Σε σταθερή κατάσταση παραμένει στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου o 18χρονος φοιτητής που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, σήμερα οι γιατροί θα επιχειρήσουν να τον επαναφέρουν σταδιακά από την καταστολή στην οποία βρίσκεται, ενώ θα υποβληθεί και σε δεύτερη μαγνητική εξέταση.
Σημειώνεται πως ο πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρώννόσησε από μηνιγγίτιδα με αίτιο τον παθογόνο μηνιγγιτιδόκοκκο.
Ο φοιτητής μεταφέρθηκε άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος, αλλά σε σταθερή κατάσταση, ενώ εφαρμόστηκαν άμεσα τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα στους φοιτητές με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή το κρούσμα, καθότι ο μηνιγγιτιδόκοκκος μπορεί να προκαλέσει τόσο ενδημική νόσο όσο και επιδημία.
Έρευνα του Douleutaras σε συνεργασία με το ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτυπώνει τις τάσεις και τις προκλήσεις που διαμορφώνουν την καθημερινότητα των σύγχρονων επαγγελματιών
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.