Καιρός: Χειμώνας με 20 βαθμούς Κελσίου και δυνατούς νοτιάδες το Σαββατοκύριακο - Βροχές στην Αττική από εβδομάδα

Καιρός: Χειμώνας με 20 βαθμούς Κελσίου και δυνατούς νοτιάδες το Σαββατοκύριακο - Βροχές στην Αττική από εβδομάδα

Θερμοκρασίες από 22 έως 24 βαθμούς στα νότια τμήματα της χώρας, 23άρια στην Κρήτη - Βροχές από την Κυριακή στα δυτικά - Κακοκαιρία τη Δευτέρα και στην Αττική

kairos-dekemvrios
Ξεκινά ημερολογιακά ο χειμώνας σήμερα 1η Δεκεμβρίου με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και τα νότια!

Ταυτόχρονα, θα υπάρξουν λίγες βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά και αραιές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές, με πολύ ισχυρούς νοτιάδες στα πελάγη, ενώ ένα νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται από το απόγευμα της Κυριακής, το οποίο αναμένεται να κρατήσει μέχρι και την Τρίτη, με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές που θα επηρεάσουν και την Αττική.

Μάλιστα στα δυτικά θα έρθει και σκόνη από την Αφρική. Την Κυριακή θα υπάρξουν περισσότερες βροχές στη δυτική Ελλάδα. Την Δευτέρα θα βρέξει πρόσκαιρα στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας θα υπάρξει και μέσα στην εβδομάδα, στο τέλος της, με τη θερμοκρασία θα επιστρέφει πλέον στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxcslrlq8cm9)


Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού για σήμερα Παρασκευή στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες ασθενείς βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα πυκνώσουν.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν και ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 02-12-2023
Κλείσιμο
Σε όλη τη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θράκη και πιθανώς στη δυτική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη έως 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 06 έως 22 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

kairos-dekmvrios-savvato


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 03-12-2023
Στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 με 8 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.



ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 04-12-2023
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα κεντρικά και νότια.
Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ειδήσεις σήμερα:

Όπλο κατά της αποχής η επιστολική ψήφος - Πώς θα εφαρμοστεί από τις ευρωεκλογές

«Δε με ενδιαφέρει η συγγνώμη, ζητώ την καταδίκη του»: Ξεσπά η μητέρα της Έμμας λίγο πριν την απολογία του 27χρονου

Δίκη για την 21χρονη Έμμα: Ο δράστης την κατηγορεί ότι πετάχτηκε μπροστά του - «Θόλωσα και την εγκατέλειψα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης