας, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από ένα κράτος που δεν έχει αποτελεσματικότητα, που δεν έχει πόρους ή έχει τέτοια γραφειοκρατία που οι πόροι σπαταλώνται κατά τη διαδρομή για την κοινωνική πολιτική.

Εκείνο που πετύχαμε με πολύ λιγότερα χρήματα και με αποτελεσματικότερη διαχείριση, είναι να έχουμε το δημοτικό μας ραδιόφωνο, να έχουμε πολιτισμό, αθλητισμό, καθαριότητα, καλύτερο πράσινο, να μην έχουμε παρεμπόριο, να νοικοκυρέψουμε τον Πειραιά. Με άλλα λόγια, αυτό που πετύχαμε είναι να ξαναφέρουμε την ελπίδα στον Πειραιά.

Θέλω να ελπίζω ότι με τα έργα που θα γίνουν των 20.000.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, θα βελτιώσουμε κατά πολύ την εικόνα του Δήμου μας» και προσέθεσε:
 
« Μπορούμε,  ο Πειραιάς όχι μόνο να γίνει το κέντρο της ναυτιλίας της Μεσογείου, όχι μόνο να πείσει την κεντρική εξουσία να επανιδρύσει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όχι μόνο να αναδείξει το εμπόριό του ξανά, μέσα από σοβαρές και συχνές συνεργασίες με τους θεσμικούς παράγοντες του εμπορίου, αλλά να γίνει πραγματικά, μέσα από την ανάπλαση κτιρίων και υποδομών και τόπος τουριστικού προορισμού. Δεν είναι εύκολο.

Αλλά ενώ η εικόνα της χώρας είναι προς τα κάτω, στον Πειραιά έχουμε μια πορεία προς τα πάνω. Στον Πειραιά υπάρχει ελπίδα, υπάρχει προοπτική ανάπτυξης.

Μηδενίσαμε όλα τα έξοδα χωρίς να μας το ζητήσει κανείς.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης