Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 8 ετών σε Ιρακινό που λήστεψε δύο 14χρονους όταν αρνήθηκαν να αγοράσουν ναρκωτικά

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 8 ετών σε Ιρακινό που λήστεψε δύο 14χρονους όταν αρνήθηκαν να αγοράσουν ναρκωτικά

Υπό την απειλή μαχαιριού μαζί με συνεργό του, τους άρπαξαν τα κινητά τηλέφωνα

dikastirio
Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε έναν Ιρακινό που, μαζί με συνεργό του, λήστεψαν δύο 14χρονους που κάθονταν σε πάρκο απέναντι από την Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος, όπως και πρωτόδικα, κρίθηκε ένοχος για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή, εις βάρος των δύο ανηλίκων θυμάτων και έτσι επιστρέφει στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 28χρονος που κρατούσε πατερίτσες και είχε γύψο στο πόδι, μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, πλησίασαν το απόγευμα της 22ης Σεπτεμβρίου του 2019 τα δύο παιδιά που εκείνη την ώρα κάθονταν στο παγκάκι του πάρκου. Αρχικά τους ρώτησαν αν θέλουν να αγοράσουν ναρκωτικές ουσίες και αφού αρνήθηκαν τους ζήτησαν τα κινητά τους τηλέφωνα με το πρόσχημα ότι θέλουν να πραγματοποιήσουν μία κλήση και δεν έχουν μονάδες στα δικά τους τηλέφωνα.

«Μόλις τους είπαμε όχι ο ένας έβγαλε μαχαίρι και μας ανάγκασε να τους δώσουμε τα κινητά μας τηλέφωνα και ο άλλος στέκονταν μπροστά μας. Το κρατούσε χαμηλά για να φοβηθούμε. Αισθανθήκαμε ότι κινδυνεύει η ζωή μας και δεν αντισταθήκαμε καθόλου. Δώσαμε τις συσκευές μας και φύγαμε» κατέθεσε ένα από τα θύματα που σήμερα είναι 19 ετών. Στις θήκες των κινητών τους οι δύο ανήλικοι είχαν και μικρό χρηματικό ποσό, πέντε ευρώ, από το «χαρτζιλίκι» που τους είχαν δώσει οι γονείς τους για να έχουν στη βόλτα τους εκείνο το απόγευμα.

Κλείσιμο
«Ο δεύτερος κρατούσε διακριτικά το μαχαίρι και φοβηθήκαμε για τη ζωή μας» είπε με τη σειρά του στους δικαστές ο δεύτερος 19χρονος.

Αμέσως μετά το περιστατικό οι δύο ανήλικοι αποχώρησαν από το σημείο και μπήκαν μέσα σε ένα κατάστημα για να ζητήσουν βοήθεια και να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Ο υπάλληλος της επιχειρήσεις επικοινώνησε και με τους γονείς τους για να τους ενημερώσει και να πάνε στο αστυνομικό τμήμα. Μετά την κατάθεσή τους στο Α.Τ. Λευκού Πύργου και τη σύλληψη δύο αντρών, αναγνώρισαν τον κατηγορούμενο καθώς έφερε πατερίτσες και έναν ακόμη άντρα, συνεργό του.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι είχε συμμετοχή στη ληστεία και υποστήριξε ότι περνούσε από το σημείο καθώς μετέβαινε στο νοσοκομείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια στη ΜΕΘ του «Αττικόν» και τα παράπονα του βουλευτή

Κωλοτούμπα του ξαδέρφου Κασσελάκη μετά τον σάλο για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών - «Δεν τις θέλουμε», λέει τώρα


Ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές φέτος στο Καλάθι του Πάσχα δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης