Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία το Μεικτό ορκωτό δικαστήριο Χανίων έκρινε ένοχο τον 61χρονο για τη δολοφονία της 56χρονης συζύγου του.
Ειδικότερα το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σύμφωνα με το flashnews.gr.
Στη συνέχεια η πλευρά του κατηγορούμενου ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου καθώς επίσης και το ελαφρυντικό για προκλητική συμπεριφορά του θύματος που προκάλεσε τον κατηγορούμενο. Και τα δύο η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθούν.
Αναμένεται η απόφαση επί της ποινής που θα επιβληθεί στον 61χρονο.
Έρευνα του Douleutaras σε συνεργασία με το ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτυπώνει τις τάσεις και τις προκλήσεις που διαμορφώνουν την καθημερινότητα των σύγχρονων επαγγελματιών
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.